:

biztonság archívum - 2006 március

2006
március

0

A Magyar Telekom kezébe kerülhet az Invitel

2006. március 29. 11:12

Eladósorba került a második legnagyobb hazai távközlési szolgáltató és a vételi ajánlatot tevő cégek között ott van a piacvezető Magyar Telekom is -- értesült a Dow Jones. Úgy hírlik, a tárgyalások a várakozásoknak megfelelően zajlanak, azonban egyelőre nem tudni, a Magyar Telekomon kívül más is tett-e ajánlatot. Egyes források szerint a Hungarotel tulajdonosa, az amerikai HTCC is érdekelt lehet az Invitel megvásárlásában.

0

Az Európai Unió a Vista betiltásával fenyegetőzik

2006. március 29. 09:14

[WSJ/HWSW] Az Európai Unió versenyügyi biztosa, Neelie Kroes azzal fenyegette meg a Microsoftot, hogy amennyiben a Windows Vista bizonyos beépített funkciókat tartalmaz, megtilthatják európai forgalmazását. Kroes a múlt héten küldött levelet Steve Ballmernek, a redmondiak elnök-vezérigazgatójának, amelyben a Vistával kapcsolatos aggályait ecsetelte.

0

Nem hivatalos javítás a kritikus IE-hibára

2006. március 28. 16:19

A Microsoft április 11-re ígéri az Internet Explorerben a múlt héten felfedezett kritikus hiba javítását, aki nem tud addig várni, feltelepítheti az eEye Digital Security által kibocsátott patchet, amely blokkolja a hozzáférést a biztonsági rést rejtő szoftverkomponenshez.

0

Két újabb kritikus hiba az Internet Explorerben

2006. március 23. 12:13

A hét elején nyilvánosságra hozott nem kritikus sérülékenység után újabb két hibára derült fény az Internet Explorerben, ezek azonban már súlyosak és lehetővé teszi a támadó számára hogy átvegye az irányítást a számítógép felett. Az egyik problémára egy 25 éves holland programozó bukkant rá, aki weboldalán részletesen ismertette a hiba kiaknázásának lehetőségeit, de később a Microsoft kérésére eltávolította a részletes leírást.

0

Letölthető a Firefox 2 első előzetese

2006. március 22. 11:27

A Mozilla Alapítvány honlapján elérhetővé tette a Firefox böngésző 2.0 változatának első előzetesét. A Bon Echo kódnévű szoftver alphaváltozatát azonban kifejezetten fejlesztőknek szánják a készítők, mivel az még igen kezdetleges állapotú, instabil, még sok csiszolást kíván.

0

Havi egymillió példányban fogy a Windows XP Media Center

2006. március 22. 10:31

[News.com/HWSW] Az amerikai fogyasztók az elmúlt hónapban több Media Centert futtató számíógépet vásároltak, mint Windows XP-s rendszert -- mondta el a Mix 06 konferencián tartott beszédében Joe Belfiore, a Microsoft Windows eHome részleg vezetője, mielőtt demonstrálta volna a jövőre megjelenő Windows Vista multimédiás képességeit. A cég prognózisa szerint a Media Center eladásai március végére elérik a 10 millió darabot.

0

Jövőre csúszik a Windows Vista megjelenése

2006. március 22. 09:07

[News.com/WSJ] Rossz hírrel szolgált a PC-gyártók és a vásárlók részére a Microsoft tegnap: a redmondi cég bejelentette, hogy a régóta várt Windows Vista operációs rendszer megjelenése pár hetes késedelmet szenved, amely azt eredményezi, hogy a szoftvert futtató új PC-k csak januárban kerülhetnek az üzletek polcaira.

0

Nem kritikus, de lefagyaszthatja a böngészőt az Internet Explorer hibája

2006. március 21. 09:13

A Microsoft már vizsgálja az Internet Explorer 6 többek által bejelentett hibáját, amely bizonyos weboldalak meglátogatása esetén a böngésző lefagyását okozhatja. A biztonsággal foglalkozó Secunia szerint a hiba reprodukálható, azonban nem kritikus, a felhasználó adatai nincsenek veszélyben -- kivéve persze ha nem mentette el őket a böngészőből.

0

Haldokolnak az Xbox 360 konzolok a márciusi rendszerfrissítéstől

2006. március 20. 16:57

[planetxbox360.com] Számtalan Xbox 360 játékkonzol tulajdonosának okoz fejfájást a Microsoft márciusi rendszerfrissítése, mely több játékgépet teljesen parkolópályára állított. A problémákat jelző játékosok köre folyamatosan bővül. A játékosok közül többnek már eddig is ki kellett cserélnie különféle hibák miatt a konzolját -- nem egy felhasználónak többször is --, a jelek szerint azonban redmondi óriásnak még több és több darabot kell kicserélnie újra.

0

Az online bűnözés már nagyobb kárt okoz a cégeknek, mint a hagyományos bűncselekmények

2006. március 20. 10:22

[News.com] Az IBM által készített felmérés szerint az informatikai vezetők több mint fele (57%) már fenyegetőbbnek tartja az online bűncselekményeket a hagyományos bűnözésnél. A Nagy Kék összesen 600 ipari, pénzügyi, egészségügyi és kereskedelmi nagyvállalat körében végzett telefonos felmérést, amelyből kiderült, hogy a cégek az internetes bűnözés miatt nem csak bevételtől esnek el, hanem meglevő és potenciális ügyfelektől is, valamint a dolgozók csökkenő hatékonyságával is szembe kell nézzenek.

0

Vírusként azonosította az Excelt a McAfee víruskeresője

2006. március 14. 16:08

Múlt hét péntekén kellemetlen meglepetést tapasztalhattak a McAfee víruskeresőjét használók, a legújabb, 4715-ös adatbázisfrissítés ugyanis egy hiba miatt több száz valójában ártalmatlan futtatható állományt, többek között az Excel táblázatkezelőt és az AdobeUpdateManager alkalmazást is W95/CTX vírusként azonosította. Az AVERT öt óra alatt javította ki ezt a hibát, majd közzétette a frissített adatbázist, illetve egy olyan programot is közzétett weboldalán, mely visszaállította a karanténba helyezett ártalmatlan programokat.

0

30 perc alatt széthekkelték a Mac OS X-et

2006. március 10. 16:13

[ZDNet/HWSW] Egy Mac-en root hozzáférést szerezni gyerekjáték -- állítja az az illető, aki megnyerte az OS X hackelő versenyt a múlt hónapban egy idáig ismeretlen biztonsági rés kihasználásával.

0

Tanácsok Kevin Mitnicktől, az emberek feltörőjétől

2006. március 10. 12:54

[Reuters] A világ egyik, ha nem legismertebb számítógépes bűnözője Kevin Mitnick, akit az FBI-nak három év üldözés után sikerült csak lekapcsolnia még a kilencvenes éve közepén, miközben számtalan nagyvállalat, köztük a Sun Microsystems vagy a Motorola rendszereibe is betört. Mitnick 5 évnyi börtön után azóta könyvet írt, és a világot járja, és előadásokon beszél arról, hogyan lehet a hozzá hasonló alakok ellen védekezni.

0

Az AMD-hatás: öt éve nem látott figyelmeztetést tett közzé az Intel

2006. március 6. 13:53

[Associated Press/HWSW] Az Intel évek óta nem látott mértékkel csökkentette negyedéves kilátásait, melynek okaiként a vártnál gyengébb keresletet, és a piacrészesedés olvadását jelölte meg. A vállalat a korábbi 9,1-9,7 milliárd dolláros első negyedéves forgalmi előrejelzést 8,7-9,1 milliárdra módosította, ami a 2001-es dotkom összeomlást és az általános világgazdasági pangás elejét idézi. Az Intel egyúttal azt is közölte, hogy csökkenti a kutatás-fejlesztési és adminisztratív költségeit is.

0

Három év alatt háromszorosára nő a Wi-Fi piac

2006. március 3. 09:23

A Wi-Fi chipkészletek piaca 2009-re megtriplázódik -- jövendöli az In-Stat piackutató cég. A prognózis szerint az elmúlt években tapasztalt elképesztő ütemű növekedés nem hagy alább, ahogy egyre több és több készüléket -- például okostelefont, tenyérgépet vagy akár digitális kamerát -- szerelnek fel vezeték nélküli hálózati vezérlővel.

0

Tart a tárolópiac erőteljes növekedése

2006. március 2. 11:00

A negyedik negyedévben erőteljesen növekedett az adattárolási berendezések piaca. Az IDC piackutató cég adatai szerint 2005-ben a tárolóeszközök minden negyedévben nagyobb piaci növekedést produkáltak mint a szerverek. A negyedik negyedévben a merevlemezes tárolók forgalma 13,1 százalékkal 6,8 milliárd dollárra bővült, miközben a szerverpiac 0,2 százalékos visszaesést volt kénytelen elkönyvelni.

0

Minden harmadik magyar cégnek van saját szervere

2006. március 1. 11:27

A legalább öt főt foglalkoztató magyar vállalatok 91 százaléka használ számítógépet -- derül ki a GKI, a T-Mobile és a Sun Microsystems közös kutatásáből. Egy évvel korábban az ilyen cégeknek még csak 89 százalékánál volt számítógép.