biztonság archívum - 2006 június

2006
június

0

Küszöbön a következő generációs Itanium megjelenése

2006. június 28. 15:49

[InformationWeek/HWSW] Hétfőn hivatalosan is útjára indította legfrissebb mikroarchitektúráját az Intel, amitől a rendkívül kényelmetlen éveket szerző AMD visszaszorítását várja. A két- és egyutas szerverekbe szánt Woodcrestek mellett (Xeon 5100-as sorozat) azonban még mindig nem került bejelentésre az Itanium család késlekedő új tagja, a Montecito, de legalább néhány információt csepegtettek az illetékesek.

0

Menetrendszerű Office-sérülékenység érkezik

2006. június 23. 09:35

Újabb sérülékenységet fedeztek fel a Microsoft Office-ban, biztonsági szakértők szerint az irodai szoftvercsomag komponensei hibásan kezelik a ActiveX-vezérlőket, így egy megfelelően előkészített Word, Excel vagy PowerPoint állománnyal tetszőleges kód juttatható a megtámadott gépre.

0

Újabb Excel-sérülékenységre derült fény

2006. június 21. 09:51

Újabb Excel-sérülékenységre figyelmeztetett a Symantec, a biztonsági cég szerint a hibát kihasználó, specálisan előkészített állományok segítségével lefagyasztható a táblázatkezelő. A hiba az Excel 2003-at és az Excel XP-t biztosan érinti, de korábbi verziókban is megtalálható lehet. A Symantec szerint egyelőre nem zárható ki annak a lehetősége sem, hogy a sérülékenységet kihasználva a támadók tetszőleges kódot futtassanak az Excelt futtató gépeken.

0

Máris terjednek az Excel hibáját kihasználó kártevők

2006. június 19. 10:15

Az Excel sérülékenységét kihasználva támadók átvehetik az irányítást a Microsoft táblázatkezelőjét futtató PC-k felett -- figyelmeztet a Symantec. A bűnözők máris kihasználják az Excel most felfedezett sérülékenységét, amely úgy tűnik, a táblázatkezelő minden eddigi verziójában jelen van, beleértve az Excel 2003-at. A redmondi vállalat elismerte a hibát, a javítással azonban egyelőre adós.

0

Egyre növekszik az ügyfélkapcsolati megoldások iránti igény

2006. június 14. 08:56

Az SAP toronymagasan vezeti az ügyfélkapcsolati (CRM) szoftverek piacát, azonban az Oracle egyre erősebb és a Siebel felvásárlása után felzárkózhat német versenytársa mellé -- derül ki a Gartner által nyilvánosságra hozott adatokból.

0

Gigászi noteszek jönnek

2006. június 8. 10:57

Az elmúlt években egyre nőtt a notebookok kijelzőjének mérete, a pár éve még unikumnak számító 15 hüvelykes megjelenítők ma már az alsó-közép árkategóriában is megtalálhatók, a csúcsmodellek között pedig a 17 colos képátló sem ritka. A gyártók úgy tűnik, nem lassítanak, egyre több cég jelent be gigászi, 19-20 hüvelykes képátlójú noteszgépeket.

0

Nincs jelentős különbség a szerver operációs rendszerek megbízhatósága között

2006. június 7. 14:44

A Yankee Group legfrissebb felmérése szerint a legelterjedtebb operációs rendszerek megbízhatósági mutatói egyaránt jelentősen javultak az elmúlt évek során. Mivel az ilyen tanulmányokat rendszerint egyik vagy másik fél felé való részrehajlással szokták vádolni, a szervezet hangsúlyozta, hogy a 2006 Server Reliability Survey független, azt egyetlen vállalat vagy szervezet sem rendelte meg vagy támogatta.

0

Az LCD-televíziók már 2009-ben uralhatják a piacot

2006. június 6. 11:29

[News.com] Gyorsabban lehetnek dominánsak az LCD-televíziók a globális televíziópiacon, mint azt korábban gondolták -- derült ki az iSuppli piackutató cég legújabb felméréséből. A legfrissebb adatok szerint a csökkenő árak, a növekvő eladások és a hatékonyabb gyártás oda vezetnek, hogy 2009-re már az eladott televíziók 48 százaléka LCD-televízió lesz, miközben a hagyományos katódsugárcsöves tévék csupán a piac 42 százalékát teszik majd ki.