Szerző: Bodnár Ádám

2006. szeptember 11. 09:01

A videokártyák piacára is betör a Foxconn elektronikai óriásvállalat

Igaznak bizonyultak azok a pletykák, amelyek szerint a grafikus kártyák piacára is betör a Foxconn Electronics. A vállalat már évek óta gyárt alaplapokat és videokártyákat partnerei részére, ez a cég felelt annak idején például a Leadtek termékek előállításáért is.

[HWSW] Igaznak bizonyultak azok a pletykák, amelyek szerint a grafikus kártyák piacára is betör a Foxconn Electronics. A vállalat már évek óta gyárt alaplapokat és videokártyákat partnerei részére, ez a cég felelt annak idején például a Leadtek termékek előállításáért is.

A tajvani Hon Hai Precision Industry tulajdonában lévő Foxconn Electronics a világ legnagyobb elektronikai szerződéses gyártója, megelőzve már a Flextronicsot is. Jelen van a telekommunikációs szektorban, a számítógép- és fogyasztói-elektronika gyártásban egyaránt, idei első féléves árbevétele meghaladja a 12 milliárd amerikai dollárt. Iparági források szerint a Foxconn kártyagyártás terén felhalmozott tapasztalata és gyártókapacitása révén könnyedén a legnagyobb videokártya-gyártók közé kerülhet, de akár a piacvezető pozíciót is megszerezheti.

A tajvani vállalat egy éve jelent meg saját márkás termékekkel az alaplap-piacon, a sikeres premiert követően most pedig megkezdte saját grafikus kártyáinak forgalmazását is. A Foxconn első videokártyái az NVIDIA GeForce 7-es sorozat tagjaira épülnek, a vállalat most bemutatott 14 modellje a belépő szinttől (GeForce 7100 GS) egészen a csúcskategóriáig (GeForce 7950 GX2) az összes vásárlói szegmens igényeit megpróbálja kielégíteni. A cég közleménye szerint a termékek máris megvásárolhatók a kereskedőknél.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról