Szerző: castor

2002. szeptember 30. 15:15

Az Oracle Hungary októberben mutatja be az iLearning oktatási rendszer honosított változatát

Az Oracle Hungary -- az internetes oktatás iránt egyre erősödő igények kielégítésére kidolgozott programjának részeként -- négy új partnercéggel köt stratégiai megállapodást a hazai piacon is sikerrel debütáló iLearning oktatási rendszer értékesítésére. A megállapodások iLearning alapú komplett oktatási megoldás kialakítását célozzák. A megoldásban a keretrendszer mellett a konkrét oktatási tartalom, az oktatási tanácsadás, a testre szabás és a bevezetés is fontos szerepet játszik. Az értékesítés mellett ezeken a területeken is számít az Oracle Hungary partnereire.

[HWSW] Az Oracle Hungary -- az internetes oktatás iránt egyre erősödő igények kielégítésére kidolgozott programjának részeként -- négy új partnercéggel köt stratégiai megállapodást a hazai piacon is sikerrel debütáló iLearning oktatási rendszer értékesítésére. A megállapodások iLearning alapú komplett oktatási megoldás kialakítását célozzák. A megoldásban a keretrendszer mellett a konkrét oktatási tartalom, az oktatási tanácsadás, a testre szabás és a bevezetés is fontos szerepet játszik. Az értékesítés mellett ezeken a területeken is számít az Oracle Hungary partnereire.

Az iLearning bevezetésével bármely szervezet az egész vállalatra kiterjedő, gyors és egységes tanulási megoldást valósíthat meg tetszőlegesen nagy és a világ bármely pontjain működő szervezetek esetében is. A keretrendszert ez év márciusi bevezetése óta már több hazai szervezet is megvásárolta. A szoftver -- megelőzve sok más sokkal elterjedtebb nyelvet -- októberre magyar nyelven is elkészül, így felhasználása az eddiginél jóval szélesebb körben válik lehetségessé. A hazai vállalatok számára a költségek csökkentése – a versenyképesség megtartása és javítása érdekében – az elsőszámú feladatok között szerepel, így az Oracle részükre is az egyik leghatékonyabb megoldást tudja nyújtani.

Az Oracle iLearning nagyvállalati szintű tanulóközösség-kezelő rendszer (Learning Community Management System), amely az interneten keresztül hatékony, jól kezelhető, integrált és bővíthető tanulási megoldást nyújt. Az internetes alapokra helyezett oktatás hatékonyságának köszönhetően a cégek a hagyományos oktatási tevékenység egyes folyamatainak kiváltásával és automatizálásával jelentősen csökkenthetik ilyen jellegű kiadásaikat, vagy a rendelkezésre álló forrásokból jóval hatékonyabb oktatási megoldásokat alakíthatnak ki.

A megoldás sikerét elsőként az Oracle saját oktatási rendszere bizonyította: a cég az Oracle iLearning segítségével nyújt Oracle-oktatást több mint 90 ezer ügyfelének, alkalmazottjának és partnercégének szerte a világon az Oracle Learning Network (OLN) hálózaton keresztül. A szoftvert 2001 tavaszi megjelenése óta világszerte több mint 140 vállalat vásárolta meg ez év júniusáig, 73%-uk az Oracle által ajánlott költségkímélő bérüzemeltetéses formában, köztük a Canon, a McDonald’s, az Alcoa, a GE Capital, a Vodafone és a Xerox. A szoftver bevezetésével járó hatékonyság-növekedés egyik jó példája az olaszországi központú Amplifon, amely 2700 fős értékesítési csapatának képzésénél közel hetvenezer dollárt takarított meg, továbbá az oktatás lebonyolításához 58%-kal kevesebb időre volt szükség.

Szakértők szerint az internetes oktatási piac a 2000-es 5,3 milliárd dollárról több mint 150%-os növekedéssel 2004-re eléri a 13,6 milliárd dollárt, amely jóval intenzívebb fejlődés az oktatási piac közel 40%-os várt bővüléséhez képest. Ezzel egybe cseng az IDC kutatásának eredménye, amely szerint a piac évente 60 százalékkal növekszik, és 2005-re eléri a 18 milliárd dollárt. Szintén az IDC 2001-es adata szerint a Fortune 500 vállalatai évente 12 milliárd dollár vesztenek a nem megfelelő tudás-menedzsmentnek köszönhetően, és ez az összeg 2003-ra elérheti a 31 milliárd dollárt.

A hazai piacon is egyre növekszik az igény az internetes oktatási rendszerek iránt mind az oktatási intézmények, mind a vállalatok részéről, amelyet a céghez érkező piaci visszajelzések is egyre jobban megerősítenek. Erre a piaci irányvonalra alapozva készült el a szoftver magyar nyelvű változata, így még szélesebb kör számára válik a megoldás elérhetővé.

Az Oracle iLearning szoftvert Magyarországon már több intézmény használja. A Debreceni egyetem az angol nyelvszakos tanárok továbbképzéséhez üzemelteti a keretrendszert. A kezdeti tananyagok betöltésével együtt 3 napot vett igénybe a bevezetés, és így szeptembertől az iLearning alkalmazás segítségével végzik a munkát, az oktatási anyagok feltöltése folyamatosan történik. A Nyíregyházi Főiskola szintén megvásárolta az alkalmazást, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem pedig szándéknyilatkozatot tett, hogy a magyar nyelvű verzió megjelenése pillanatában megvásárolja a rendszert.

A forgalmazáshoz az Oracle Hungary meglévő partnerbázisa mellett négy partnerrel köt stratégiai megállapodást. A megállapodás alapján az Oracle Hungary a keretrendszer mellett fontos szerepet játszó oktatási tartalom fejlesztés, oktatási tanácsadás, a testre szabás és a bevezetés terén számít partnereire. Ily módon teljes oktató “csomagot” kaphatnak a végfelhasználók.

Az Oracle Hungary és az Eduweb Távoktatási Részvénytársaság stratégiai megállapodásának célja az, hogy az e-learninggel immáron két éve foglalkozó Eduweb Rt. az Oracle iLearning keretrendszer értékesítőjeként jelenjen meg. Tekintettel arra, hogy az Eduweb Rt. Magyarországon az elmúlt időszakban kiemelkedően nagy tapasztalatokra tett szert teljes körű e-learning megoldások fejlesztésében és szállításában, a Társaság az Oracle Hungary e-learning projektjeiben preferált módszertani és oktatásfejlesztési központként vesz részt.

A KUDOS Magyarország Kft. elsősorban a telekommunikációs szektorban segíti a termék forgalmazását. A cég saját tartalomfejlesztési módszertannal és erőforrással rendelkezik a fejlesztések és az értékesítés területén. A Krea Kft. nagy oktatóanyag-fejlesztési tapasztalattal bír, kész ECDL tananyagát az Oracle iLearning rendszerhez illeszti. A Trainer Kft. kereskedelmi tapasztalataira építve segíti az iLearning értékesítését, illetve tartalomfejlesztést, tananyagok, vizsgák kidolgozását, oktatásmódszertani, távoktatási tanácsadást és komplett projekvezetést végez.

Az iLearning keretrendszer képes kihasználni azt a lehetőséget, hogy az Oracle E-Business Suite integrált vállalati alkalmazásrendszerének különböző moduljai (pénzügy, humán erőforrás, beszerzés) szorosan integráltak, így az összes szükséges információ birtokában jelentősen egyszerűsödik az oktatás folyamata. Természetesen önállóan is nagyszerű megoldás a korszerű oktatási, képzési területen. Az internet alapú rendszer megoldásaival kiválthatóvá válnak a hagyományos oktatási formákkal járó folyamatok, ezzel együtt megszűnnek, illetve töredékére csökkennek a magas utazási, szervezési, terembérleti, tananyag-sokszorosítási és adminisztrációs költségek.

Az oktatási anyagok online módon érhetők el, az elvégzett tanfolyamok és az ezekkel járó szakképesítésre vonatkozó adatok automatikusan regisztrálásra kerülnek, a tanfolyamok a jelentkezők számától függően alakíthatók és időzíthetők, a tesztek összeállítását adatbank segíti – hogy csak a legfontosabb lehetőségeket említsük meg. Mivel az Oracle iLearning nem csak a tanulók, de az oktatásszervezők és a tartalomkezelők számára is lehetővé teszi az önkiszolgálást, a tanulási környezet kisebb költséggel és gyorsabban megvalósítható, illetve felügyelhető.

Az Oracle iLearning rendszerének kialakítása az informatikai infrastruktúrával szemben sem támaszt különleges igényeket. Egy telepített példányon több, egymástól független webhely is üzemeltethető. Mindez az informatikai részleg bevonása, újabb hardver beszerzése és további szoftver telepítése vagy konfigurálása nélkül történhet.

Természetes lehetőségként jelentkezik az Oracle Portál rendszerrel való teljes körű együttműködés is: egy Oracle Portál oldalon portleteket és nézeteket lehet kialakítani, majd azon keresztül lehet elérni az Oracle iLearning oktatási keretrendszert. Ezen tulajdonságok komoly vállalati tudásbázis létrehozását biztosítják.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról