:

biztonság archívum - 2006 október

2006
október

0

Televíziót és HD-lejátszót kötne össze vezeték nélkül a WirelessHD

2006. október 31. 15:25

[News.com] Újabb vezeték nélküli szabvány megjelenése várható 2007-ben. A 802.11n szabványtervezet véglegesítése mellett több szórakoztatóelektronikai gyártó készül egy olyan átviteli technológia megalkotására, melyet a készülékeik egyszerű összekötésére használhatnának. A WirelessHD névre

0

Tovább bukdácsol a PlayStation 3 termelése?

2006. október 31. 13:59

[Gamesindustry.biz/HWSW] A japán Nikkei Keizai Shimbun lapra hivatkozva az angol médiában olyan hírek jelentek meg, amelyek szerint a Sony a PlayStation 3 (PS3) már eddig is szimbolikusnak tekinthető nyitómennyiségét tovább csökkentette. A lépés, amennyiben igaznak bizonyul, felveti a kérdést, hogy az Egyesült Államokba szánt volument tudja-e tartani a vállalat, valamint a európai rajt mennyi halasztást szenved még.

0

Francia kézben az American Power Conversion

2006. október 31. 08:52

Az elektronikus berendezéseket gyártó francia Schneider Electric hétfőn bejelentette, hogy egy 6,1 milliárd dolláros készpénzes tranzakció keretében felvásárolja az American Power Conversiont, a szünetmentes áramforrások első számú szállítóját.

0

Már az Office eredetiségét is ellenőrzi a Microsoft

2006. október 30. 10:08

Mostantól a Windows mellett a Microsoft Office felhasználóinak is kötelezően bizonyítaniuk kell szoftverük eredetiségét, ha kiegészítőket szeretnének letölteni. Az Office Genuine Advantage program még áprilisban indult el, az eredetiség-ellenőrzés azonban eleinte csak egy felajánlott lehetőség volt, nem volt kötelező, januártól azonban az Office Update használata is ellenőrzéshez lesz kötött.

0

Ma már kevés az antivírus alkalmazás egyedüli használata

2006. október 27. 11:27

A McAfee piacfejlesztési menedzsere, Martin Pivetta volt a vállalat Inforparkban megtartott Foundstone Hacking University című kurzusának főelőadója. Az előadáson az érdeklődőknek alkalma volt élőben megfigyelni, hogy milyen módszerekkel dolgoznak a hackerek, és ezeket a támadásokat hogyan lehet kivédeni. A kémprogramok és a vállalati adatlopások száma gyors növekedést mutat, ezeket a kártékony kódokat gyakran használják személyes adatok lopásához, továbbá hozzáférést biztosíthatnak az áldozat bankszámlájához.

0

Ne bízzunk az adatbázis adminisztrátorban

2006. október 27. 07:42

Az Oracle az elmúlt években a saját rendszereihez korábban is biztosított biztonsági megoldásait úgy terjesztette ki, hogy azok heterogén környezeteket is ki tudjanak szolgálni, akár az Oracle termékeinek jelenléte nélkül is. A vállalat biztonsági stratégiájáról Patrick McLaughlinnal, a biztonsági megoldásokért felelős regionális igazgatóval beszélgettünk.

0

Az Oracle teljes technikai támogatást nyújt a Red Hat Linuxhoz

2006. október 26. 09:02

Fellebbent a fátyol az Oracle linuxos terveiről, a szoftvergyártó vállalat San Franciscó-i OpenWorld konferenciáján Larry Ellison elnök-vezérigazgató bejelentette, hogy cége mostantól teljes támogatást biztosít a Red Hat Linuxhoz, ráadásul sokkal olcsóbban mint maga a Red Hat. A támogatást bárki igénybeveheti, attól függetlenül, hogy használ-e Oracle szoftvereket, illetve hogy a Red Hat Linux melyik verziójával rendelkezik.

0

Európai összefogás javítaná a nyílt forrású szoftverek minőségét

2006. október 24. 12:43

Mintegy 3 millió eurós uniós támogatást nyert el a vezető európai nyílt forrású projektekből, tanácsadókból és kutatókből álló Software Quality Observatory for Open Source Software (SQO-OSS) , amelynek célja a nyílt forrású szoftverek minőségének javítása. A szervezet olyan módszereket és eszközöket dolgoz ki, amelyek segítségével a fejlesztők tesztelhetik és minősíthetik az általuk létrehozott szoftverek forráskódját.

0

Már IBM mainframe-eken is fut az i-flex banki alkalmazácsomagja

2006. október 20. 09:51

Az IBM, az Oracle és az i-flex bejelentették együttműködésüket, amelynek keretében közös banki ügyfeleik vállalatirányítási alkalmazásaihoz, banki alaprendszereihez és kockázatkezelési megoldásaihoz együttesen biztosítják a magas színvonalú infrastruktúrát, szolgáltatásokat és technikai támogatást.

0

Két év múlva várható a Windows XP harmadik szervizcsomagja

2006. október 20. 08:45

A Microsoft 2008-ra halasztotta a Windows XP harmadik javítócsomagjának, a Service Pack 3-nak a megjelenését. A hamarosan kifutó asztali Windowshoz 2004 szeptemberében, azaz több mint két éve jelent meg az utolsó javítócsomag, az SP3 munkálatai azonban megtorpantak, a fejlesztőket átvezényelték a Vista befejezésére. A Microsoft idén januárban még azt közölte, a Windows XP SP3 már 2007 második felében megjelenhet, most azonban 2008-ra tolták el a premiert.

0

A HP visszahódította a PC-piac trónját a Delltől

2006. október 19. 14:19

Három év után visszavette a PC-piaci elsőséget a Hewlett-Packard, miután a szenvedő Dell történetének legkisebb növekedését produkált a harmadik negyedévben, miközben a HP a piaci átlagnál kétszer gyorsabban nőtt. Az IDC és a Gartner piackutatók ugyanakkor egyetértenek abban, hogy a két vállalat által eladott PC-k számát tekintve minimális a különbség, a Gartner szerint a HP 110 ezerrel, az IDC szerint pedig 28 ezerrel több számítógépet értékesített mint a Dell.

0

A Microsoft uniós nyomásra módosítja a Windows Vistát

2006. október 16. 10:10

A Microsoft kisebb változtatásokat hajtott végre a Windows Vistában annak érdekében, hogy megjelenésekor bizonyosan megfeleljen az európai és dél-koreai versenyjogi szabályoknak. A vállalat közölte, hogy a szoftver megjelenési dátuma ennek ellenére nem változott, a mennyiségi licencprogram résztvevői számára idén novemberben, a nagyközönség számára pedig jövő januárban lesz elérhető.

0

A Forrester szerint piacvezető az IDS Scheer

2006. október 13. 14:15

Az üzleti folyamatokat modellező eszközökről szóló 2006 harmadik negyedévi beszámolójában a Forrester kiemelkedő partnerkapcsolatai, kiválóan megalapozott stratégiája, valamint biztos alapokon nyugvó, jól fókuszált modellezési eljárásai alapján piacvezetőnek minősítette az IDS Scheert. A német cég egyike volt annak a nyolc gyártónak, amelyeket a Forrester kiértékelt a jelenlegi kínálata, stratégiája valamint piaci jelenléte alapján.

0

Megjelent de nem települt az év legnagyobb hibajavítása a Microsofttól

2006. október 11. 14:37

A Microsoft kedden az idei év legnagyobb hibajavítás-tömegét adta ki, 10 patchben összesen 26 hibát foltozott be a szoftvercég, amelyek részben a Windowsban, részben az Office-ban voltak megtalálhatók. Egy technikai hiba miatt azonban a javítások -- egyelőre -- nem települnek automatikus frissítésként, azokat a felhasználóknak maguknak kell letölteni a Microsoft weboldaláról . A redmondi cég szerint a szakemberek éjt nappallá téve dolgoznak a problémán, hogy a frissítések a lehető leghamarabb automatikusan települjenek.

0

A hír igaz: a Google kezében a YouTube

2006. október 10. 11:16

[The Wall Street Journal/HWSW] Tegnap kiemelten foglalkoztunk a Wall Street Journal értesülésével, mely szerint a Google -- szemben a pénzügyi világ szkepticizmusával -- felvásárolja a YouTube videomegosztó szolgáltatást, mely mindössze néhány hónap alatt nőtte ki magát a világ piacvezetőjévé. Ma reggel arra ébredhettünk hogy a hír igaz, a Google 1,65 milliárd dollárt fizet a törpecégért, amit részvények átadásával bonyolít le.

0

Megszűnik a Windows XP SP1 támogatása

2006. október 10. 09:00

A Microsoft mától beszünteti a Windows XP SP1 támogatását, így az operációs rendszer felhasználóinak frissíteniük kell a második szervizcsomagra, amennyiben továbbra is szeretnének frissítéseket letölteni.

0

Biztonsági kockázatkezelés területén erősít a McAfee

2006. október 9. 15:34

A McAfee megállapodást írt alá a Citadel Software megvásárlásáról mintegy 56 millió dollár készpénz és 4 millió dollárnyi működőtőke-visszafizetés ellenében. A tranzakció várhatóan 2006. negyedik negyedévében zárul le.

0

Kizárja a kalózokat a Windows Vista

2006. október 5. 11:06

A Windows Vista egyszerűen kizárja azokat a felhasználókat, akik nem legálisan jutottak a termékhez -- közölte a Microsoft. Az operációs rendszer telepítése után 30 nap áll rendelkezésre az aktivációhoz, aki ezt nem teszi meg, csak korlátozott képességekkel használhatja a szoftvert, kizárólag a webböngészőt futtathatja, és azt is csupán egy óráig, ezt követően a Vista automatikusan kijelentkezteti a felhasználót.

0

Saját vezeték nélküli kommunikációs technológiát mutatott be a Nokia

2006. október 5. 10:03

A Nokia bejelentette be saját fejlesztésű, rövid hatótávolságú rádiós adatátviteli technikáját, amely a Bluetooth piaci ellenfele kíván lenni. A Wibree legnagyobb előnye az iparágszerte elterjedt Bluetooth-szal szemben hogy egy nagyságrenddel kevesebb energiát fogyaszt. A Wibree hatótávolsága a Bluetooth-hoz hasonlóan mintegy 10 méter, a sávszélessége pedig másodpercenként 1 megabit.

0

Újabb javítatlan hiba a Windowsban

2006. október 3. 09:59

Egy ismert, de még nem javított Windows-sérülékenységet kihasználó kódok kezdtek terjedni az interneten -- figyelmeztetnek biztonsági cégek. A múlt hét végén a Microsoft is elismerte a hibát, amely a Windows 2000, Windows XP és Windows Server 2003 operációs rendszerekben van jelen. A Windows Server 2003 alapesetben fokozott biztonság módban működik, ilyenkor a szoftver nem érintett.