Szerző: Bodnár Ádám

2002. július 31. 09:57

Az IDC jelentése szerint 2001-ben a Symantec volt a világ vezető internetes biztonsági szoftverszállítója

A Symantec Corp. ma bejelentette, hogy egy új IDC-jelentésben egy 2001-ben készült felmérés alapján a Symantecet nevezték meg, mint a világvezető internetes biztonsági szoftverszállítót. Világszinten 12%-os piaci részesedésével a Symantec a jelentésben szereplő 84 másik biztonsági szoftverkészítő cég előtt vezette a listát.

A Symantec Corp. ma bejelentette, hogy egy új IDC-jelentésben egy 2001-ben készült felmérés alapján a Symantecet nevezték meg, mint a világvezető internetes biztonsági szoftverszállítót. Világszinten 12%-os piaci részesedésével a Symantec a jelentésben szereplő 84 másik biztonsági szoftverkészítő cég előtt vezette a listát.

"Ez a jelentés a Symantec stratégiájának sikerét bizonyítja, mely szerint az integrált internetbiztonsági megoldások legkedveltebb szállítójává kívánt válni a nagyvállalati szférában, miközben 100 milliós felhasználói bázisát továbbra is kiszolgálja" -- mondta John Schwarz, a Symantec Corporation elnöke és ügyvezetője. "A Symantec növekedése jól követhető azon, ahogy a kliensgépeken, szervereken és átjárókon fellépett a rejtett fenyegetések ellen nagy hatékonyságú, menedzselt biztonsági megoldásaival."

Az IDC-jelentés, melynek címe "Az internetes biztonsági szoftver-piac világméretű elemzése és előrejelzése, 2002-2006: A szállítók", azt mutatja, hogy a Symantec 2001-es növekedése meghaladta a biztonságiszoftver-piac növekedését. A jelentés szerint a Symantec bevétele 22%-kal ugrott meg évről-évre, a 2000-es 589 millió USD-ről 718 millióra 2001-ben. A jelentés szerint a teljes biztonságiszoftver-piac 18%-kal nőtt 6 milliárd dollárra 2001-ben a 2000-es 5 milliárd dollár fölötti értékről.

A jelentés azt is megjegyzi, hogy a biztonsági szoftverek piacán további növekedés várható, és hogy "a jövő IT biztonsága szorosan integrálni fogja a szabályzatokat, valamint a hardver- és szoftvertemékeket, hogy azok együttműködve szolgáltassanak általános biztonságot a vállalati hálózatoknak." A jelentés előrejelzése szerint az olyan kibertámadások, mint a Nimda vagy a Code Red rejtett fenyegetései egyre gyakrabban fognak előfordulni.

A biztonsági szoftverek az IDC szerint tartalmazzák a biztonsági menedzsmentet, a hozzáférés-vezérlést, az autentikációt, a vírusvédelmet, a titkosítást, a behatolásészlelést, sérülékenységvizsgálatot és a hálózati határvonal védelmét. A Symantec vírusvédelmi, tűzfal és virtuális magánhálózati, sérülékenységvizsgálati, behatolásészlelési, internetes tartalom és e-mail szűrési és távmenedzsment technológiákat, valamint menedzselt biztonsági szolgáltatásokat nyújt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.

bigscreen

10

Nagyot álmodik képernyőből a Yettel

2024. április 17. 09:58

A cég 5G-s hálózata tulajdonképpen a legjobb az országban, a piaci számokban azonban ez egyelőre kevéssé látszik.