Szerző: Bodnár Ádám

2002. szeptember 5. 13:29

Chip Magazin: élt, él és élni fog

Tegnapi sajtótájékoztatóján a Vogel Publishing Kft. új ügyvezető igazgatója, Carsten Gerlach beszámolt a kiadó által működtetett lapok jövőbeli terveiről. Gerlach nyomatékosan leszögezte, hogy dacára minden híresztelésnek a jövőben mind a Chip magazin, mind pedig a PC GURU meg fog jelenni.

Tegnapi sajtótájékoztatóján a Vogel Publishing Kft. új ügyvezető igazgatója, Carsten Gerlach beszámolt a kiadó által működtetett lapok jövőbeli terveiről. Gerlach nyomatékosan leszögezte, hogy dacára minden híresztelésnek a jövőben mind a Chip magazin, mind pedig a PC GURU meg fog jelenni.

Az ügyvezető igazgató elmondta, hogy a Vogel Publishing Kft. előző vezetője, Ivanov Péter korábban a cégre nézve igen előnytelen szerződéseket kötött, amikor a lapkiadással kapcsolatos tevékenységeket -- beleértve a szerkesztést, hirdetészszervezést, terjesztést -- külső cégekre bízta, ezért a társaság augusztus végén menesztette posztjáról.

Gerlach véleménye szerint Magyarországon nem példa nélküli eset történt, a társaságot komoly anyagi és erkölcsi kár érte, ezeknek felmérése jelenleg is folyik. Az ügyvezető közölte, hogy minden szükséges jogi lépést megtesznek annak érdekében, hogy megvédjék a cég érdekeit.

Ami az újságokat illeti, a Chip és a PC GURU továbbra is kapható lesz az árusoknál. A Chip októberi száma Magyarországon egyedülálló szoftvermelléklettel jelenik meg, a novemberi kiadás pedig teljesen megújult külsővel és szerkesztőséggel jelentkezik. Gerlach bízik abban, hogy a stabil háttér és a kiváló tartalom révén a Chip meg tudja tartani piacvezető pozícióját, sőt tovább javulhat, fejlődhet.

Ami a számítógépes játékokkal foglalkozó PC GURU-t illeti, az októberi szám nem jelenik meg, novemberben viszont itt is egy teljesen új külsővel és megújult szerkesztőségi csapattal erősített lapot kapnak a vásárlók. A játékkonzolok világát bemutató Playtime! magazin Gerlach szerint sosem tudott nyereségesen működni, már tavaly döntés született a megszüntetéséről, ami most meg is fog történni.

A Vogel Publishing Kft. ügyvezetője elmondta továbbá, hogy a Chip magazin kiadói joga az év végéig még a cégnél van, azonban ezután szinte bizonyosan a most alapított Vogel Burda Communications Kft.-hez kerül, amelynek az ügyvezetője szintén Carsten Gerlach. Elmondása szerint erre a lépésre azért van szükség, mert a Vogel Puclishing Kft.-ben 20 százalékos résztulajdonnal bír Ivanov Péter. Gerlach elmondta, hogy mivel a korábbi ügyvezető igazgató a cégre nézve többször is előnytelen szerződéseket kötött és komoly károkat okozott, a német licenctulajdonos aligha tartaná megbízható partnernek a céget.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról