Szerző: Barna József

2002. szeptember 23. 17:49

AMR: az SAS vezet az analitikus és üzleti intelligencia szoftverek piacán

[Press&Inform] Az AMR Research piackutató cég közelmúltban közzétett elemzése szerint az SAS egyértelműen az analitikus és üzleti intelligencia (BI) szoftverek piacvezető szállítója. Az AMR Research által a 2001-2006 időszak kulcstechnológiáiról készített Enabling Technologies Report című jelentés szerint 2001-ben a SAS a BI-piac 21 százalékát uralta. A közzétett adatok alapján a BI-piac 10 százalékkal nőtt 2001-ben, és elérte az 5,6 milliárd dolláros szintet. Az AMR Research előrejelzése szerint a BI-piac forgalma 2006-ban eléri a 12,2 milliárd dollárt.

HIRDETÉS

[Press&Inform] Az AMR Research piackutató cég közelmúltban közzétett elemzése szerint az SAS egyértelműen az analitikus és üzleti intelligencia (BI) szoftverek piacvezető szállítója. Az AMR Research által a 2001-2006 időszak kulcstechnológiáiról készített "Enabling Technologies Report" című jelentés szerint 2001-ben a SAS a BI-piac 21 százalékát uralta. A közzétett adatok alapján a BI-piac 10 százalékkal nőtt 2001-ben, és elérte az 5,6 milliárd dolláros szintet. Az AMR Research előrejelzése szerint a BI-piac forgalma 2006-ban eléri a 12,2 milliárd dollárt.

"2002-ben a BI úgy beindult, hogy meg sem állt az amerikai képviselőházig" -- mutat rá a jelentés. A Kongresszus előtt elmondott beszédében Alan Greenspan, az USA jegybankjának elnöke rámutatott, hogy az információk könnyebb elérése a recesszió enyhítése mellett a gazdaság gyorsabb kilábalását is eredményezi. Tény, hogy egyre több szervezet építi stratégiai döntéseit a vállalati adatokból kinyert információkra.

Jim Davis, az SAS marketingigazgatója és elnökhelyettese a következő szavakkal világított rá a kialakult helyzetre: "Az SAS az előrejelző adatelemzésben és az adatok kezelésében felhalmozott tudásával segíti a szervezeteket abban, hogy a vevőikről, szállítóikról és működésükről rendelkezésre álló adatokat üzletileg hasznos információvá alakítsák. Az SAS elemző eszközeit alkalmazó szervezetek döntéshozói az előrejelző adatelemzés tükrében tisztán látják a várható igényeket, csökkenthetik költségeiket és növekedési pályára állíthatják szervezetüket."

Az SAS biztosítja az üzleti intelligencia end-to-end infrastruktúráját, az SAS Intelligence Architecture-t, amely olyan minőségi információk előállításához szükséges, amelyekre üzleti döntéseket lehet alapozni. Ez az infrastruktúra egyben a piac változásaira való gyors reagáláshoz szükséges rugalmasságot is biztosítja. A meglevő informatikai infrastruktúrát maximálisan kihasználó SAS Intelligence Architecture, lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy könnyebben meg tudjanak felelni a piac, saját dolgozóik, szállítóik elvárásainak.

"A SAS elkötelezte magát a BI mellett" -- erősíti meg Don Hatcher, a SAS technológiai stratégiai elnökhelyettese. "Több mint negyed évszázada építjük tudásbázisunkat, fejlesztjük módszertani és gyakorlati megoldásainkat, amelyekkel hatékonyan tudjuk segíteni ügyfeleinket abban, hogy a lehető legjobb döntéseket hozzák. Az eredmények önmagukért beszélnek. Az SAS a legbonyolultabb informatikai környezetet is rugalmasan tudja integrálni, és ezek olyan tényezők, amelyek az IT beruházások nyereséges működtetéséhez és megtérülésük optimalizálásához szükségesek."

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 10:11

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.