vállalati it archívum - 2008 szeptember

2008
szeptember

0

Tömeges informatikai továbbképzést indít a NetAcademia

2008. szeptember 30. 14:59

A hazai munkaerőpiaci igényekre válaszul új informatikai szakképzéseket indít a NetAcademia, hogy a vállalatok által igényelt tudással vértezze fel az informatikusokat. Az oktatáson személyesen és virtuálisan is részt lehet venni a cég saját fejlesztésű megoldásán keresztül.

0

Áttörést ígér az OKI az új színes A/3-as ledes nyomtatóval

2008. szeptember 26. 14:08

Kiemelkedő teljesítményre hajt az OKI Printing Solutions az új C9850-es LED-es nyomtatóval, amelyet olyan cégek számára terveztek, amelyek az A/4-es dokumentumok mellett nem szokványos, akár A/3-as méretű dokumentumokat is gyakran készítenek színesben.

0

Belép a hardverpiacra az Oracle

2008. szeptember 25. 08:38

A San Franciscóban zajló Oracle OpenWorld rendezvényen Larry Ellison, a vállalat elnök-vezérigazgatója bejelentette a cég történelmének első hardvertermékét. A HP-vel közösen fejlesztett, Exadata névre hallgató tárolószervert kimondottan adattárházakhoz ajánlják. A termék az Oracle megfelelő szoftvereivel előre telepítve kerül a vevőkhöz, a támogatás az Oracle dolga, a hardverszervizt a HP biztosítja.

0

Mérföldkő az Adobe történetében a Creative Suite 4 megjelenése

2008. szeptember 24. 10:44

Az Adobe történetében soha nem jelent meg eddig olyan átfogó tartalomelőállító szoftvercsomag, mint a tegnap bemutatott Creative Suite 4, mely tizenhárom különálló termékből, tizennégy integrált technológiából és hét szolgáltatásból áll.

0

Új hős a vírusirtó-piacon: Sunbelt Vipre

2008. szeptember 23. 16:05

Öt év munkáját magában foglaló, saját fejlesztésű motorral érkezett meg a mai napon az amerikai Sunbelt új teljeskörű biztonsági programja, a Vipre, mely egyben végzi el a klasszikus vírusvédelmi feladatokat és a manapság egyre több bosszúságot okozó kémprogramokkal is elbír. Az új termék igyekszik a szoftverkalózkodás kérdésében is javítani a tendenciákon, hiszen fix díjért cserébe korlátlan számban használható családi licencet kínál, így az egy otthonban előforduló minden PC és notebook felvértezhető védelemmel trükközés nélkül.

0

Két SSD vagy akár Blu-ray meghajtó is kerülhet a Sony új ultrahordozható noteszgépébe

2008. szeptember 23. 15:26

Manapság a prémiumkategóriás noteszgépek szegmensében egyáltalán nem ritkaság a flashmemóriákból felépülő SSD-háttértárat, vagy éppen a kéklézeres optikai meghajtót felvonultató típus. Annál különösebb, ha egy notebookba egyszerre két SSD-t is szerel a gyártója, különösen, ha a gép amúgy az ultrahordozható kategóriába illik -- mint a Sony hamarosan érkező Vaio TT notebookcsaládjának tagjai.

0

Jön a Lenovo X200 tablet és az X200s noteszgép

2008. szeptember 19. 11:48

A Lenovo X200-as sorozatának két új modelljét is bemutatta. Az X200t az X61t tabletet váltja, míg az X200s a gyártó eddigi legkönnyebb üzleti noteszgépe lesz.

0

Megtérülő környezettudatosság: öt újabb tipp a nyomtatási költségek csökkentésére

2008. szeptember 19. 11:43

Mindenki környezetvédelemről és Green IT-ről beszél, és a probléma éppen az, hogy a cégek leginkább csak beszélnek erről. Egyre inkább nyilvánvaló, hogy a cégek nem hajlandóak és a sokan a fokozódó gazdasági nehézségek miatt nem is tudnak befektetni a környezetvédelembe. Vannak azonban tippek, melyekkel kettőt ütünk egy csapásra.

0

Szupergyors SSD-k a Super Talenttől

2008. szeptember 19. 11:05

A kaliforniai székhelyű Super Talent fellebbentette a fátylat legújabb, harmadik generációs SSD-családjáról. A MasterDrive OX sorozat a teljesen új, többcsatornás SATA-II vezérlővel és megnövelt írási/olvasási sebességgel hívja fel magára a figyelmet.

0

Furcsa Skype-videotelefonnal sokkol az Asus

2008. szeptember 19. 08:19

Amilyen furcsán néz ki, olyan furcsán hívják az Asus októberben érkező hordozható videotelefonját, az AiGuru SV1-et, melyet a Skype együttműködésével fejlesztett a tajvani vállalat.

0

Itthon is boltokban az 500 gigabájtos Samsung notebook-merevlemezek

2008. szeptember 18. 17:27

Alig egy hónappal a bejelentés után Magyarországon is hivatalosan elérhetővé váltak a Samsung új mobil merevlemezei. A 2,5 hüvelykes méretben az eddigi 320 gigabájt helyett 500 lesz a maximum, illetve megérkeztek a 7200-as fordulaton működő 120, 200 és 250 gigabájtos egységek is.

0

Nagy reményekkel lépett be a szerverpiacra a Lenovo

2008. szeptember 18. 08:56

Szeptember végével belép a szerverpiacra a Lenovo -- már ami a Kínán kívüli piacokat illeti, hiszen ott már eddig is jelen voltak kiszolgálói. Az IBM-mel kötött megállapodás értelmében a vállalat kifejezetten a KKV-szektort célozza meg, mely a leggyorsabban növekvő szegmense a szerverpiacnak. A Lenovo kinyilvánított célja, hogy élvonalbeli szerverszállítóvá váljon.

0

Hyper-V-re optimalizált SUSE Linux Enterprise Server a Novelltől

2008. szeptember 15. 11:41

A Novell és a Microsoft együttműködésének gyümölcseként megszületett a SUSE Linux Enterprise Server 10-nek egy új változata, amelyet kimondottan a Hyper-V virtualizációs köztesrétegen való futásra optimalizáltak. Az előre konfigurált és tesztelt szoftvert mindkét cég teljeskörűen támogatja.

0

Villámgyors, munkacsoportok részére fejlesztett szkenner érkezik a Canontól

2008. szeptember 12. 10:16

Meghatározott munkafolyamatok -- például számlák vagy űrlapok feldolgozása -- gyors elvégzésére alkalmas, villámgyors lapolvasóval bővítette választékát a Canon. Az imageFORMULA DR-3010C a gyártó leggyorsabb munkacsoportos szkennere -- a készülék percenként harminc lap (duplex üzemmódban hatvan kép) beolvasására képes.

0

Két új professzionális grafikus vezérlő az AMD kínálatában

2008. szeptember 11. 14:26

Két újabb, professzionális felhasználóknak készült videokártyával egészült ki az AMD augusztusban bemutatott FirePro termékvonala. Ez a termékcsalád az évek óta piacon lévő FireGL vezérlőkhöz hasonlóan professzionális felhasználásra, elsősorban CAD- és DCC-környezetekhez készült -- a kínálatba most egy alsó-középkategóriás és egy csúcskategóriás videokártya érkezett.

0

Kisvállalati színes lézernyomtatók és multifunkciósok a HP-tól

2008. szeptember 10. 17:16

Két új színes lézernyomtató-családot mutatott be a HP kisirodák számára. A vállalat azt állítja, a Color LaserJet CP2025 és CM2320 a monokróm lézeres készülékekhez hasonló árfekvésben hozzáférhetők, a lapköltségük pedig fele a fénymásoló-szalonokénak, így a felhasználók házon belül oldhatják meg például a marketing-anyagok nyomtatását.

0

Hatékonyabb távoli munkavégzést ígér a Cisco Virtual Office

2008. szeptember 10. 12:25

Az otthonról, vagy más, külső helyszínekről dolgozó munkaerőt alkalmazó közepes és nagyméretű vállalatok számára kínálja új, Cisco Virtual Office nevű megoldását a Cisco. Az integrált rendszer használatával az alkalmazottak számára egyszerűen elérhetővé válhatnak az üzleti csoportmunka-alkalmazások és szolgáltatások a vállalat központján kívül is -- ígéri a cég.

0

Virtualizált böngésző fut majd a HP üzleti gépein

2008. szeptember 9. 12:42

Virtualizált webböngészőt fejlesztett a HP a Mozillával és a Symanteckel karöltve -- a biztonságosabb böngészést ígérő megoldás elsőként a gyártó új üzleti sorozatú asztali gépével debütál szeptember második felében, később azonban a teljes üzleti termékvonalra kiterjesztenék a technológiát.

0

Villámgyors SSD-ket dobott piacra az Intel

2008. szeptember 8. 18:06

Új SSD-ket jelentett be az Intel hordozható és asztali számítógépek számára. A meghajtók az MLC, vagyis multi-level cell architektúrájú NAND flash-chipeknek köszönhetően nemcsak lényegesen jobb ár-kapacitás mutatóval rendelkeznek, de szemben néhány korábbi változat gyatra teljesítményével, villámgyorsnak ígérkeznek. A mainstream SSD-k mellé hamarosan érkeznek a csúcsteljesítményű szerverváltozatok is.

0

Új VirtualBoxot és non-stop támogatást jelentett be a Sun

2008. szeptember 5. 13:52

Megjelent a VirtualBox kliensvirtualizációs szoftver legújabb kiadása, melyhez a Sun Microsystems immár garantált támogatási csomagot is kínál. A VirtualBox 2.0 legfontosabb újítása, hogy mostantól 64 bites vendégrendszereket is támogat, valamint jelentősen növekedett a 10h mikroarchitektúrát alkalmazó AMD-chipeken mutatott és a SATA lemezműveleti teljesítménye egyaránt.

0

AMD: új energiatakarékos processzorok és csúszás az új gyártástechnológia bevezetésével

2008. szeptember 5. 12:35

[DigiTimes/HWSW] Kettő új, energiatakarékos asztali számítógépekbe építhető processzort kínál novembertől OEM-partnereinek az AMD, ezzel együtt jövőre csúszhat a cég első 45 nanométeres asztali processzorainak piaci premierje -- írja a DigiTimes gyártói forrásokra hivatkozva. Utóbbi információt a HWSW magát megnevezni nem kívánó forrása is megerősítette.

0

F#: funkcionális nyelv integrálódik a .NET-be

2008. szeptember 4. 17:51

A Microsoft korábbi ígéretének megfelelően egyre integrálódik az F# funkcionális nyelv a Visual Studióba, amivel az egyszerű szkripteléstől kezdve a nagyméretű szoftverfejlesztési projektekre is alkalmassá teszi a .NET keretrendszer számára fejlesztett nyelvet.

0

Az AMD üzleti platformjához tartozó asztali konfigurációkkal jelentkezik a Lenovo

2008. szeptember 4. 14:16

A Lenovo bemutatta a vállalati szegmens részére fejlesztett ThinkCentre asztaliszámítógép-családjának legújabb tagját, az A62-t. Az AMD üzleti platformjára épülő új gépcsalád bizonyos tagjai a gyártó állítása szerint a kínálat legenergiatakarékosabb tagjai közé tartoznak -- egyes modellekbe 15 watt maximális fogyasztású processzor kerül, a gépek ugyanakkor elérhetők lesznek négymagos processzorral és egyszerre négy kijelzőt kiszolgáló grafikus alrendszerrel is.

0

Szeptember közepén léphet színre az Intel hatmagos Xeonja

2008. szeptember 4. 10:17

[News.com/HWSW] Az Intel a hónap közepén várhatóan bejelenti négy- vagy többutas szerverek számára fejlesztett, hatmagos Xeon MP processzorait. Az új, monolitikus felépítésű chip -- melyről tavasszal több konkrét részletet is elárultak -- igazi monstrumnak ígérkezik a processzorok világában.