biztonság archívum - 2006 április

2006
április

0

IDC-konferencia az adattárolásról

2006. április 28. 14:56

Május 16-án érkezik Magyarországra az IDC adattárolással foglalkozó konferenciasorozata. A Közép-Európa 12 országában vendégeskedő rendezvény középpontjában az EU-tagságból következő jogszabályi változások állnak majd.

0

Rekordévet zárt az Interware

2006. április 27. 08:21

Fennállása legmagasabb árbevételét és üzleti eredményét érte el a 2005-ös pénzügyi évében az Interware, az idei évre pedig 1,8 milliárd forintot meghaladó forgalmat vár a cég. A vállalat árbevétele az elmúlt évben meghaladta a 1,5 milliárd forintot, ami az előző évhez képest közel 30 százalékos növekedést jelent, az EBITDA (a kamat- és adófizetés, valamint az értékcsökkenési leírás előtti eredmény) 41 százalékkal 200 millió forintra, a mérleg szerinti eredmény pedig 35 százalékkal 50 millió forintra ugrott.

0

Biztonság: a kisebb cégeknek van a legnagyobb vesztenivalója

2006. április 26. 12:48

Az informatikai támadások évente 10 milliárd font kárt okoznak a brit vállalatoknak, több mint másfélszer annyit mint két éve -- derül ki a PricewaterhouseCoopers által a Brit Ipari és Kereskedelmi Minisztérium részére készített tanulmányból.

0

Ujjlenyomatként viselkedhet a digitális fényképeken megjelenő zaj

2006. április 25. 11:58

[EurekAlert, HWSW] A legújabb kutatási eredmények szerint akár bizonyíték is lehet egy-egy digitális fényképből, a New York állami Binghamton Egyetemen fejlesztett szoftvertechnológia ugyanis képes arra, hogy száz százalékos pontossággal összekösse a digitális fényképek eredetijét az azt elkészítő digitális fényképezőgéppel. A bűnözőknek lassan nem csak a késeket és fegyvereket kell eltüntetni a bűntényt követően, hanem a pedofil képeket készítőknek is meg kell szabadulniuk digitális fényképezőgépüktől.

0

Láthatóan hiányzik az AMD a Dellnek

2006. április 20. 10:49

A Gartner adatai szerint az első negyedévben 13,1 százalékkal nőttek a PC-eladások és világszerte mintegy 57 millió asztali gép, notebook, valamint x86-alapú szerver talált gazdára. A rivális IDC, amely más számítási módszert alkalmaz, 12,9 százalékos fellendülésről és 53 millió eladott PC-ről adott hírt.

0

Júliusban búcsúzik a Windows 98 és ME

2006. április 18. 15:35

A Microsoft az év közepén befejezi a Windows 98 és Windows ME operációs rendszereinek támogatását, ezzel a mozzanattal a szoftverek története gyakorlatilag véget ér. A szoftvercég weboldalán olvasható információ szerint a termékek már régiek és jelentős biztonsági kockázatot jelentenek, a felhasználóknak pedig mihamarabb frissíteniük kellene egy újabb változatra, például a Windows XP-re.

0

Problémás a legújabb Windows-javítás

2006. április 18. 11:22

Komoly problémákat okozhat egyes számítógépeken a múlt héten kiadott, kritikus hibákat javító Windows-patch -- ismerte el a Microsoft. A szoftver telepítése után megkergülhet az Office, elérhetetlenné válhatnak bizonyos könyvtárak, és lefagyhatnak alkalmazások. A problémát szoftver-inkompatibilitás okozza, a Windows-javítás nem fér össze a HP egyes fotókezelő és -megosztó alkalmazásaival, valamint egyes jelentések szerint a Kerio tűzfallal.

0

Elkészült a Sun UltraSPARC T2 chipje

2006. április 18. 09:09

Véglegesítette a Sun Microsystems a Niagara II kódnéven ismert chip terveit, így az első példányok próbagyártására akár már sor is kerülhetett. A belépő kategóriás szerverekbe, a Xeon és Opteron ellenfelének is szánt lapka így a tesztelési fázisba lépett, amely során a különféle logikai és elektronikai hibák kerülnek javításra, majd a lapkát tömegtermelhető állapotba hozzák a következő hónapok során, hogy valamikor 2007-ben piacra kerülhessen.

0

Rekordmennyiségű merevlemez kelt el tavaly

2006. április 13. 10:31

[SiliconStrategies] 2005-ben világszerte 376 millió merevlemezt adtak el, ez új rekord az ipar történetében. Az iSuppli piackutató cég adatai szerint a forgalom 2004-hez képest 23 százalékkal növekedett, elsősorban a merevlemezes szórakoztató eszközök, például médialejátszók és digitális videorekorderek népszerűsége miatt.

0

Fúziókkal erednek a nagyok nyomába a tajvani vállalatok

2006. április 11. 14:53

Az elmúlt napokban tajvani hardvergyártó vállalatok több jelentős összeolvadást is bejelentettek. A sort a laposkijelzőket gyártó AU Optronics nyitotta, amely nem egészen 2,2 milliárd dollárért felvásárolta a Quanta hasonló részlegét, tegnap pedig a Lite-On kebelezte be a BenQ optikai meghajtókat gyártó divízióját.

0

Érkezik az iGo térképszoftver európai térképeket is tartalmazó változata

2006. április 6. 10:39

A Nav N Go Kft. 2006. április 18-tól kezdi meg új termékeinek forgalmazását. Az iGO Európa 2006 térképszoftvert egyetlen 1GB-os miniSD memóriakártyán tartalmazza 26 európai ország, köztük Magyarország részletes térképét és a továbbfejlesztett navigációs programot. Az új Európa termékek megjelenésével egyidőben kerül az üzletekbe a népszerű iGO Magyarország 2006-os verziója is.

0

A vírus kiirtásánál néha egyszerűbb a rendszer újratelepítése

2006. április 5. 08:19

[eWeek/HWSW] A Microsoft egyik biztonsági szakértője egy konferencián azon véleményének adott hangot, hogy a kártevőkkel fertőzött vállalati gépek esetében a kiirtásuknál néha hatékonyabb lehet a teljes rendszer törlése és újratelepítése. Ha rootkitekkel vagy más fejlett kémprogramokkal van dolgunk, az egyetlen megoldás ha mindent újrakezdünk. Egyes esetekben nincs is lehetőség arra, hogy helyreállítsuk a fertőzött rendszert -- mondta Mike Danseglio, a Microsoft Security Solutions csoport programmenedzsere az InfoSec World konferencián. Ezért a vállalatoknak ki kell fejleszteniük olyan automatizált megoldásokat, amelyek akár gépek százait, ezreit is képesek gyorsan újjáépíteni.

0

Ingyen virtualizáció a Microsofttól is

2006. április 3. 11:12

[eWeek/HWSW] A Microsoft a ma kezdődő LinuxWorld Conference and Expo rendezvényen fogja bejelenteni, hogy minden Windows-felhasználó számára ingyenesen elérhetővé teszi virtualizációs szoftverét, a Virtual Server 2005 R2 Enterprise Editiont, amelyet eddig 199 dollárért lehetett megvásárolni. A VS2005 Standard Edition, amely 99 dollárba került, eltűnik a cég termékpalettájáról. A két változat közötti legfontosabb különbség az volt, hogy az Enterprise Edition négynél több processzoros rendszeren is futtatható.