:

Szerző: Vörös Péter

2002. szeptember 10. 14:43

A Kodak visszahívja DC5000 típusjelű digitális kameráit

[Bloomberg, CNET] A Kodak hétfőn bejelentette, hogy esetleges áramütés veszélye miatt visszahívják az összes DC5000-es digitális fényképezőgépet. A Kodak becslése szerint világszerte mintegy 75 ezer kamerát adtak el ebből a típusból.

[Bloomberg, CNET] A Kodak hétfőn bejelentette, hogy esetleges áramütés veszélye miatt visszahívják az összes DC5000-es digitális fényképezőgépet. A Kodak becslése szerint világszerte mintegy 75 ezer kamerát adtak el ebből a típusból.

A világ legnagyobb fotóvállalata egy bejelentésben közzétette, hogy együttműködnek az Amerikai Fogyasztói Termékbiztonsági Bizottsággal, ennek keretében kérik fel az összes géptulajdonost, hogy a lehető leggyorsabban hagyják abba a készülék használatát és juttassák vissza azt a Kodakhoz.

A cég 12 jelentést (ezen belül 6-ot az USA-ban) kapott a készülékek tulajdonosaitól, amelyekben arról panaszkodtak, hogy enyhe áramütés érte őket, amikor kicserélték a kamera elemeit vagy a memóriakártyát, illetve csatlakoztatták az USB kábelt.

Az érintett kamerák azonosító kódja "KJCAA'', az ezt követő nyolc számjegyű sorozatszáma pedig 01800001 és 11700825 között van (a fényképezőgép alján), közölte a vállalat.

A DC5000 volt a Kodak egyik első csúcskategóriájú digitális fényképezőgépe. A ma már nem túl soknak tűnő 2 megapixeles felbontásnak és az időjárásnak ellenálló háznak köszönhetően a kamera ára körülbelül 700 dollár volt, amikor a cég két évvel ezelőtt piacra dobta azt. A vállalat augusztusban hagyta abba a modell gyártását.

A Kodak közölte, hogy fizeti az összes szállítási, ellenőrzési és javítási költséget a vállalathoz visszaküldött DC5000-esekkel kapcsolatban. Az ügyfelek vagy egy dedikált telefonszám felhívásával vagy az alábbi weboldalon elhelyezett online regisztrációs űrlap kitöltésével jelentkezhetnek a javításra.

A többi hagyományos fotóvállalathoz hasonlóan a Kodak is igyekszik végrehajtani az átállást a digitális fényképezésre. A cég vezető szerepet játszik azokban az erőfeszítésekben, amelyek célja az, hogy leegyszerűsítsék a digitális fényképek kiskereskedelmi nyomtatását.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 09:41

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.