vállalati it archívum - 2008 június

2008
június

0

Posztertervező programot mellékel a Canon nagyformátumú nyomtatóihoz

2008. június 30. 18:05

Vállalati, oktatási, kiskereskedelmi, szabadidős valamint kormányzati szektorok számára egyaránt ajánlja a Canon új imagePROGRAF LP17 és imagePROGRAF LP24 nagy formátumú nyomtatóit. A gyártó egyszerűen használható szoftverrel igyekszik a nagy formátumú nyomtatás lehetőségét bárki számára elérhetővé tenni.

0

Az olajárrobbanás miatt nőhet a tintasugaras kellékanyagok ára is

2008. június 27. 11:24

Évek óta örvendetes trendnek lehettünk tanúi: folyamatosan csökkentek a tintasugaras kellékanyag-árak. Sajnos úgy tűnik, hogy az olajárak emelkedése még ide is begyűrűzik és hamarosan megtorpanhat az árcsökkenés, illetve emelkedés is várható. A világ egyik legnagyobb tintagyártója, a Sun Chemical nyilatkozata alapján a negatív hatásra a pigment-alapú festékek esetében számíthatunk.

0

Megjelent a Microsoft hypervisora

2008. június 27. 10:47

A Microsoft tegnap kiadta a Hyper-V virtualizációs köztesréteg végleges változatát, amelyet bárki letölthető a cég weboldaláról , az automatikus frissítőszolgáltatáson keresztül pedig július 8-án lesz elérhető. A Hyper-V a Windows Server 2008 egyik szerepköreként telepíthető, kizárólag az x64-es változaton.

0

Canon: közép- és nagyvállalati A3-as színes multifunkciós készülékek

2008. június 26. 14:49

Négy új A3-as színes multifunkciós nyomtatóval bővíti kínálatát a Canon. Az iRC 3080 és iRC 3080i, valamint az iRC 3580 és iRC 3580i olyan közép- és nagyvállalatok valamint vállalati munkacsoportok számára készült, amelyek szeretnének áttérni a színes nyomtatásra.

0

Egyszerűbb hálózati nyomtatás a Xerox új, ingyenes szoftverével

2008. június 25. 11:42

Laptophasználó olvasóink valószínűleg gyakran találkoznak azzal a kényelmetlen jelenséggel, amikor idegen helyen, például egy partnercégnél, netkávézóban vagy szállodában szeretnének nyomtatni, de a gépükön nem található meg az adott printerhez tartozó driver. Nekik próbál segíteni a Xerox az ingyenesen letölthető Mobile Express Driverrel, amivel bármilyen hálózati nyomtatóra vagy multifunkciós berendezés egyszerűen használható.

0

A Linux közösségnek adja a Tru64 fájlrendszer forráskódját a HP

2008. június 24. 18:18

Megnyitotta a a Tru64 UNIX fájlrendszerének forráskódját a HP, jelentette be a vállalat hétfőn. A kódot GPL v2 licenc alatt teszi közzé, és kifejezetten a linuxos közösség számára ajánlja fel, hogy hozzásegítse a nyílt forrású platformot egy magas megbízhatóságú fájlrendszerhez.

0

A rendszergazdák harmada visszaél kivételes helyzetével

2008. június 23. 12:05

Minden harmadik rendszergazda visszaélt már kivételezett helyzetével, és elevált jogosultságai birtokában olyan információkat is megtekintett, amelyekhez semmi köze sincs -- derül ki egy felmérésből, amelyet a Cyber-Ark Systems készített egy biztonsági konferencia látogatóinak körében. A több mint 300 rendszergazda által kitöltött kérdőíveken leginkább a jelszókezelésre vonatkozó kérdések voltak.

0

Árat emelt az Oracle

2008. június 20. 16:09

Hétőn új árlistát adott ki az Oracle, a vállalat az összes termékkategóriában jelentősen árat emelt, a legtöbb ismert szoftver 15-20 százalékkal drágult, beleértve az adatbázist, köztesszoftvereket, és az e-Business Suite-ot is, valamint az akvirált cégekhez tartozó termékeket (pl. BEA WebLogic Server). Az Oracle Database Enterprise licenc listaára processzoronként 40 ezer dollárról 47 ezer dollárra növekedett például.

0

Bivalyerős blade szervert mutatott be a Sun Microsystems

2008. június 19. 13:04

A drezdai Supercomputing Conference-en jelentette be új blade szerverét a Sun, amelyet kimondottan számítástintenzív környezetbe ajánl. A Sun Blade x6450 négy darab Xeon processzort tartalmaz, amelyek két-, vagy akár négymagosak is lehetnek, így egyetlen blade-en tizenhat processzormag teljesíthet szolgálatot.

0

A legtöbb IT-vezetőnek fogalma sincs a rábízott berendezések fogyasztásáról

2008. június 17. 10:03

[Techworld] Száz brit informatikai felsővezető közül 89 egyáltalán nem tudja, mennyi áramot fogyasztnak a rábízott eszközök -- derül ki egy felmérésből, amelyet a Morse nevű tanácsadócég készíttetett. A megkérdezetteknek csak 63 százaléka állította, hogy a szervezetnél ahol dolgozik, már van valamiféle stratégia a környezetbarát informatika felé való elmozdulásra, de az energiafelhasználás csökkentésére vonatkozó konkrét tervet még csak a válaszadók negyede dolgozott ki.

0

Melyik UNIX a jobb, és miben?

2008. június 12. 14:07

Egy független elemzőcég nyilvánossá tette néhány pontozási rendszerét, mellyel kollaboratív módon informatikai rendszereket lehet osztályozni, ezzel megoszthatják tapasztalataikat a szakemberek . Az Ideas International nyilvánosan hozzáférhető scorecardjai a vezető UNIX rendszereket, virtualizációs platformokat, és blade-eket értékelnek ki.

0

Jövőre jöhet az új Microsoft Office

2008. június 12. 09:18

A Microsoft weboldalán egy ideig elérhető dokumentumban hivatkozott az Office SharePoint 2009-re, ami arra enged következtetni, hogy a redmondiak irodai szoftverének következő változatát Office 2009-nek fogják hívni, és jövőre jelenik meg.

0

Az X200 váltja az X61 noteszgépet a Lenovónál

2008. június 11. 14:37

[VS] Végre részletes adatok és képek is kiszivárogtak a Lenovo új sorozatú noteszgépeiről, nem csak az X61 leváltására hadba küldött X200 ultrahordozható notebookról, hanem az SL, T és R-sorozatú hordozható számítógépekről is. A legérdekesebb kétségkívül az X200 -- sokan az X300 helyett egy ilyen méretű gépet vártak a cégtől.

0

Már a Fujitsu Siemensnél is kaphatók Solarissal telepített x86 szerverek

2008. június 11. 10:46

A Sun Microsystems megállapodást írt alá a Fujitu Siemensszel, amelynek értelmében az utóbbi cég egyes x86-os szervereit is lehet Solaris operációs rendszerrel rendelni. A Dell és az IBM után a Fujitsu Siemens a harmadik nagy szervergyártó, amely Solaris-viszonteladóvá vált ezzel, a nagyok közül egyedül a HP hiányzik a sorból. A sors furcsa fintora, hogy a Sun statisztikái szerint a legtöbb Solarist futtató x86-szerver épp HP ProLiant.

0

Az informatikai vezetők is fittyet hánynak a mobil eszközök biztonságára

2008. június 9. 14:34

Az okostelefonok használata vállalati környezetben sokkal kockázatosabb, mint a notebookoké, és még az IT-vezetők sem számolnak a kockázatokkal -- derül ki egy felmérésből, amelyet a végpontbiztonsági megoldásokat fejlesztő Credant Technologies készített mintegy 300 informatikai vezető bevonásával.

0

Újabb ingyenes Office-alternatíva: IBM Lotus Symphony

2008. június 6. 10:20

Az IBM elérhetővé tette a tavaly szeptember óta nyilvános béta formájában már elérhető Lotus Symphony ingyenes, nyílt forrású irodai csomag 1.0 verzióját. A szoftver lényegében nem más, mint a 2004-ben megjelent OpenOffice 1.1.4 áttervezett kezelőfelületű, kipofozott változata. A Symphony a Lotus Notes legújabb, 8-as verziójában debütált, de mostantól önállóan is elérhető, összesen 24 nyelven (köztük magyarul is), egyelőre Windows és Linux operációs rendszerre.

0

Egyszerűen használható biztonsági szoftverek kisvállalatoknak a Trend Micrótól

2008. június 4. 13:48

A Trend Micro bejelentette Worry-Free termékcsaládjának új tagjait: a Worry-Free Business Security 5.0 kisvállalati biztonsági megoldást, valamint az e-kereskedelmi vállalkozásoknak szánt Worry-Free SecureSite-ot. A Worry-Free megoldásokkal a Trend Micro célja, hogy minimális IT-szakértelemmel használható biztonsági csomagokat nyújtson az ügyfelek számára.

0

Még az idén SSD-k kerülhetnek a Sun szervereibe

2008. június 4. 12:47

A Sun Microsystems hivatalosan is megerősítette azokat a pletykákat, amelyek szerint hamarosan SSD-vel ellátott szerverekkel jelentkezne. Piaci elemzők 2010 környékére várták az első SSD-s szervereket, de a Sun már az idén előrukkolna az első fecskékkkel. A lépést várhatóan a többi szervergyártó is követni fogja.

0

Robusztus nyomtatók a TallyGenicomtól

2008. június 4. 10:58

A mindennapi, otthoni használatból ugyan már vagy egy évtizede kiszorultak a mátrix nyomtatók, de máig ezek adják a legjobb megoldást a mennyiségi, olcsó szövegnyomtatáshoz.

0

Cisco: egységes, Ethernet-alapú infrastruktúrát az adatközpontokba!

2008. június 3. 17:03

Magyarországon is bemutatkozott a Cisco Nexus termékvonala, valamint a vállalat hangzatos nevű Data Center 3.0 koncepciója, amelynek központjában az egyesített hálózati réteg, a Unified Fabric áll. A Cisco szerint a jövő adatközpontjában a szerverek és tárolók egységes kommunikációs felülete a 10 gigabites Ethernet lesz, ezen keresztül zajlik majd lényegében mindenfajta adatforgalom.