biztonság archívum - 2006 február

2006
február

0

Újabb akvizíció a Sunnál

2006. február 28. 16:57

A Sun Microsystems megállapodást írt alá az Aduva felvásárlásáról, a megállapodás pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra. Az ügylet várhatóan a jelenleg is zajló negyedévben zárul le.

0

Teljes fegyverzetben a Windows Vista

2006. február 23. 13:06

A Microsoft elérhetővé tette a tesztelők számára a vállalatoknak szánt Windows Vista Enterprise operációs rendszer legújabb technológiai előzetesét (Community Technology Preview, CTP). A februári CTP a redmondiak állítása szerint már feature-complete, azaz tartalmazza a végleges változatban fellelhető összes szolgáltatást, mostantól kezdve tehát nem kerülnek új képességet a Vistába, a fejlesztők egyetlen feladata a kód csiszolása és finomhangolása lesz.

0

Egyre népszerűbb a szervereken a Windows és a Linux

2006. február 22. 09:41

Az IDC legfrissebb jelentése szerint 2005-ben a szerverpiac 4,4 százalékkal 51,3 milliárd dollárra növekedett, míg a rivális Gartner adatai szerint az eladások 4,5 százalékkal 49,5 milliárdra nőttek. A negyedik negyedévben azonban a szerverpiaci forgalom 0,2 százalékkal volt alacsonyabb mint egy évvel korában, 2003 óta nem fordult elő hogy a kiszolgálók eladásai csökkentek volna.

0

Új termékeket mutat be egy hét múlva az Apple

2006. február 22. 09:35

[News.com] Sajtópartit rendez február 28-án az Apple Computer a vállalat cupertinói főhadiszállásán, melyen több új terméket mutatnak be a meghívottaknak. A mókás új termékekről az Apple nem árult el többet, így egyelőre csupán sejthetjük, hogy miről lehet szó a jövő keddi rendezvényen.

0

Még mindig a nehézfiúk tartják kézben az európai telekompiacot

2006. február 21. 16:27

[The Wall Street Journal/HWSW] Az Európai Unió tegnap jelentést tett közé a távközlési piacról, amelyben a dereguláció és jelentős versenyhelyzet megvalósulásának üdvözlése mellett további lépések szükségességére hívta fel a figyelmet. Az értékelés szerint több országban még mindig túlságosan erős pozíciót élveznek a néhai monopoltársaságok.

0

Olvad a bevétel és a nyereség a Montanánál

2006. február 21. 09:50

Az előzetes, nem auditált pénzügyi eredmények alapján a Montana csoport tavalyi árbevétele meghaladta a 3,3 milliárd forintot, a nyereség pedig 50 millió forintot tett ki. Egy évvel korábban a vállalat 3,77 milliárd forintos forgalom mellett több mint 76 milliós nyereséget könyvelhetett el. Az árbevételből a kereskedelmi-telekommunikációs ágazat tavaly 37 százalékkal, az ipari szektor 28, a kormányzat 20, a nyugat-európai piacok 13 százalékkal részesülnek. A szolgáltatások termékportfólión belüli aránya újabb két százalékponttal növekedett és elérte az 57 százalékot.

0

Jönnek az új MiTAC Mio GPS-es tenyérgépek és személyi navigátorok

2006. február 20. 15:32

[mobinaute.com] A tajvani MiTAC egy komplett hadsereget vonultat fel a március elején kezdődő hannoveri CeBIT kiállításon és vásáron, mivel nem kevesebb mint hat új, beépített GPS helymeghatározó modullal ellátott herkentyűt mutat majd be. A hat új készülékből csupán kettő lesz egyben hordozható számítógép, tenyérgép.

0

A Windows Media Player is támadható WMF-fájlokkal

2006. február 17. 13:38

Pár nappal azután, hogy a Microsoft elérhetővé tette a Windows Media Player lejátszó hibajavítását, nyilvánosságra kerültek olyan mintaprogramok, amelyek segítségével a sérülékenységet kihasználva átvehető az irányítás a megtámadott gépek felett. A Microsoft kritikus besorolással illette a hibát és arra biztatta a felhasználókat hogy telepítsék a javítást amilyen hamar csak lehet.

0

Letölthető az ISA Server 2006 első bétája

2006. február 13. 10:25

A Microsoft a múlt hét végén mindenki számára szabadon letölthetővé tette új generációs tűzfal és webes proxymegoldás, az ISA Server 2006 (kódnevén Wolverine) első bétaváltozatát. Február eleje óta az ISA Server 2004 második javítócsomagja is elérhető a vállalat honlapjáról , ami a fiókirodák (branch office) internetelérésének karbantartásában nyújt jelentős támogatást.

0

Most az Internet Explorer van kitéve a WMF-hibának

2006. február 9. 16:31

[Newsfactor.com] A Microsoft újabb figyelmeztetést tett közzé, amely szintén a már korábban megismert WMF-hibával (Windows Meta File) kapcsolatos. Most az Internet Explorer (IE) 5.5 böngészőben találta veszélyforrást, melynek révén rosszindulatú támadók az ún. veremtúlcsordulásos taktikával tetszőleges kódot futtathatnak le a rendszert, ami többnyire az irányítás megszerzését célozza.

0

Fertőző lehet az AMD weboldala

2006. február 1. 16:01

[Computerworld] Betörők egy ismeretlen csoportja behatolt az AMD honlapján található technikai fórumra, ahová az emberek támogatásért szoktak fordulni. A bűnözök a fórumon keresztül rosszindulatú kódot akarnak a látogatók gépeire juttatni. Az AMD hétfőn még a hiba elhárításán munkálkodott, és szóvivője nem tudta elárulni, mikorra szüntetik meg a problémákat.