:

biztonság archívum - 2006 december

2006
december

0

Súlyos telekommunikációs problémákat okoz a tegnapi tajvani földrengés

2006. december 27. 16:14

[CNN] Komoly telekommunikációs problémákat okoz a Távol-Keleti országokban a tegnapi tajvani földrengés. A Tajvan déli partjainál bekövetkezett földmozgás számos tengerfenéken lévő kommunikációs kábelt megrongált, ezek kiesésének köszönhetően pedig több országban akadozik a telefon- és internetszolgáltatás, ebből adódóan pedig számos más szolgáltatás is.

0

Windows Vista: az első biztonsági rés

2006. december 27. 09:58

A karácsonyi ünnepek előtt potenciális biztonsági réseket fedeztek fel a Microsoft Windows Vistában: egy orosz programozója rájött annak a módjára, miként lehet a Windowsokban a felhasználók jogosultságait kibővíteni, egy amerikai biztonsági cég pedig pedig még négy sérülékenységre bukkant állítása szerint, amelyekről már tájékoztatták a Microsoftot.

0

Szenvednek a kínai piacon az amerikai cégek

2006. december 20. 09:08

[The Wall Street Journal/The Financial Times/HWSW] Úgy tűnik, hogy a világ nyugati felén uralkodó óriásvállalatoknak komoly nehézségeik akadnak, mikor Kína piacának meghódítására kerül a sor. Olyannyira, hogy a hagyományos organikus növekedési pályát feladva felvásárlásokra és helyi stratégiai szövetségesek keresésére kényszerülnek: az eBay és a Microsoft is úgy döntött nemrég, hogy kínai partner révén próbálja kiaknázni a világ legnagyobb potenciállal rendelkező piacát.

0

Újdonságok egész sora az OpenOffice.org 2.1 magyar változatában

2006. december 18. 13:18

Megjelent az OpenOffice.org 2.1 magyar változata, az úgynevezett FSF.hu build. A nyílt forrású irodai szoftvercsomag új verziója a magyar hu.openoffice.org honlapról tölthető le Windowson és Linuxon (x86) futó változatokban, a Mac OS X-re készített kiadás fejlesztése még zajlik, így az Apple gépek tulajdonosainak egyelőre be kell érnie az OpenOffice.org 2.0-val.

0

Megérkeztek a Skype internettelefon-szoftver új változatai

2006. december 14. 11:33

Megjelent és a Skype weboldaláról -- egyelőre csupán az angol nyelvűn keresztül -- letölthető a Skype internettelefon-szoftver legújabb, 3.0-ás változata. A korábban bétaváltozatokban elérhető alkalmazás végleges változata chatszobákkal és online játékkal bővült. Az asztali gépeken futó alkalmazás mellett elérhető a Windows Mobile operációs rendszeren futó Skpye új, 2.2-es bétája is.

0

Megérkeztek a Microsoft decemberi frissítései

2006. december 13. 11:17

A várakozásnak megfelelően hat frissítést tett közzé tegnap, december első keddjén a Microsoft a Windows Update rendszeren keresztül, melyek nem kevesebb, mint 11 biztonsági hibára nyújtanak megoldást. A közel tucatnyi javítással foltozott hibák közül hét kritikus jelentőségű, négy pedig fontos besorolást kapott korábban.

0

A kisebb cégek jobban félnek, a nagyobbak lecserélik a Windowst

2006. december 8. 11:57

[CIO Insight/HWSW] Az informatikai döntéshozóknak szóló CIO Insight magazin összesítette 2006-os kutatásainak eredményeit, és erre alapozva publikálta az év legfontosabb informatikai trendjeit. Az IT-menedzsmentet és technológiát követően most a biztonság kerül terítékre a HWSW hasábjain.

0

Nincs és egy darabig nem is lesz javítás a kritikus Word-hibára

2006. december 8. 10:55

A Microsoft jövő kedden összesen hat biztonsági frissítést ad ki, amelyek közül kettő foltoz be kritikus sérülékenységet, azonban nem lesz köztük annak a nemrég felfedezett Word-hibának a javítása, amelyre alapozva állítólag már támadásokat intéznek egyes felhasználók ellen. A kedden megjelenő frissítések közül öt a Windowst, egy pedig a Visual Studiót javítja -- az Office vagy a Word nincs a listában.

0

DRAM-gyártó vegyesvállalatot hoz létre az Elpida és a Powerchip

2006. december 8. 10:27

DRAM-gyártó vegyesvállalatot hoz létre a japán Elpida Memory és a tajvani Powerchip Semiconductor. A két vállalat által tegnap aláírt egyetértési nyilatkozat értelmében a cégek hamarosan nem kevesebb mint négy új félvezetőgyárat építenek Tajvanon közel 14 milliárd dollárt értékben. Az Elpida és a Powerchip egyenlő arányban állják majd a beruházás költségeit.

0

Kritikus sérülékenység a Microsoft Wordben

2006. december 6. 12:55

Kritikus besorolású sérülékenységet fedeztek fel a Microsoft Word különféle változataiban: a biztonsági rés kihasználásával a támadók átvehetik az irányítást az áldozat számítógépe felett, onnan adatokat törölhetnek vagy lophatnak, szoftvereket telepíthetnek vagy akár támadások indításához is használhatják a feltört rendszert.

0

Japánban próbál szerencsét a legnagyobb kínai kereső, a Baidu

2006. december 4. 15:44

[WSJ] Japán felé terjeszkedik a legnagyobb kínai kereső, a Baidu.com. A vállalat a tervek szerint 2007-ben indítja be japán keresőoldalát, jelenleg egy tokiói iroda létesítésével és az alkalmazottak felvételével foglalkozik -- mondta a Wall Street Journalnak Robin Li elnök-vezérigazgató. A Baidu később további ázsiai országok felé is nyitna, bár a pontos menetrendről egyelőre nem döntöttek.

0

Alaposan átalakulhat a játékkonzolokról korábban kialakult kép

2006. december 1. 11:55

[HWSW, Kotaku] Alaposan átalakulhat a jövőben a játékkonzolokról korábban kialakult kép: ahogyan Michael Fahey, a Kotaku egyik szerkesztője rámutatott írásában, az eddig megszokott kényelem és biztonság pillanatok alatt tovaszállhat. Mit is értünk ez alatt? A konzolosok egyik fő érve eddig az volt a PC-s játékokkal szemben, hogy egy konzolon sokkal egyszerűbb játszani, mint egy számítógépen, nincsenek meghajtóprogram-problémák, nem kell frissíteni, a szoftvereket sokkal erősebb minőségellenőrzésnek vetik alá, hiszen utólag nem lehet őket javítani. Csak be kell tenni a lemezt is játszani. Mindez mára köddé vált.

0

Máris félmillió zeneszámot kínál letöltésre az új magyar online zenebolt, a Songo

2006. december 1. 10:54

Új online zenebolt startolt a hazai piacon, az econet Nyrt. leányvállalata, az eMusic Kft. által üzemeltetett Songo látogatói az év végére félmillió, 2007 végére egymillió dalból válogathatnak, a kínálatban szerepelnek a legnagyobb hazai és nemzetközi kiadók előadói. Egy dal 199 forintért, egy teljes album 1990 forintért vásárolható meg és tölthető le, fizetni átutalással, bankkártyával vagy emelt díjas SMS-sel lehet.