:

Szerzők: Ady Krisztián, Ady Krisztián, Ady Krisztián

2002. szeptember 2. 17:12

Az év végétől a Flextronics mellett a tajvani Wistron is gyárt Xbox konzolokat

A Microsoft ma hivatalos közleményben jelentette be, hogy gyártási megállapodást kötött a tajvani Wistron Corporationnel. Ennek értelmében az Acer Inc. szerződéses gyártással fogalakozó leányvállalata még az idei naptári év vége előtt megkezdi a Microsoft Xbox játékkonzolok gyártását. Az ügylet részleteit nem hozták nyilvánosságra a felek.

[HWSW] A Microsoft ma hivatalos közleményben jelentette be, hogy gyártási megállapodást kötött a tajvani Wistron Corporationnel. Ennek értelmében az Acer Inc. szerződéses gyártással fogalakozó leányvállalata még az idei naptári év vége előtt megkezdi a Microsoft Xbox játékkonzolok gyártását. Az ügylet részleteit nem hozták nyilvánosságra a felek.

A Microsoft a konzol iránti kereslet növekedésével magyarázza a gyártási kapacitás bővítését, és hangsúlyozza, hogy teljes mértékben elégedett a korábban kizárólagos gyártó Flextronics teljesítményével. Mint azt Par Singh, a cég képviselője közleményében közölte: "Miután az Xbox hat újabb országban és régióban válik elérhetővé, jelentős forgalomra számítunk az ünnepi szezonban. A Wistron és a Flextronics kiváló kettősével megtámogatva felkészülten várjuk a keresletnövekedést."

A Wistron a kínai Zhongshanban található üzemében gyártja majd az Xbox konzolokat, ahol várhatóan még az év vége előtt megkezdődik a termelés. A lépés összhangban van a Steve Ballmer vezérigazgató és a kínai állam által júniusban aláírt egyetértési emlékeztető tartalmával. Ennek értelmében a Microsoft aktív szerepet vállal a kínai IT-gazdaság fejlesztésében.

Ugyanakkor a redmondi szoftveróriás az utóbbi időben többször hangot adott abbéli szándékának, hogy jelentősen csökkenteni kívánja az Xbox gyártási költségeit, hogy hatékonyabban vehesse fel a versenyt a piacvezető Sonyval, valamint a Nintendóval. A költségcsökkentés részeként hamarosan teljesen új, áttervezett és a korábbiaknál olcsóbb alaplappal szerelik a konzolt. "Minden rövid és hosszú távú lehetőséget megvizsgálunk, hogy csökkentsük a költségeket" -- mondta alig két hete a Microsoft képviselője. Szintén e folyamat része volt az a tavasszal meghozott döntés is, amelynek értelmében az Xboxokat előállító Flextronics a gyártást magyarországi üzeméből Kínába telepítette át.

Elemzők szerint a Microsoft mintegy 150 dollárt veszít minden egyes eladott konzolon. A videojáték-iparban a konzolok veszteséges értékesítése megszokott dolog, a gyártók a szoftverek eladásából tesznek szert nyereségre.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 10:41

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.