Szerző: Bodnár Ádám

2006. szeptember 18. 11:58

A Magyar Telekom lezárta a KFKI felvásárlását

A Magyar Telekom lezárta a KFKI felvásárlását, a 9,67 milliárd forintos vételár magában foglalja a KFKI Csoport 2006. évi pénzügyi eredményétől függő mozgó vételárrészt is. A tranzakció lezárására a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyásának megszerzése után, 2006. szeptember 15-én került sor.

[HWSW] A Magyar Telekom lezárta a KFKI felvásárlását, a 9,67 milliárd forintos vételár magában foglalja a KFKI Csoport 2006. évi pénzügyi eredményétől függő mozgó vételárrészt is. A tranzakció lezárására a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyásának megszerzése után, 2006. szeptember 15-én került sor.

A KFKI Csoport bevétele 2005-ben elérte a 17 milliárd forintot. A Csoporthoz három cég tartozik: a hálózatintgrációval foglalkozó KFKI-LNX, a rendszerintegrációval és biztonsággal foglalkozó ICON, valamint a szoftverfejlesztésre szakosodott IQSYS. A három vállalatnál összesen közel 400 alkalmazott dolgozik. A felvásárlás kapcsn nem lesz változás a KFKI Csoport és a leányvállalatok menedzsmentjében és üzleti tevékenységében sem.

Az akvizíció révén a Magyar Telekom kiemelt üzleti ügyfélkörét és legnagyobb közigazgatási partnereit kiszolgáló T-Systems bővíti meglevő kompetenciáit az informatikai szolgáltatások területén. Az új képességekkel, a szinergiák kihasználásával adott a lehetőség eddig el nem ért piacok megszerzésére, a dinamikus növekedésre, így a T-Systems sikerrel veheti fel a versenyt a hazai piacvezető informatikai cégekkel is -- véli a távközlési cég.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról