Szerző: Koi Tamás

2008. szeptember 10. 12:25

Hatékonyabb távoli munkavégzést ígér a Cisco Virtual Office

Az otthonról, vagy más, külső helyszínekről dolgozó munkaerőt alkalmazó közepes és nagyméretű vállalatok számára kínálja új, Cisco Virtual Office nevű megoldását a Cisco. Az integrált rendszer használatával az alkalmazottak számára egyszerűen elérhetővé válhatnak az üzleti csoportmunka-alkalmazások és szolgáltatások a vállalat központján kívül is -- ígéri a cég.

[HWSW] Az otthonról, vagy más, külső helyszínekről dolgozó munkaerőt alkalmazó közepes és nagyméretű vállalatok számára kínálja új, Cisco Virtual Office nevű megoldását a Cisco. Az integrált rendszer használatával az alkalmazottak számára egyszerűen elérhetővé válhatnak az üzleti csoportmunka-alkalmazások és szolgáltatások a vállalat központján kívül is -- ígéri a cég.

A Cisco Virtual Office hálózati megoldás egy központilag menedzselt eszköz, amely magában foglalja a hálózati (routing, switching), a biztonsági, a vezeték nélküli és a szabályfelügyeleti funkciókat, és nem utolsó sorban az IP-telefóniát, ezzel biztonságos video-, hang-, adat- és vezeték nélküli szolgáltatást nyújtva a felhasználóknak. Az eszköz automatikusan, előre beállított paraméterek szerint telepíthető, így az üzembe helyezést a fejlesztők szerint akár az alkalmazott is elvégezheti, a művelethez nem szükséges informatikai szakember kiszállása, vagy a távoli segítségnyújtás.

A Cisco megoldása több hardver- és szoftverkomponensből áll, melyek egy része a távoli helyszínen (lehet az alkalmazott otthona, vagy egy fiókiroda), másik része a központi irodában található. Előbbinél az automatikusan telepíthető Cisco 881w sorozatú Internet Services Router (ISR) útválasztó és Cisco 7970G színes kijelzős IP-telefon képezi az infrastruktúra alapját. A Cisco 881w ISR útválasztót bárhol az internetre lehet csatlakoztatni, ezután a berendezés kapcsolódik az irodai hálózathoz, és automatikusan letölti a működéshez szükséges paraméterlistát tartalmazó állományt. Ezt követően az alkalmazottak máris használhatják az automatikusan települő üzleti csoportmunka-alkalmazásokat és szolgáltatásokat.

Cisco Telepresence

A központi irodában található rendszer alapja a Cisco 7200 sorozatú útválasztó, amely konvergens platformként szolgál a virtuális magánhálózathoz. Az útválasztó a Cisco dinamikus többpontos VPN technológiáját alkalmazza, így az adatok titkosítása a központi irodán történő átvitel nélkül oldható meg két távoli helyszín között, jelentősen növelve ezzel a hálózati teljesítményt és az adatelérés gyorsaságát, valamint csökkentve a központi telephely terhelését. Az infrastruktúra támogatja továbbá az SSL- és L2TP-adatok továbbítását IPsec titkosítású VPN-hálózatokon, így egyetlen konvergenciapontként jelenik meg a különböző titkosítási technológiákat -- például notebookot vagy PDA-t -- használó felhasználók számára.

A központban üzemelő szabály-, azonosítás- és beállításfelügyeleti kiszolgálók a Cisco Configuration Engine-nel konfigurálhatók -- az összetett központi felügyeleti architektúrával a Cisco Virtual Office valamennyi szolgáltatása kézben tartható, így többek között a biztonsági, együttműködési és mobilszolgáltatások, valamint az egységesített kommunikáció.

A Cisco és partnerei a Cisco Virtual Office tervezésében, kivitelezésében és telepítésében is kínálnak szakértői szolgáltatásokat. Ezek magukban foglalják a központi irodában történő telepítést, a meglévő rendszerekkel való integrációt, útmutatást a távoli helyszíneken végzett automatikus telepítéshez és a helyszínek menedzseléséhez.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról