biztonság archívum - 2006 július

2006
július

0

Útjára indult a Core 2 Duo

2006. július 27. 15:12

Az Intel hivatalosan a mai napon indította útjára a Core 2 Duo processzorokat, az asztali kivitel már kapható, a mobil változat azonban csak augusztus végén mutatkozik be a piacon. A Conroe kódnevű asztali és Merom kódnevű mobil chipek új korszak kezdetét jelentik a vállalat történetében, ez az első eset ugyanis, hogy egy eredetileg notebookokba szánt processzor szolgál az asztali és szerver-változatok alapjául.

0

A Motorola jövőre megszerezheti a mobilpiaci elsőséget

2006. július 26. 14:57

A Strategy Analytics és az IDC is közzétette a mobiltefon-piac második negyedéves alakulására vonatkozó adataikat. A Strategy Analytics szerint az eladások 26 százalékkal, az IDC szerint 22,5 százalékkal emelkedtek a tavalyi második negyedévhez képest. Előbbi piackutató 235 millió, utóbbi 238 millió készülék eladását regisztrálta.

0

A Windows sérülékenységét kihasználó kódok jelentek meg

2006. július 25. 14:47

Az interneten elérhetővé vált a Microsoft Windows 2000-ben, Windows XP-ben és Windows Server 2003-ban található hiba kihasználására szolgáló példaprogram, amelynek segítségével támadók a DHCP-kezeléssel kapcsolatos biztonsági rést kihasználva átvehetik az irányítást a számítógépek felett. A Microsoft a július 11-i frissítéskor kijavította ugyan a hibát, de valószínűleg még sokan vannak világszerte, akik nem telepítették a patcheket.

0

Bárki kipróbálhatja az Exchange 2007-et

2006. július 25. 11:40

A Microsoft tegnap kiadta az Exchange 2007 második bétaváltozatát , amely már a végleges változat összes funkcióját tartalmazza, mostantól kezdve csak a hibajavításokon, optimalizáláson dolgoznak a fejlesztők. Az Exchange 2007-ből ez az első, mindenki számára hozzáférhető előzetes, a korábbi bétákat és CTP-ket csak a TechNet- és az MSDN-előfizetők kaphatták meg egy szigorú titoktartási nyilatkozat aláírása mellett.

0

Javítgatja routerei kritikus UPnP-hibáját a D-Link

2006. július 21. 11:54

[Clubic.com] Több hónap tétlenséget követően megkezdte a routereiben talált kritikus biztonsági rés befoltozását a D-Link. A még februárban nyilvánosságra hozott, UPnP-kezelésben (Universal Plug-and-Play) talált hibát a D-Link kezdetben jelentéktelennek minősítette, noha azt kihasználva kártékony kódot lehetett futtatni a routereken, akár kontrollálva ezzel a felhasználó internetforgalmát.

0

Tíz százalék alá csökkent a PC-piac növekedése a második negyedévben

2006. július 20. 11:14

Az IDC jelentése szerint a második negyedévben mindössze 9,5 százalékkal nőttek a PC-eladások, ami a piaci bővülés lassulására utal: az elmúlt negyedévekben a fellendülés rendre kétszámjegyű százalékos volt. A rivális Gartner ugyanakkor 11 százalékos forgalmi növekedésről számolt be, bár a két piackutató cég eltérő módszereket használ az eladások követésére.

0

Már üzemelnek az első UltraSPARC T2 chipek

2006. július 18. 13:39

[CNET News.com/HWSW] Alig több mint egy hónappal a végleges tervek elkészülte, azaz a tape-out után, a Sun laborjában máris fut a Solaris operációs rendszer az első Niagara II chipen. A vállalat szóvivője a CNET-nek elmondta, május 26-án, azaz alig fél évvel a Niagara bemutatása után fogták elsőként működésre a következő generációs szerverlapkát.

0

Kritikus biztonsági rés a PowerPointban

2006. július 14. 09:15

A Microsoft kedden adta ki legújabb frissítéseit és hibajavításait, ma pedig már egy újabb kritikus Office-sérülékenységről cikkeznek az informatikai lapok biztonsági rovatai.

0

Hatalmas veszteséget követően új irányt vesz az LG.Philips LCD

2006. július 12. 14:29

[News.com] A piacvezető LG.Philips LCD várható, de megdöbbentő pénzügyi eredményeket tett közzé a június 30-án záródott második negyedévről. A laposkijelzőket gyártó koreai-holland vegyesvállalat történetének második legnagyobb negyedéves veszteségét volt kénytelen elkönyvelni, miközben a megelőző év hasonló időszakában még nyereséges volt.

0

Újabb sérülékenység az Excelben

2006. július 7. 09:50

Újabb sérülékenységet fedezett fel a Microsoft Excelben a French Security Incident Response Team, amelyet kihasználva a támadók átvehetik az irányítást a számítógép felett. A most nyilvánosságra hozott hiba a memóriakezeléssel kapcsolatos, és az Excel 2000, XP és 2003-as változatában van jelen.

0

Szeptemberre kilábalhat a csődből az SGI

2006. július 6. 16:23

[Reuters/HPCwire] Az SGI reményei szerint szeptemberre kikerülhet a csődvédelem alól és visszatérhet a normális működéshez -- adta hírül a Reuters hírügynökség. A vállalat módosított átszervezési tervén, melyet még múlt hónapban nyújtott be a csődbíróságnak.

0

Két új sérülékenység az Internet Explorerben

2006. július 3. 10:32

Két új biztonsági rést fedeztek fel az Internet Explorerben, amelyek közül az egyikről kezdetben úgy tűnt, a Mozilla Firefoxot is érintheti. Már mindkét sérülékenységet kihasználó példaprogramok is megjelentek az interneten, eddig azonban nem hallani konkrét támadásokról -- adta hírül a SANS Internet Storm Center.

0

Eljött az ólommentes elektronika ideje

2006. július 3. 08:49

Július elsejétől az Európai Unióban, így Magyarországon sem lehet olyan terméket forgalomba hozni, amely az előírtnál nagyobb koncentrációban tartalmaz bizonyos mérgező nehézfémeket. Kivételek természetesen most is vannak, a szigorítástól azonban Brüsszelben azt remélik, csökkenti a nagy ütemben duzzadó elektronikai hulladék veszélyességét, környezeti kockázatát.