:

Szerző: castor

2002. szeptember 25. 15:23

Októberben debütálnak az ASUS olcsó Pentium 4 alaplapjai

Az Asustek olcsó alaplapok gyártására és értékesítésére szakosodott leányvállalata, a Hua Ching várhatóan október elején dobja piacra első alaplapjait Pentium 4 processzorokhoz.

Az Asustek olcsó alaplapok gyártására és értékesítésére szakosodott leányvállalata, a Hua Ching várhatóan október elején dobja piacra első alaplapjait Pentium 4 processzorokhoz.

Az alsó árkategóriás, ASROCK márkanevű termékek a SiS615, SiS645DX, SiS650 és SiS651 chipkészletekre épülnek. A Hua Ching azért döntött elsősorban a Pentium 4 platform támogatása mellett, mert jelenleg ez a legnépszerűbb, a Pentium 4 alaplapok a legkeresettebbek. Mindazonáltal a cég terveiben SocketA foglalatos AMD processzorokhoz szánt alaplapok is szerepelnek, amelyek SiS746 és SiS746FX chipsetre épülnek. Az AMD processzorokat támogató ASROCK alaplapok sorozatgyártása azonban csak a jövő hónapban kezdődik meg, a piaci premier pedig novemberre várható.

Az ASROCK márkanéven piacra dobott alaplapokkal az Asustek első számú célja, hogy megőrizze piacvezető szerepét: a vállalat becslései szerint az olcsó alaplapokat gyártó leányvállalat az év végére elérheti a havi 150-200 000 darabos forgalmat is. A tervek között szerepel, hogy 2003 végére a Hua Chinget a világ ötödik legnagyobb alaplapgyártójává emeljék. A Hua Ching vezetői úgy látják, hogy a nyomott árú termékek piacán még van hely egy újabb szereplő számára, főként a fejlődő piacokon tapasztalható jelentős növekedésnek köszönhetően.

Az Asustek piaci részesedését az utóbbi időben nemcsak az alacsony árairól ismert ECS fenyegette, hanem az MSI is. Mivel az alaplapgyártóknak a 2000-es év vége óta piaci túlkínálattal kell szembenénziük, intenzív árverseny alakult ki a gyártók között. Johnny Shih szerint egy olcsó termékekről ismert márkanév lehet, hogy rossz hatással lesz a cég ázsiójára, azonban sokkal nagyobb kárt okozna, ha az ASUS márkenevű alaplapokat kellene olcsón adni.

Az újonnan létrehozott leányvállalat révén az Asustek nemcsak a piaci részesedését növelné, hanem egyben arra is számít, hogy a felső kategóriás alaplapjait nem kell áron alul adnia ahhoz, hogy felvehesse a versenyt az ECS nyomott áraival. Mindazonáltal Shih nem tudta megbecsülni, mennyi lesz az Asustek harmadik negyedéves forgalma és bruttó haszonrése.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 16:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.