Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

A HP és a Sun növelték részesedésüket a merevlemezes tárolóeszközök piacán

Bodnár Ádám, 2006. szeptember 04. 10:06
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az IDC becslései szerint a második negyedévben a merevlemezes tárolóeszközök piaca 4,15 milliárd dollárt tett ki, ami éves szinten 8,5 százalékos bővülésnek felel meg. A fellendülés elsősorban a NAS és iSCSI SAN eszközök iránti kereslet erősödésének köszönhető. Az EMC megőrizte vezető helyét a gyártók rangsorában, de csak a piaci növekedénél kisebb mértékben tudta növelni eladásait, miközben a HP és a Sun piacrészt szerzett riválisaitól -- derül ki az IDC második negyedéves jelentéséből.

hirdetés
[HWSW] Az IDC becslései szerint a második negyedévben a merevlemezes tárolóeszközök piaca 4,15 milliárd dollárt tett ki, ami éves szinten 8,5 százalékos bővülésnek felel meg. A fellendülés elsősorban a NAS és iSCSI SAN eszközök iránti kereslet erősödésének köszönhető. Az EMC megőrizte vezető helyét a gyártók rangsorában, de csak a piaci növekedénél kisebb mértékben tudta növelni eladásait, miközben a HP és a Sun piacrészt szerzett riválisaitól -- derül ki az IDC második negyedéves jelentéséből.

Az EMC 20 százalékos részesedésével még piacvezető, a második helyezett HP azonban már az eladások 19,3 százalékát tartja kézben. Az IDC szerint az EMC alkatrészellátási problémák között számos megrendelést nem tudott kielégíteni, és csak 3 százalékos növekedést tudott felmutatni, miközben a HP 10,3 százalékkal növelte eladásait. Nyugat-Európában a HP tárolóeszközök forgalma elképesztő mértékben, 22 százalékkal nőtt.

A gyártók versenyében a bronzérmet az IBM szerezte meg 13,2 százalékos részesedéssel, de mindössze 3,7 százalékos növekedéssel. A negyedik helyen gyakorlatilag holtverseny alakult ki a Hitachi (8%), a Dell (7,8%) és a Sun (7,1%) között. A jelentős gyártók közül -- részben a StorageTek felvásárlásának köszönhetően -- a Sun produkálta a legnagyobb növekedést, éves szinten 19,1 százalékost, de a Hitachi 17 százalékos erősítése is figyelemre méltó. Az EMC adattárolási termékeit forgalmazó Dellnek be kellett érnie 3,5 százalékkal.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.