Szerző: zimi

2008. szeptember 26. 14:08

Áttörést ígér az OKI az új színes A/3-as ledes nyomtatóval

Kiemelkedő teljesítményre hajt az OKI Printing Solutions az új C9850-es LED-es nyomtatóval, amelyet olyan cégek számára terveztek, amelyek az A/4-es dokumentumok mellett nem szokványos, akár A/3-as méretű dokumentumokat is gyakran készítenek színesben.

[HWSW] Kiemelkedő teljesítményre hajt az OKI Printing Solutions az új C9850-es LED-es nyomtatóval, amelyet olyan cégek számára terveztek, amelyek az A/4-es dokumentumok mellett nem szokványos, akár A/3-as méretű dokumentumokat is gyakran készítenek színesben.

Az OKI specifikációi szerint legfeljebb négyzetméterenként 300 gramm súlyú médiát is használhatunk a C9850-hez, akár A/3-as méretben vagy reklámcsík jellegű, legfeljebb 1200 milliméteres hosszúságban. Kisebb példányszámban brosúrák, névkártyák is előállíthatók a berendezéssel, amit ingyenesen mellékelt kiadványszerkesztő szoftverrel (Template Manager 3.0) is támogat a gyártó.

Percenként legfeljebb 40 A/4-es monokróm, vagy 36 színes oldal kinyomtatására képes a készülék, A/3-as méretben 19 színes vagy 21 fekete-fehér lapot kaphatunk kézhez ugyanennyi idő alatt. A nyomtatómű 1200x1200 dpi felbontással dolgozik, az OKI saját fejlesztésű ProQ4800 színkeverő technológiájával. Az OKI többi színes LED-es nyomtatójához hasonlóan a C9850 is egymenetes (inline) rendszerű nyomtatóművel dolgozik, ami nagyobb színes nyomtatási sebességet tesz lehetővé.

A beépített EFI Fiery System 8e vezérlőegység révén kiszámítható és precíz színkezelést ígér a gyártó. A fennakadásmentes munka érdekében a feldolgozás és a nyomtatás egyidejűleg zajlik. Az EFI Command Workstation rendszer révén távolról menedzselhetők a nyomtatási és RIP-elési folyamatok. A mellékelt PrintSuperVision és Secure Print alkalmazásokkal pontosan kontrollálhatók a felhasználók nyomtatási lehetőségei.

Több kiszerelésben kapható a készülék itthon is, a nagy kapacitású papíradagolóval egybeépített 9850hdtn változat ajánlott kiskereskedelmi ára 1 590 000 forint, míg a kisebb kapacitású 9850hdn 1 390 000 forintért hozzáférhető.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról