:

Szerző: Bodnár Ádám

2006. szeptember 11. 09:01

A videokártyák piacára is betör a Foxconn elektronikai óriásvállalat

Igaznak bizonyultak azok a pletykák, amelyek szerint a grafikus kártyák piacára is betör a Foxconn Electronics. A vállalat már évek óta gyárt alaplapokat és videokártyákat partnerei részére, ez a cég felelt annak idején például a Leadtek termékek előállításáért is.

[HWSW] Igaznak bizonyultak azok a pletykák, amelyek szerint a grafikus kártyák piacára is betör a Foxconn Electronics. A vállalat már évek óta gyárt alaplapokat és videokártyákat partnerei részére, ez a cég felelt annak idején például a Leadtek termékek előállításáért is.

A tajvani Hon Hai Precision Industry tulajdonában lévő Foxconn Electronics a világ legnagyobb elektronikai szerződéses gyártója, megelőzve már a Flextronicsot is. Jelen van a telekommunikációs szektorban, a számítógép- és fogyasztói-elektronika gyártásban egyaránt, idei első féléves árbevétele meghaladja a 12 milliárd amerikai dollárt. Iparági források szerint a Foxconn kártyagyártás terén felhalmozott tapasztalata és gyártókapacitása révén könnyedén a legnagyobb videokártya-gyártók közé kerülhet, de akár a piacvezető pozíciót is megszerezheti.

A tajvani vállalat egy éve jelent meg saját márkás termékekkel az alaplap-piacon, a sikeres premiert követően most pedig megkezdte saját grafikus kártyáinak forgalmazását is. A Foxconn első videokártyái az NVIDIA GeForce 7-es sorozat tagjaira épülnek, a vállalat most bemutatott 14 modellje a belépő szinttől (GeForce 7100 GS) egészen a csúcskategóriáig (GeForce 7950 GX2) az összes vásárlói szegmens igényeit megpróbálja kielégíteni. A cég közleménye szerint a termékek máris megvásárolhatók a kereskedőknél.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 04:57

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.