Szerző: castor

2002. szeptember 10. 17:32

A Sonicblue hordozható lejátszói támogatni fogják a Windows Media Audio 9-et

[Clubic.com] A Sonicblue sajtóközleményben tájékoztatta jelenlegi és leendő felhasználóit, hogy a cég közkedvelt MP3-lejátszói, a Rio 600, Rio 800 és az új Rio 900 MP3-walkmanek egyaránt képesek lesznek a Windows Media Audio (WMA) 9 kódolású állományok lejátszására. A támogatást egy firmware-frissítéssel teszi lehetővé a cég, a patch hamarosan elérhető lesz a Sonicblue oldaláról.

[Clubic.com] A Sonicblue sajtóközleményben tájékoztatta jelenlegi és leendő felhasználóit, hogy a cég közkedvelt MP3-lejátszói, a Rio 600, Rio 800 és az új Rio 900 MP3-walkmanek egyaránt képesek lesznek a Windows Media Audio (WMA) 9 kódolású állományok lejátszására. A támogatást egy firmware-frissítéssel teszi lehetővé a cég, a "patch" hamarosan elérhető lesz a Sonicblue oldaláról.

A Windows Media Audio 9 jobb hangminőséget -- vagy kisebb méretet -- ígér az előző verzióhoz, a 8-as kodekkel tömörített hangállományokhoz képest. A WMA8 kodekkel tömörített zeneszámokhoz nem volt szükség új, speciális lejátszóprogramokra, a WMA állományok a régebbi, 6.4-es, 7-es médialejátszóval, kodekekkel is hallgathatók voltak a javított hangminőség megtartása mellett.

A Rio 800 alapjaira épülő Rio 900 memóriája akár hat órányi zene tárolására is alkalmas. A mozgó alkatrészek nélküli készüléket elsősorba az "aktív életstílust" kedvelő vásárlóknak szánja a gyártó.

Az MP3, WMA és Audible formátumokat kezelő lejátszó NiMH akkumulátora egy feltöltéssel 10 óra folyamatos működést biztosít. A készülékhez fülhallgató, hálózati adapter és szoftverek mellett autós adaptert is mellékel a SONICblue. A Rio 900 gyárilag 192 Mbyte memóriát tartalmaz, azonban ez továbbbi 32, 64 vagy 128 Mbyte-tal bővíthető. A zeneszámokat USB porton keresztül tölthetjük fel PC vagy Mac gépről.

a címlapról