biztonság archívum - 2006 május

2006
május

0

Nyílt forrású szoftverekből kölcsönzött biztonsági megoldás erősíti a Vistát

2006. május 31. 14:46

[eWeek] A Windows Vista nemrég kiadott második bétaváltozata már tartalmazza az ALSR (Address Space Layout Randomization) technológiát, amelynek segítségével kivédhetők egyes támadások. Az ASLR elsősorban a nyílt forrású szoftverek világában terjedt el, többek között az OpenBSD is tartalmazza és a Linux alatt is használható, például a PaX vagy az Exec Shield patch telepítésével.

0

Biztonsági termék helyett védelmi pénz: létezik-e a Security 2.0?

2006. május 31. 13:09

Ma már számtalan vírusirtó, tűzfal, spyware-irtó és phishing-szűrő közül választhatnak a felhasználók, a biztonság azonban hamarosan új alapokra helyeződik át, egyre több gyártó rukkol elő olyan megoldásokkal, amelyek előfizetéses konstrukcióban kínálják a védelmet. Valóban beköszöntött az informatikai biztonság új korszaka, a Security 2.0 éra?

0

Kijavította víruskeresőinek kritikus biztonsági hibáját a Symantec

2006. május 30. 09:43

A Symantec szakemberei villámgyorsan befoltozták azt a biztonsági rést, amelyet a vállalat egyes vírusirtóiban fedezett fel a múlt hét végén az eEye Digital Security. A kritikus sérülékenységek lehetővé tették a támadók számáta, hogy a gépeken tetszőleges programot indítsanak el, fájlokat töröljenek vagy adatokat lopjanak. Az otthoni használatra szánt Norton termékek tulajdonosai nem voltak veszélyben.

0

Egy héten belül érkezik az első komolyabb frissítés az Xbox 360-hoz

2006. május 26. 13:55

Az Engadget információi szerint egy héten belül megérkezik az első komolyabb, nagy változtatásokat tartalmazó frissítés az Xbox 360 játékkonzol felületéhez. A tavaszi csomag számos olyan új funkciót tartalmaz, melyet a játékosok a tavalyi megjelenés óta számonkérnek a Microsofttól. A következő nagyobb frissítés az ősszel esedékes, a Microsoft korábbi, évi két nagy frissítést tartalmazó terveinek megfelelően. Az Xbox Live Marketplace, az online rendszer sikeresebb, mint az a Microsoft korábban remélte volna: a várt 100 helyett már több mint 1000 különböző tartalomból válogathatnak a konzolok tulajdonosai, míg a letöltések száma 3-4 millió helyett már 24 milliónál jár.

0

Kritikus biztonsági hiba a Symantec víruskeresőjében

2006. május 26. 11:10

Kritikus biztonsági hibát fedeztek fel a Symantec víruskeresőiben, amelynek kihasználásával a támadó átveheti az irányítást a számítógép felett. A hibára fényt derítő eEye Security szerint a megtámadott gépeken tetszőleges program futtatható, fájlok törölhetők, lophatók el vagy változtathatók meg, ráadásul a gép felhasználójának ehhez semmit sem kell tennie, nem kell megnyitnia egy e-mailt vagy meglátogatnia egy weboldalt.

0

Késhet az otthoni Vista

2006. május 25. 12:39

A Windows Vista otthoni felhasználóknak szánt változatai nemrég januárra eltolt megjelenési időponthoz képest is késést szenvedhetnek -- mondta tegnap Tokióban Steve Ballmer, a Microsoft elnök-vezérigazgatója. Ballmer szerint a megjelenési dátum azon múlik, miként halad majd a bétaváltozat tesztelése és a hibák javítása, illetve hogy a hardvergyártók mikorra állnak készen a vistás gépek forgalmazására.

0

Noteszgép-tulajdonosoknak kötelező a Windows XP USB-meghajtójának frissítése

2006. május 18. 10:58

[Clubic.com] A Microsoft végre elérhetővé tette azt a javítást , mely jelentősen növelheti egyes noteszgépek akkumulátoros üzemidejét. A Windows XP második szervizcsomagjában található USB-meghajtó hibája miatt ugyanis akár 20 százalékkal is kisebb lehetett egyes Intel platformot futtató noteszgépek akkumulátoros üzemideje.

0

Regionális központtá vált a magyar SAP

2006. május 18. 10:40

Az SAP Hungary Kft. bejelentette, hogy 2006. április 1-től hivatalosan is Magyarországról irányítják az SAP Csehországot, Lengyelországot, Szlovákiát és Magyarországot magába foglaló térség kis- és középvállalati tevékenységét. Az SAP Hungary vezetői a most kialakított struktúrában a kis- és középvállalati területen kaptak menedzsment feladatokat.

0

Kriktus biztonsági hibát javítottak a RealVNC-ben

2006. május 16. 11:57

A RealVNC 4.1.x egy kritikus besorolású hibája lehetővé tette a megfelelő tudás birtokában levő támadók számára, hogy jelszó nélkül férhessenek hozzá a szoftvert futtató gépekhez. A fejlesztők a hiba észlelése után nem sokkal megjelentették a javítást .

0

Negyvenhárom biztonsági rést foltozott be az Apple

2006. május 15. 10:54

Az Apple a múlt hét végén biztonsági frissítést adott ki Mac OS X operációs rendszeréhez, amelyben nem kevesebb mint 31 hibát orvosolt. A biztonsági szakértők a sérülékenységek többségét kritikus kategóriába sorolták, ugyanis azok lehetővé tették a támadók számára tetszőleges kód futtatását a számítógépeken.

0

Egyre népszerűbbek a tenyérgépek

2006. május 9. 13:03

A Gartner adatai szerint az első negyedévben világszerte 3,65 millió tenyérgép talált gazdára, ez a tavalyi első negyedévhez képest 6,6 százalékos növekedést jelent. A készülékek átlagos eladási ára ugyanakkor 2,7 százalékkal csökkent, ennek oka a Gartner szerint hogy kevés olyan termék kerül piacra, amely igazi újdonságot tartalmaz és ezért magasabb áron értékesíthető.

0

A Mac OS X ugyanolyan sérülékeny, mint más platformok

2006. május 8. 13:56

[News.com/HWSW] A McAfee kiadta Mac OS X-en futó VirusScan víruskeresőjét, a vállalat szerint ugyanis ez az operációs rendszer éppolyan védtelen a célzott támadásokkal szemben, mint a Windows vagy akármely más rendszer. A McAfee úgy véli, a Mac-felhasználók jelenleg nincsenek veszélyben, azonban ahogy a Mac gépek népszerűsége nő, egyre több fenyegetés éri majd a platformot, mivel a bűnözőknek megéri ezzel foglalkozni.

0

Túlhevülés miatt hibázhatnak egyes Opteronok

2006. május 3. 16:20

[Reg Hardware/HWSW] Kellemetlen esetbe ütközött az AMD, miután olyan Opteron processzorok kerültek a piacra, amelyek extrém körülmények között túlmelegedhetnek, és hibás számításokat végezhetnek -- a felhasználó adataiban sérülést előidézve. A Reg Hardware értesülései szerint az AMD levélben értesítette partnereit és kiemelt ügyfeleit az esetről, és velük együttműködve a chipek megtalálásán is kicserélésén dolgozik. Az információt azóta a vállalat is elismerte.

0

A Gartner szerint a vártnál többet késhet a Vista

2006. május 3. 09:36

[News.com/HWSW] A Gartner elemzőcég által a héten kiadott jelentés szerint a Microsoft régóta várt új asztali operációs rendszere, a Vista később jelenhet meg a vártnál. Amint az ismert, a redmondiak márciusban bejelentették, hogy a szoftver az idei év vége helyett csak 2007 tavaszán lesz elérhető, de a Gartner még ennél is nagyobb késést jósol.