:

biztonság archívum - 2002 október

2002
október

0

2006 előtt nem várható a Sony PlayStation 3

2002. október 31. 12:53

Egy televíziós interjúban Kelly Summer, a Take-Two Interactive játékkiadó vezérigazgatója elmondta, hogy a Sony 2006 előtt aligha dobja piacra a PlayStation 2 következő változatát, hiszen jól felfogott érdeke, hogy maximális profitot érjen el a PlayStation 2-n. Summer szerint a Sony akár el is halasztaná a premiert annak érdekében, hogy megtartsa piacvezető pozícióját.

0

Letölthető az Outlook Express 6.0 levelezőprogram első szervízcsomagjának javítása

2002. október 31. 12:26

[Clubic.com] Letölthetővé tette a Microsoft az Outlook Express levelezőprogram első szervízcsomagjában található további hibákat befoltozó javítást. A rengeteg patch-et és biztonsági frissítést tartalmazó csomag egyelőre csak az angol, kínai, francia, német, koreai, spanyol és japán nyelvű Outlook Express-hez érhető el.

0

Új LCD TV-ket mutatott be a Sharp

2002. október 30. 17:48

[DigiTimes] Novembertől lesznek kaphatók Sharp legújabb AQUOS LCD TV-i, melyekkel együtt már 25 modell közül választhatnak a lapos televíziót,de nem plazmakijelzőt vásárolni szándékozók.

0

Egyéves a Dell-EMC szövetség

2002. október 28. 16:04

[CNET] A Dell Computer és a tárolóeszközöket gyártó EMC egy új, olcsó tárolási berendezéssel, a CX200-zal ünnepli meg a két cég közötti szövetség első évfordulóját.

0

A Gartner szerint 15 százalékkal növekedett a nyugat-európai PDA-piac

2002. október 21. 19:26

A Gartner Dataquest ma közzétett jelentése szerint a nyugat-európai kéziszámítógép-piac a harmadik negyedévben 15 százalékkal növekedett. A vizsgált időszakban összesen 496 ezer készüléket adtak el, ami 3 százalékkal magasabb, mint a megelőző negyedévben. Az európai PDA-piac korábban egy éven keresztül folyamatosan csökkent.

0

Új díjcsomag a Westelnél

2002. október 21. 09:56

A Westel havidíjas ügyfelei november 1-től új, kedvező díjcsomaggal telefonálhatnak. A Társalgó havidíja csak nettó 1500 forint, csúcsideje munkanapokon mindössze 7-től 16 óráig tart és napközben is előnyös hálózaton belüli percdíjakat kínál. További kedvezmény, hogy november 1-től a Szervusz és a Társalgó díjcsomagok használói egy kiválasztott westeles számot külön díj nélkül 30 százalékkal olcsóbban hívhatnak.

0

A konzolok térhódítása

2002. október 17. 22:05

Felmérések szerint a tavalyi évben 65,3 millió PC-s játékot adtak el, míg a konzolpiac közel kétszeres, 110 milliós darabszámot produkált. Cikkünkben annak járunk utána, hogy vajon mi motiválja a kiadókat arra, hogy csak konzolokra adják ki legújabb programjaikat?

0

A Belügyminisztérium lesz az önkormányzatok e-aláírás-hitelesítője

2002. október 17. 17:54

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium és a Belügyminisztérium együttműködést kezd az e-közigazgatás kiépítése érdekében. Az erről szóló együttműködési megállapodást Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter és Lamperth Mónika belügyminiszter ismertetette és írta alá.

0

Hamarosan megvásárolható lesz a Microsoft Windows XP Bluetooth-támogatása

2002. október 16. 16:51

[ZDNet] Egyelőre csak pénzért juthatunk hozzá a Microsoft legutóbbi operációs rendszeréhez Bluetooth-támogatást nyújtó csomaghoz, mivel a Microsoft csak a napokban piacra dobott kiegészítői mellett helyezte el a szükséges frissítést. A Microsoft Bluetooth billentyűzete és egere -- melyek novemberben lesznek megvásárolhatók -- tartalmazni fogják az eszközök használatához szükséges szoftverkomponenseket. A vezeték nélküli egeret és billentyűzetet tartalmazó csomag 159 dollárba fog kerülni, míg a csak vezeték nélküli egeret tartalmazó csomag ára 89 dollár lesz.

0

Az EMC szoftvertámogatása elnyerte az egyik legnevesebb szakmai díjat

2002. október 15. 19:39

[Hill and Knowlton Hungary] Másodszor nyerte el az EMC kiemelkedő fontosságú terméktámogatása a Software Technical Assistance Recognition (STAR) díjat. A STAR díj a szolgáltatási iparág egyik legrangosabb kitüntetése, amelyet a Service and Support Professionals Association (SSPA) éves Horizons világkonferenciáján ítél oda.

0

A Westel előfizetői WAP-os mobiljukon is fogadhatnak MMS-t

2002. október 14. 10:58

A Westel, Magyarország első MMS-szolgáltatója október 10-től olyan új megoldást vezetett be, amely lehetővé teszi, hogy akár több százezer ügyfele fogadhasson MMS üzeneteket. Az új szolgáltatással várhatóan jelentősen felgyorsul a multimédiás üzenetek elterjedése és széles körben népszerűvé válhat a Mobil Multimédia.

0

Továbbra is biztonsági aggályok hátráltatják a Bluetooth elterjedését

2002. október 11. 18:44

[ZDNet] Továbbra is biztonsági résekre figyelmeztetnek a biztonságtecnikával foglalkozó cégek a Bluetooth kapcsolattal rendelkező hordozható eszközök kapcsán. Sok felhasználó úgy használja ezeket az eszközöket, hogy kényelmi okokból kikapcsolja -- vagy feledékenységből, tudatlanságból be sem kapcsolja -- a hitelesítést végző funkciókat hordozható eszközén, mobiltelefonján.

0

A legújabb SecuROM védelem kifog a legjobb CD-másolókon is

2002. október 11. 12:51

[3DGPU] Internetes fórumok és e-maillisták mélyén új mumusról szólnak a pletykák: egyes hírek szerint az új SecuROM másolásvédelem feltörhetetlennek bizonyul. A CD-k gyári hibákkal történő ellátása már régi módszer, ezt azonban a másolószoftverek készítői könnyen ki tudták védeni. Az új védelem ezt a hardveres metódust fejleszti tovább, s egyelőre egyetlen alkalmazás sem képes az új védelemmel ellátott lemezeket 100%-osan lemásolni.

0

Az Iomega bemutatta 48x-os külső CD-íróját

2002. október 10. 10:18

[Clubic.com] Rövid idő alatt utolérik a hordozható CD-írók az asztali modellek sebességértékeit, a piacvezető Plextor után hamarosan az Iomega is piacra dobja 48x-os írási sebességre képes hordozható, külső CD-íróját. Az egyszer írható CD-R lemezek esetén 48x-os írásra, CD-RW médiák esetén 24x-es újraírásra és 48x-os olvasásra tervezett meghajtó adatátvitelét a 480 mbit/s elméleti sebességgel rendelkező USB 2.0 felület biztosítja.

0

Az AMD és a Fujitsu kiszélesítené együttműködését

2002. október 9. 11:36

[WSJ] Az AMD és Fujitsu tegnap megerősítette, hogy tárgyalásokat folytatnak a flash memóriák gyártása terén kialakított együttműködésük kiszélesítése érdekében. A Financial Times korábban arról számolt be, hogy a két cég várhatóan egy új vegyesvállalatot alapít.

0

Mobil bankszolgáltatást kínál az OTP és a Westel

2002. október 7. 12:06

[Westel] A legnagyobb hazai bank és Magyarország piacvezető mobilszolgáltatója október elején egyedülálló szolgáltatást vezetett be OTPdirekt aktív SMS, illetve Westel Mobilbank néven. Az új szolgáltatással az ügyfelek a nap 24 órájában közvetlenül, mobiltelefonjukról kezdeményezhetnek pénzügyi tranzakciókat.

0

Új vállalati biztonsági megoldás a McAfee-től

2002. október 3. 17:29

[Szezám] A Network Associates bemutatta a McAfee Active Client biztonsági megoldást, amely napjaink agyafúrt internetes és hackertámadásaitól -- az úgynevezett összetett fenyegetésektől -- védi a szervezeteket. A McAfee Active Client egy dobozos, könnyen telepíthető, moduláris munkahelyi biztonsági megoldás, amely a McAfee díjnyertes vírusirtójára, vállalati tűzfalára, behatolásdetektorára és egyedülálló sérülékenységelemző szoftverére épül. Mindezen alkalmazások központilag menedzselhetőek a McAfee ePolicy Orchestrator konzolon.