biztonság archívum - 2006 augusztus

2006
augusztus

0

Figyelnek-e nyomtatóik biztonságára a vállalatok?

2006. augusztus 31. 11:04

Már a kisebb vállalatoknál is megszokott, hogy az alkalmazottak asztalán nincs nyomtató, szkenner vagy fax, a papírmunkát hálózatra kötött multifunkciós berendezések látják el. A nem ritkán bizalmas dokumentumok utaztatása a hálózaton azonban biztonsági kérdéseket is felvet, nem beszélve arról, hogy sokszor a kinyomtatott anyagokhoz is akárki hozzáférhet, aki éppen a közelben jár.

0

A Nokia és Dell a legzöldebb informatikai gyártó

2006. augusztus 30. 13:15

[IDG News/HWSW] A nagy elektronikai gyártók közül a Nokia és a Dell a leginkább környezetbarát, míg a Lenovo, az Apple vagy a Motorola a sor végén kullognak -- így látja legalábbis a Greenpeace. A zöld szervezet az alapján pontozott és rangsorolt 14 vállalatot, hogy milyen anyagokat használnak fel termékeiben, valamint milyen környezetvédelmi irányelvekkel és újrahasznosítási gyakorlattal rendelkeznek.

0

Sikeres a SanDisk iTunes-ellenes kampánya

2006. augusztus 21. 12:00

[Clubic.com] Bár az NPD Group legfrissebb adatai szerint egyelőre senki sem veszélyeztetheti az Apple uralmát, a SanDisknek sikerült az, ami a Creative-nek hosszú harcot követően sem. Az iPod-ellenes reklámok, az internetes viral-marketing igen hasznosnak bizonyult, ugyanis a piacvezető mögé, a második helyre jöttek fel a SanDisk Sansa lejátszói, melyeknek sikerült 9,7 százalékot szakítani maguknak a tengerentúli lejátszópiacból.

0

Kihangosító is tartozik a Logitech legújabb billentyűzet-egér kombójához

2006. augusztus 15. 14:04

[News.com, Clubic.com] Három új billentyűzet-egér kombinációt mutatott be a hét elején az ezen a területen piacvezetőnek tekinthető Logitech, melyek közül az egy készletet kifejezetten internetes kommunikációra, például a Skpye internettelefon szoftver teljeskörű kihasználására hegyezték ki. A beviteli eszközöket AgION anyagból készítik, mely megakadályozza a penészgombák és baktériumok megtelepedését a felületen.

0

Vegyes képet mutat a hazai tőzsdei IT-cégek féléves teljesítménye

2006. augusztus 14. 15:59

Múlt héten tette közzé féléves eredményeit tőzsdén jegyzett a magyar technológiai vállalatok többsége. A Magyar Telekom erős eredményeket mutatott fel annak ellenére, hogy a vezetékes beszélgetésekből származó bevételei drasztikusan visszaestek, de ezt az internetes, valamint mobilforgalom, illetve az IT-szolgáltatások ellensúlyozták. A Synergon-csoport a látványosan bővülő forgalom ellenére nem tudott komoly nyereséget felmutatni, míg a Graphisoft brillírozott.

0

Sikeres a Microsoft előfizetéses biztonsági szolgáltatása

2006. augusztus 14. 11:31

[News.com] Erőteljesen kezdett az eladási listákon a Microsoft előfizetéses biztonsági szolgáltatása, a nemrég bemutatkozott OneCare Live: az amerikai kiskereskedelmi szoftvereladásokat számon tartó NPD Group jelentése szerint a biztonsági szoftverek kategóriájában a OneCare Live júniusban egyből a második legnépszerűbb termék volt.

0

Vége az aranykornak a digitális kamerák piacán

2006. augusztus 7. 12:15

Az Egyesült Államokban 17 százalékkal nőtt a digitális fényképezőgépek forgalma a második negyedévben, a készülékek népszerű ajándékok voltak apák napján, illetve a végzős diákok körében. Áprilistól júniusig mintegy 6,3 millió digitális fényképezőgépet adtak el az USA-ban -- derül ki az IDC jelentéséből, amelyből az is tisztán látszik, hogy vége a korábbi években tapasztalt óriási fellendülésnek, ahogy a piac egyre érettebb, a fogyasztók pedig egyre inkább a fényképezőgépet is tartalmazó mobiltelefonok felé fordulnak.

0

Közös chipgyárat épít a Toshiba és a SanDisk

2006. augusztus 7. 11:04

A Toshiba és a SanDisk megerősítették azokat a híreket, amelyek szerint egy új félvezetőgyárat építenek Japánban flash memóriachipek előállítására. A cégek a NAND-típusú chipek piacán vannak jelen, ezeket a lapkákat használják az olyan eszközökben, mint az MP3-lejátszók, a digitális fényképezőgépek és kamerák, okostelefonok, valamint a pendrive-ok. Az ilyen eszközök iránti kereslet folyamatos bővülése érezteti hatását a flash-piacon is, a Toshiba szerint a félvezetőiparban egyetlen más szegmens sem produkál ilyen növekedést. Az iSuppli piackutató cég szerint az eladások 2006-ban 28 százalékkal bővülnek a szektorban.

0

Szabadesésben a tenyérgépek piaca

2006. augusztus 4. 12:11

A második negyedévben tovább csökkentek a PDA-eladások, az IDC piackutató vállalat adatai szerint világszerte csupán 1,4 millió készülék találta gazdára, ami egy év alatt 26,3 százalékos visszaesést jelent. Sorozatban ez volt a tizedik (!) negyedév, amikor a tenyérgépek forgalma esett. Az év első felében a gyártók 2,9 millió PDA-t adtak el, ez 2005 első felével összehasonlítva 21,4 százalékos csökkenést jelent.

0

Újdonságok a Windows Server 2003 második szervizcsomagjában

2006. augusztus 3. 12:54

Már javában zajlik a Windows Server 2003 második szervizcsomagjának zárt bétatesztje, a Microroft ennek kapcsán számos részletet hozott nyilvánosságra, mi várható a szoftvertől. Ward Ralston, a Windows Server egyik programmenedzsere blogjában azt írta , az SP2 kevésbé lesz fájdalmas mint az SP1, ugyanis kevesebb változást hoz, lényegében csak az SP1 óta megjelent frissítéseket, javításokat tartalmazza, bár lesznek benne újdonságok is.