:

Szerző: Koi Tamás

2008. szeptember 9. 12:42

Virtualizált böngésző fut majd a HP üzleti gépein

Virtualizált webböngészőt fejlesztett a HP a Mozillával és a Symanteckel karöltve -- a biztonságosabb böngészést ígérő megoldás elsőként a gyártó új üzleti sorozatú asztali gépével debütál szeptember második felében, később azonban a teljes üzleti termékvonalra kiterjesztenék a technológiát.

[HWSW] Virtualizált webböngészőt fejlesztett a HP a Mozillával és a Symanteckel karöltve -- a biztonságosabb böngészést ígérő megoldás elsőként a gyártó új üzleti sorozatú asztali gépével debütál szeptember második felében, később azonban a teljes üzleti termékvonalra kiterjesztenék a technológiát.

A HP Firefox Virtual Browser névre keresztelt böngészőalkalmazás a legtöbb rosszindulatú kóddal szemben jóval hatékonyabban képes védeni a számítógépet, mint bármilyen víruskereső alkalmazás vagy biztonsági szoftver, a böngésző ugyanis egy csak erre a célra elkülönített, a kliensgépen futó virtualizált környezetben fut. A kliensgépre telepített megoldás előnye, hogy használatához nem szükséges virtualizált kliens-infrastruktúrát létrehozni a vállalaton belül, a virtualizált környezet kezelése teljes mértékben a felhasználó gépén összpontosul.

A HP és partnerei által fejlesztett virtualizációs köztesréteg az operációs rendszertől elkülönülve működik, így az összes letöltés és ideiglenes állomány ebben az elszigetelt környezetben (a fejlesztők ezt sandboxnak, vagyis homokozónak hívják) jelenik meg. Ez a terület a rosszindulatú kódok vagy más kártékony elemek megjelenésekor azonnal lenullázható, a felhasználó így tovább folytathatja a böngészést, immár biztonságban, anélkül, hogy a személyes beállításai elvesznének.

A HP Firefox Virtual Browser elsőként a szeptember második felében érkező HP Compaq dc9700-as asztaliszámítógép-család programkörnyezetében jelenik meg, a virtualizált böngésző azonban november végére az összes újonnan értékesített üzleti gép része lesz.

A HP ezután az üzleti noteszgépek felhasználói számára is elérhetővé teszi majd a böngészés közben nagyobb biztonságot nyújtó megoldást, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy a hordozható számítógépek mikor kaphatják meg a technológiát. Egyelőre arról sincs információ, hogy a fejlesztők Internet Explorer alapokon is tervezik-e a virtualizált böngésző kiadását.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 23:39

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.