Szerző: Bodnár Ádám

2006. szeptember 22. 10:33

Az adatlopások ellen védő EagleEyeOS is a Cisco Network Admission Control program része lett

A Cisco Systems a magyar fejlesztésű, adatlopás elleni EagleEyeOS Professional biztonsági szoftverét is alkalmazza Network Admission Control (NAC) hálózatbiztonsági programjában.

HIRDETÉS

[HWSW] A Cisco Systems a magyar fejlesztésű, adatlopás elleni EagleEyeOS Professional biztonsági szoftverét is alkalmazza Network Admission Control (NAC) hálózatbiztonsági programjában.

Mi az a NAC?

A Cisco NAC programja a kliensoldali biztonsági megoldások hálózati szintű ellenőrzését biztosítja, és elsősorban a hálózati férgek és vírusfenyegetések által okozott károk eshetőségét korlátozza. A NAC automatikusan érvényesíti a vállalati biztonsági házirendet az összes NAC-kompatibilis eszközön, így csak a beállított biztonsági házirendeknek megfelelő kliensek hozzáférését engedélyezi a hálózathoz.

A 2003-ban a Cisco mellett több IT-biztonsági cég (Network Associates, Symantec, Trend Micro) által életre hívott NAC elsősorban elsősorban a mobil számítógépek terjedése miatt alakult meg, hiszen ezeket a felhasználóik jellemzőoen több helyen, több internetes kapcsolaton keresztül használják. A rendszer alkalmazásával megoldható, hogy kizárólag a megbízható végberendezések, azaz például a legfrissebb biztonsági javításokkal foltozott operációs rendszert és a legújabb adatbázist tartalmazó víruskeresőt futtató eszközök férhessenek hozzá a hálózathoz.

Együttműködnek

Az EagleEyeOS Professional szoftverének alkalmazása révén a védelem újabb dimenziója -- a belső adatlopás elhárítása -- valósul meg a NAC használói számára. A szoftverrel többek között nyomon követhető és szabályozható a dokumentumok vándorlása, módosítása, sőt maguknak a külső eszközöknek a mozgása is. Amennyiben a NAC-ot és EagleEyeOS-t használó hálózathoz olyan eszköz csatlakozik, amelyen egyik program sem fut, akkor alapesetben a NAC kizárja azt. Ugyanakkor ha a NAC-ot és EagleEyeOS-t egyaránt használó gépet más hálózatra csatlakoztatják, a gép védelmét a továbbiakban az EagleEyeOS látja el, azaz lezárja a gép védett zónáját az idegen hálózat egyéb elemei elől.

A NAC alapszabályainak megfelelően az integrált EagleEyeOS esetében is jelentős szerepet kap majd a céges biztonsági házirend: ha olyan gép csatlakozik a hálózathoz, amelyre telepítettek EagleEyeOS-t, de a céges házirendtől eltérő szabályrendszert állítottak be rajta, akkor azt a NAC felismeri és kizárja a hálózatból.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 06:12

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.