vállalati it archívum - 2008 április

2008
április

0

Frissítette Solaris 10 operációs rendszerét a Sun

2008. április 30. 12:32

A Sun Microsystems április közepén adta ki a harmadik születésnapját ünneplő operációs rendszere, a Solaris 10 legújabb frissítését. A sorrendben ötödik nagyszabású frissítőcsomagban számos újdonság kapott helyet, amelyek elsősorban a jobb x86-támogatást, nagyobb teljesítményt, és könnyebb kezelhetőséget célozzák.

0

Kompatibilitási hiba hátráltatja a Widows XP SP3 megjelenését

2008. április 30. 08:33

[Computerworld/HWSW] Bár a Windows XP harmadik szervizcsomagja már jó ideje elkészült és szemfüles internetezők már a Microsoft oldaláról is letölthetik , a szoftveróriás mégis a hivatalos kiadás elhalasztása mellett döntött, mivel az utolsó pillanatban kompatibilitási problémára bukkantak.

0

A Netgear bemutatta hat merevlemezt tartalmazó hálózati adattárját

2008. április 29. 11:37

A Netgear bemutatta új hálózati adattárját, amelyet a hat merevlemez beépítésének lehetősége miatt akár hat terabájtnyi adatot is tárolhat a hálózat összes felhasználója számára. A fekete előlapon még egy USB kapcsolat is rendelkezésünkre áll az adatcserére

0

Hiába biztonságosak a hálózati eszközök, ha a protokollok nem azok

2008. április 29. 08:29

A védelmi intézkedések többsége a rendszer ki- és belépési pontjaira összpontosul, mintegy határvédelemként, miközben a belső hálózatokban túlságosan nagy a bizalom, mondta el Deim Ágoston, a Linux Support Center ügyvezetője a Magyarországon első alkalommal megrendezett Ethical Hacking konferencián.

0

Saját irat- és dokumentumkezelési portfoliót épít a HP

2008. április 28. 13:55

Az ausztrál Tower Software felvásárlásával teljes irat- és dokumentumkezelési portfoliót épít ki a HP. A magánkézben levő, 240 főt foglalkoztató vállalat bekebelezését még márciusban jelentette be a HP, a nem nyilvános értékű tranzakció a tervek szerint májusban zárulhat le.

0

Kétszeresére hízott a GTS-Datanet budaörsi szerverterme

2008. április 28. 13:08

Több mint 200 négyzetméterrel bővítette budaörsi szervertermét a GTS-Datanet, ezzel megduplázta a dataHome Szerverközpont kapacitását. A 400 millió forintos beruházással kialakított új létesítmény 1000 szerver kiszolgálására alkalmas.

0

Piacra dobta nyílt üzleti PC-platformját az AMD

2008. április 28. 12:37

Piacra dobta első üzleti kliensplatformját az AMD. Az Intel megközelítésével ellentétben a vállalat gyakorlatilag csak előírásokat fektet le, a processzoron kívül a platform bármely összetevőjét szállíthatja harmadik fél is. Az AMD természetesen igyekszik majd saját chipsetjeivel és grafikus processzoraival teret nyerni a piacon, de legfőbb célja processzorüzletének versenyképesebbé tétele az üzleti szegmensekben, és piacrészesedés szerzése a hagyományosan az Intel terepének számító területen.

0

Év végére várhatóak a Lenovo szerverei

2008. április 23. 16:18

A tervek szerint a negyedik negyedévben érkeznek meg a Lenovo x86-os szerverei, a megrendelések teljesítése azonban valószínűleg áthúzódik a következő év elejére, közölték a cég képviselői egy mai sajtótájékoztató alkalmával.

0

Ingyenes szoftver a Windows XP hálózatok energiapazarlásának visszafogására

2008. április 22. 12:48

[Computerworld/HWSW] A vállalatok és más szervezetek asztali számítógépeinek legfeljebb tizedén aktív valamiféle energiagazdálkodás, ami hatalmas energiapazarlást jelent, becsli az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége (EPA). A hivatal szerint ennek egyik legfőbb oka, hogy a Windows XP nem teszi lehetővé natívan az energiagazdálkodásának távmenedzselését, ezért egy ezt a cél szolgáló szoftvert fejlesztetett ki.

0

Átlépheti a Vista-generációt a beágyazott Windows

2008. április 17. 17:17

[Computerworld/HWSW] Új márkázást vezet be beágyazott Windowsainál a Microsoft, egyúttal utalásokat tett jövőbeni termékterveire is. Bár az XP Embedded utódjának fejlesztése a jelenlegi Vista-kódbázisra alapul, a vállalat egyik vezetője elhintette annak lehetőségét, hogy esetleg a végső terméknél kihagyják ezt a lépcsőt, és a jelenleg Windows 7 kódnéven ismert következő generációra alapoznak inkább.

0

Új szerverek, virtuális és valódi szalagkönyvtárak a Suntól

2008. április 17. 15:30

Új Opteron-alapú szerverekkel bővítette a kínálatát a Sun Microsystems. A Sun Fire X4140 és X4440 gépek meglepő módon még nem négymagos processzorokra épülnek, hanem kétmagosakra, azonban attól a pillanattól kezdve, hogy az AMD megfelelő darabszámban szállítani tudja a Barcelona B3 kódnevű négymagos Opteronokat, a Sun gépeiben is elérhetők lesznek.

0

Biztonsági termékek új generációja a Microsofttól: jön a Stirling

2008. április 17. 14:01

A múlt heti RSA Conference 2008 rendezvényen a Microsoft bejelentette a Forefront biztonsági termékcsalád új tagjainak elérhetőségét -- egyelőre nyilvános bétaverzió formájában. Az újdonságként megjelenő, egyelőre Stirling kódnéven fejlesztett szoftver egy központi felügyeleti eszköz a Forefront csomaghoz, amellyel a Microsoft biztonsági termékei egy felületen kezelhetők. A termékek végleges verziója a jelenlegi tervek szerint 2009 első felében jelenik meg.

0

Továbbcsiszolta UNIX rendszerét a HP, itt a HP-UX 11i v3 Update 2

2008. április 14. 13:54

Bemutatta UNIX platformjának legújabb frissítését a HP. A HP-UX 11i v3 Update 2, kódnéven Versatility, az operációs rendszer féléves ciklusú frissítéseinek következő, harmadik fázisa. Többek között további kernelszintű optimalizációkat hoz magával a teljesítmény növelése érdekében. Az Update 2-vel egyidőben a HP négy új HP-UX termékverziót vezetett be, melyek véleménye szerint jobban lefedik felhasználóinak igényeit.

0

Veszélyesebbek a pendrive-ok, mint gondolnánk

2008. április 14. 11:13

Egy, a SanDisk megbízásából készített felmérés szerint az USB-kulcsok, pendrive-ok jóval nagyobb fenyegetést jelentenek a vállalati adatokra, mint ahogy azt az informatikai vezetők gondolnák.

0

Bejelentette négymagos Opteronjainak hozzáférhetőségét az AMD

2008. április 10. 16:16

Amint arról már beszámoltunk, ígéretéhez híven az első negyedév végével megkezdte javított négymagos Opteronjainak szállításait az AMD, és az órajel emelésével sem késlekedett. A vállalat tegnap bejelentette a Barcelona kódnéven ismert chip szerverváltozatainak széleskörű hozzáférhetőségét, egészen 2,5 gigahertzes órajelig.

0

Új csúcskategóriás Power-rendszerek az IBM-től, gyorsabb Power6 processzorokkal

2008. április 9. 13:40

Piacra dobta új csúcskategóriás Power-rendszerét az IBM, mely természetesen már Power6 chipekre alapoz. A Power 595 már az IBM Sytem p és System i rendszereket egyesítő termékvonal része, és a Power5-alapú p5 595 utódjának tekinthető, melynél akár másfélszer nagyobb teljesítményt képes nyújtani azonos magszám mellett. Emellett az IBM bemutatta vízhűtéses Power 575 rendszerét is, melyet kifejezetten szuperszámítógépes területre szán.

0

Bemutatta 2009-es szoftverportfolióját az Autodesk

2008. április 8. 14:32

Az Autodesk bemutatta teljes 2009-es termékportfolióját, a vállalat műszaki, gépészeti és építészeti tervezésre, modellezésre, animációra szolgáló szoftverei mind-mind megújultak. A 2009-es verziók már mindannyian támogatják a Windows Vista 32 és 64 bites változatát.

0

Kártevővel fertőzött HP USB-kulcsok kerültek forgalomba

2008. április 8. 11:50

[Computerworld] A Hewlett-Packard megerősítette, hogy a ProLiant szervereihez kapható, flash memóriaként és USB floppykény is működő külső egységből olyan példányok kerültek kereskedelmi forgalomba, amelyek kártevővel fertőzöttek voltak. Ezek az eszközök a gépre kapcsolva az összes meghajtón keresztül terjednek, beleértve a hálózaton megosztottakat is, ezért fokozott óvatossággal használandók.

0

Összevonja System p és System i termékcsaládját az IBM

2008. április 4. 08:08

A COMMON User Group konferencián az IBM bejelentette, hogy Power Systems márkanév alatt vonja össze a System i (i5/OS) és System p (UNIX) szervereinek termékvonalát. A Nagy Kék bemutatta az új, egyesített termékcsalád első tagjait, amelyeket kimondottan kis- és középvállalatoknak szánnak, a többi gépet az elkövetkező hetekben jelentik majd be.

0

Az Oracle RAC babérjaira tör a Sybase

2008. április 1. 16:45

Bejelentette az Adaptive Enterprise Server adatbázis fürtözhető változatát a Sybase. Az ASE Cluster Editionből az Oracle RAC-hoz hasonló magas rendelkezésre állású, terhelésmegosztásos rendszerek építhetők fel -- az adatbáziskezelő több szerveren fut, de mindannyian azonos adatbázishoz, egy megosztott diszkterülethez csatlakoznak. A csomópontok egyformán írnak, olvasnak és törölnek adatokat. Éppen ezért az egyik csomópont meghibásodása esetén az adatbáziskezelő nem áll le, csupán a teljesítmény csökken, azaz a fürt továbbra is ki tudja szolgálni a kéréseket.

0

A vállalatok kitartanak a Windows XP és az Internet Explorer 6 mellett

2008. április 1. 10:43

A Windows Vista és az Internet Explorer 7 továbbra sem népszerű a vállalatok körében -- derül ki egy felmérésből, amelyet a Forrester Research végzett. A több mint 50 ezer felhasználó megkérdezésével felvett adatokból kiderül, a tavalyi év végén az IE-használóknak csak kevesebb mint harmada telepítette a 7-es változatot, a Vista pedig alig több mint 6 százalékát adta az összes Windows desktopnak.

0

Olcsó ProLiant szervereket dobott piacra kis- és középvállalatoknak a HP

2008. április 1. 09:18

A HP tegnap két új belépőkategóriás szervert jelentett be, amelyek közül az egyik rackbe szerelhető, a másik pedig blade kivitelű. A vállalat állítása szerint a ProLiant BL260c G5, illetve DL120 G5 egyaránt költséghatékony megoldások, ugyanakkor nem nélkülözik a ProLiant családtól megszokott kényelmi és felügyeleti szolgáltatásokat.