:

biztonság archívum - 2006 szeptember

2006
szeptember

0

Ha szerda, akkor Microsoft-sérülékenység!

2006. szeptember 28. 12:56

A Microsoft soron kívüli hibajavítást adott ki az Internet Explorerhez, amelynek sérülékenysége lehetővé tette támadók számára tetszőleges kód futtatását. A biztonsági rés a Vector Markup Language (VML) dokumentumok kezelését végző vgx.dll állományban volt megtalálható, kihasználásához egy megfelelően előkészített weboldalon vagy emailben kellett elhelyezni egy preparált VML állományt, amely az Internet Explorerrel történő megnyitáskor lefuttatta a kártékony kódot.

0

Külső javítás készült az Internet Explorer még befoltozatlan biztonsági résére

2006. szeptember 25. 13:54

[News.com] Külső javítást készített biztonsági szakértők egy csoportja a nemrég felfedezett Internet Explorer biztonsági réshez, melyet napról-napra nagyobb számban használnak fel támadásokra az internetezők ellen. A Microsoft várhatóan csak az októberben esedékes havi frissítésével foltozza majd be ezt a hibát.

0

Befoltozta az AirPort Wi-Fi-n is tátongó biztonsági rést az Apple

2006. szeptember 22. 13:14

[eWeek] Az Apple Computer rögtön három biztonsági rést is befoltozott azzal a frissítéssel, melyet az AirPort vezeték nélküli hálózati vezérlőkkel rendelkező Mac PC-khez adtak ki. A szoftverfrissítés két hónappal azután érkezett, hogy a Black Hat biztonságtechnikai konferencián két kutató demonstrálta, hogy az Apple MacBook noteszgépeit is érinti ez a komoly sérülékenység.

0

Versenykorlátozó a még meg sem jelent Windows Vista?

2006. szeptember 22. 09:53

Az Adobe és a Symantec is arra kérte az Európai Bizottságot, tegyen lépéseket annak érdekében, hogy a Windows Vistába ne kerüljenek be bizonyos funkciók -- írta a Wall Street Journal.

0

Egészséges növekedés a kelet-közép európai PC-piacon

2006. szeptember 19. 15:45

Tavaly 25 százalékkal csaknem 12 millióra növekedett a kelet-közép európai régóban értékesített PC-k száma, az idén pedig további 18 százalékos fellendülésre van kilátás -- derül ki az IDC piackutató cég adataiból. A piaci forgalom 26 százalékkal 11,4 milliárd dollárra nőtt, elsősorban a notebookok népszerűségének köszönhetően. A hazai PC-eladások is egészséges képet mutattak 2005-ben.

0

Vadon terjed az IE6 hibáját kihasználó kód

2006. szeptember 19. 11:54

A Sunbelt Software biztonsági cég munkatársai olyan, vadon terjedő kódokra bukkantak, amelyek a legújabb frissítéseket is tartalmazó Internet Explorer 6 védelmén is átjutnak, majd puffertúlcsordulás segítségével tetszőleges kód futtatását teszik lehetővé, a támadók így átvehetik az irányítást a PC-k felett, adatokat lophatnak vagy további kártevőket telepíthetnek. A probléma a Windows XP és Windows 2000 operációs rendszerek felhasználóit egyaránt érinti.

0

A Magyar Telekom lezárta a KFKI felvásárlását

2006. szeptember 18. 11:58

A Magyar Telekom lezárta a KFKI felvásárlását, a 9,67 milliárd forintos vételár magában foglalja a KFKI Csoport 2006. évi pénzügyi eredményétől függő mozgó vételárrészt is. A tranzakció lezárására a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyásának megszerzése után, 2006. szeptember 15-én került sor.

0

Cell-alapú blade szervereket hoz forgalomba az IBM

2006. szeptember 14. 16:32

Bejelentette első, Cell processzorokra épülő blade szerverét az IBM. A QS20 szabványos házban lakik, beleilleszkedik a BladeCenter keretbe, más blade gépekkel azonban nem keverhető. A borsos árú modell szeptember 29-től férhető hozzá a Kék Óriás kínálatában, ugyanakkor már a vállalat több ügyfele is megkezdte az új számítógépek tesztelését és használatát.

0

Ősrégi fénymásolókat hív vissza a Canon

2006. szeptember 14. 10:13

[Reuters] A Canon kedden hozta nyilvánosságra, hogy több mint 140 ezer személyi fénymásolót hív vissza, melyek füstölhetnek, túlmegedhetnek és tüzet okozhatnak. A mondhatni nagykorú, 1987 és 1998 között értékesített fénymásolók visszahívása és kijavítása körülbelül 1,7 millió dollárjába kerül a japán vállalatnak.

0

Ma jelenik meg az Office 2007 utolsó előzetese

2006. szeptember 14. 09:40

A Microsoft a mai napon frissíti az Office 2007 második bétáját, a változások elsősorban hibajavítások képében jelentkeznek majd, de némileg módosították a kezelőfelületet is, A vállalat tervei szerint ez lesz az új irodai szoftvercsomag utolsó nyilvános tesztváltozata. Az Office 2007-et világszerte mintegy 3,5 millió felhasználó próbálgatja, ők magyar idő szerint ma este 6-tól érhetik el a Technical Refresht az Office Preview weboldalon . Az új verzióból már nem adnak ki CD-ket, az kizárólag az interneten lesz elérhető azok számára, akiknek már megvan a Beta 2.

0

A videokártyák piacára is betör a Foxconn elektronikai óriásvállalat

2006. szeptember 11. 09:01

Igaznak bizonyultak azok a pletykák, amelyek szerint a grafikus kártyák piacára is betör a Foxconn Electronics. A vállalat már évek óta gyárt alaplapokat és videokártyákat partnerei részére, ez a cég felelt annak idején például a Leadtek termékek előállításáért is.

0

Megint új vezetője van a Gatewaynek

2006. szeptember 8. 15:05

[News.com] Hat év alatt ötödik elnök-vezérigazgatóját nevezte ki az egykor szebb napokat látott Gateway, amely az amerikai PC-piacon még mindig jelentős szereplőnek számít. Az olcsó számítógépeiről elhíresült vállalat négy éven keresztül veszteséges volt, majd a tavalyi második negyedévben végre profitot tudott elérni, azóta a nyereségküszöb közelében táncol, ezt kellene tartós, fenntartható növekedésbe fordítania a 31 éves Edward Colemannek.

0

Az Apple visszahívja a maguktól leálló MacBook noteszgépeket

2006. szeptember 8. 12:59

[Clubic.com, HWSW] Az Apple igen szűkszavúan közölte , hogy javításra szorulnak azok a MacBook noteszgépek, melyek tulajdonosai hirtelen leállásokról, váratlan kikapcsolásról számoltak be a vállalat és más fanoldalak fórumain. Az amerikai gyártó egyelőre nem közölte, hogy milyen sorozatú noteszgépeket érinthet ez a hiba.

0

Bárki letöltheti a Windows Vista első kiadásra jelölt változatát

2006. szeptember 7. 10:52

A Windows Vista első kiadásra jelölt változatában a jelek szerint nem sok kritikus hibát találhattak azok a tesztelők, akik elsőként fértek hozzá az új verzióhoz, ugyanis a Microsoft tegnap, alig pár nappal a megjelenését követően szélesebb körben is elérhetővé tette következő operációs rendszere DVD-képeit.

0

Elhalasztja két chipgyárának építését az Intel?

2006. szeptember 5. 10:40

Az Intelnél várható költségcsökkentési lépések részeként a vállalat elhalaszthatja egyes nagyobb beruházásait, köztük két chipgyár építését is -- állítják céghez közeli források.

0

Saját zeneboltot nyit a Samsung

2006. szeptember 4. 13:43

A Samsung Electronics még az idén elindítja saját internetes zeneboltját Nagy-Britanniában, Németországban és Franciaországban, később pedig további európai országokban és Ázsiában is. Az online zeneboltokkal csurig levő amerikai piacon a Samsung egyelőre nem tervez megjelenni. A szolgáltatás elindításával egyszerre a koreai elektronikai cég egy sor új MP3-lejátszót is bemutat majd, amelyekkel az együttműködés garantált -- hasonlóan az Apple iPod és iTunes szimbiózisához.

0

A HP és a Sun növelték részesedésüket a merevlemezes tárolóeszközök piacán

2006. szeptember 4. 10:06

Az IDC becslései szerint a második negyedévben a merevlemezes tárolóeszközök piaca 4,15 milliárd dollárt tett ki, ami éves szinten 8,5 százalékos bővülésnek felel meg. A fellendülés elsősorban a NAS és iSCSI SAN eszközök iránti kereslet erősödésének köszönhető. Az EMC megőrizte vezető helyét a gyártók rangsorában, de csak a piaci növekedénél kisebb mértékben tudta növelni eladásait, miközben a HP és a Sun piacrészt szerzett riválisaitól -- derül ki az IDC második negyedéves jelentéséből.

0

Elkészült a Windows Vista kiadásra jelölt változata

2006. szeptember 4. 09:27

Újabb jelentős mérföldkőhöz érkezett a Microsoft következő generációs asztali operációs rendszerének a fejlesztése, a Windows Vistából ugyanis pénteken kiadták az RC1 (Release Candidate 1) változatot, amely egyelőre csak a TechBeta-felhasználók és a Technology Adoption Programban résztvevők számára érhető el, de a Microsoft ígérete szerint ezen a héten már az MSDN- és TechNet-előfizetők is letölthetik.