vállalati it archívum - 2008 augusztus

2008
augusztus

0

Olcsó mindenes: teszteltük a Brother MFC-5460CN multifunkciós nyomtatót

2008. augusztus 31. 10:52

A legtöbb vásárló egyszerűen egy nyomtatót, illetve multifunkcióst keres, mely mindenféle nyomtatási illetve irodai munkára használható. A sokoldalúság és az elfogadható ár kihívása lebeghetett a Brother mérnökeinek szeme előtt is, hogy mennyire sikerült megfelelniük, az kiderül tesztünkből.

0

Nyolcmagos Fujitsu processzorral hidalhatja át a Rock késését a Sun Microsystems

2008. augusztus 28. 12:44

A héten zajló Hot Chips konferencián fellebbent a fátyol a Fujitsu fejlesztés alatt álló nyolcmagos szerverprocesszoráról, amelynek kódneve Venus. A kaliforniai San Joséban zajló rendezvényen Takumi Maruyama, a Fujitsu mérnöke főképp a júliusban debütált négymagos SPARC64 VII-ről beszélt, de prezentációjának végén szót ejtett a nyolcmagos verzió érkezéséről is.

0

Kibővült a Dataplex, a régió legnagyobb adatközpontja

2008. augusztus 26. 17:15

Hivatalosan is átadták a Dataplex új épületszárnyát, mely több ezer négyzetméternyi új kolokációs területtel bővítette a kapacitást. Ezzel Budapesten található Európa egyik legnagyobb adatközpontja, és a cég már újabb bővítést készít elő a folyamatosan növekvő igények kielégítésére, ezúttal azonban egy új helyszínen már.

0

Elkészült a Small Business Server 2008

2008. augusztus 26. 12:50

Elkészült és gyártásba ment a Microsoft új kisvállalati szervere, a Small Business Server 2008. A Windows Server 2008 alapjaira épített termék november 12-én mutatkozik be hivatalosan, az addig hátralevő időben olyan feladatok vannak hátra, mint a nemzetközi verziók elkészítése, a telepítőlemezek legyártása, a csomagolás, valamint a kiszállítás.

0

Tovább gyorsult a leggyorsabb hypervisor: itt a Xen 3.3

2008. augusztus 25. 18:51

Következő kiadásához érkezett a Xen, mely számos jelentős újdonságot hozott magával. A nyílt forráskódú hypervisor 3.3-as verziója által támogatott régi operációs rendszerek köre kibővült, valamint többek közt tovább csökkent a virtualizáció teljesítményvesztesége, tovább erősítve a Xen vezető pozícióját ezen a téren.

0

Új Xeon-szerverekkel bővíti kínálatát a Sun Microsystems

2008. augusztus 25. 14:46

Két új Xeon-szervert mutatott be a Sun Microsystems múlt héten, két különböző célterületre. A kisebb változatot kifejezetten számításintenzív kódokat futtató fürtök építőelemének, míg a másikat inkább webes vagy üzleti feladatok futtatására szánja a vállalat.

0

Még mindig sokan választják új géphez is a Windows XP-t

2008. augusztus 21. 13:32

[CW/HWSW] Az újonnan vásárolt PC-k több mint egy harmadánál a régebbi Windows XP-re cserélik a Vista helyett -- derül ki a Devil Mountain Software kutatásából. A lefelé frissítések egy része még a gyárban történik, de számos felhasználó önállóan oldja meg az XP telepítést.

0

Egy évet csúszik, de úton van az Office 14

2008. augusztus 21. 10:46

Idén télen, novemberben vagy decemberben indul a Microsoft Office következő verziójának alfatesztelése -- legalábbis egy Microsoft alkalmazott blog bejegyzéséből ez derül ki. A Microsoft egyelőre hallgat, a sajtó és a blogger szféra találgat.

0

Strapabíró ultrahordozható noteszekkel bővíti kínálatát a HP

2008. augusztus 19. 10:41

Zord körülmények közt is helytállnak a HP üzleti noteszgépekből álló kínálatának legújabb ultrahordozható modelljei -- a két új EliteBook széria ráadásként képes elérni a mobil szélessávú hálózatokat, az univerzális kommunikációs modulnak köszönhetően akár az Egyesült Államokban, akár Európában.

0

Heteken belül jön a ThinkPad X301 - gyorsabb, többet tud

2008. augusztus 18. 17:17

Már régóta sejteni lehetett, és egy ideje nem hivatalosan tudni is, hogy a Lenovo az új etalont teremtő ThinkPad X300 utódjának bejelentésére készül. Így aztán senkit nem ért meglepetésként, mikor a Lenovo ma bejelentette az X301 modellt. Az augusztus végén érkező új változat már valószínűleg a Montevina Centrino 2 platformra épít, és nagyobb SSD-opcióval is rendelhető.

0

Dobta a Centrino Atom márkanevet az Intel

2008. augusztus 15. 11:36

Alig öt hónappal a bevezetése után eldobja a Centrino Atom márkanevet az Intel, a processzorgyártó így ezután csak az ultramobil megoldásokhoz és olcsó kliensekhez fejlesztett CPU márkanevét, azaz az Atomot használja majd, a Centrino márka pedig továbbra is a teljes funkciójú noteszgépek privilégiuma marad.

0

Második VMware szakmai találkozó Budapesten

2008. augusztus 14. 15:50

Két hét múlva tartja második találkozóját a hazai VMware közösség, Budapesten, ahol virtualizációval foglalkozó szakemberek osztják meg ismereteiket, tapasztalataikat egymással.

0

Irgalmatlan teljesítményű hordozható munkaállomás a Lenovótól

2008. augusztus 12. 15:53

Új notebook termékvonalat vezet be a Lenovo. A Lenovo ThinkPad W700 a nehézsúlyú hordozható munkaállomások első példánya a cég kínálatában -- a laptop célja a lehető legnagyobb teljesítmény elérése, és elsősorban a professzionális grafikai munkát végzőket célozza meg extráival.

0

Páratlan színvisszaadással kecsegtetnek a HP új mobil munkaállomásai és monitorai

2008. augusztus 12. 12:33

Grafikusoknak és más, vizuális üzletágakban dolgozó professzionális felhasználóknak szánt újdonságok egész sorával jelentkezett a HP a szakma számára rendezett Los Angeles-i SIGGRAPH 08 szakkiállításon. A cég három mobil munkaállomással és három új, tervezőknek és grafikusoknak ajánlott monitorral bővítette kínálatát.

0

A strapabíró noteszek piacán erősít a Panasonic

2008. augusztus 11. 14:23

A strapabíró, harctéri notebookok szűk rést képeznek a piacon, de egyre nő az érdeklődés irántuk, ezt próbálja meglovagolni a Panasonic is, amely Magyarországon is igyekszik erősíteni ebben a termékkategóriában. Az elmúlt években több ezer Toughbook került hazai ügyfelekhez, jelenleg a szervezetfejlesztés zajlik annak érdekében, hogy az eladások még jobban felpöröghessenek.

0

Világrekorder kapacitású FB-DIMM memóriamodul az Elpidától

2008. augusztus 11. 13:26

A világ legnagyobb kapacitású FB-DIMM-jével rukkolt elő az Elpida. A memóriaéhes alkalmazásokhoz szánt modult a japán vállalat saját tokozási technikájával állította elő. Az energiatakarékosnak ígért modulok első szállítmányai augusztus végén indulnak meg, a tömegtermelés beindulása pedig az év végére várható.

0

Új márkanevet vezet be az AMD a professzionális videokártyák piacára

2008. augusztus 7. 17:22

Új márkanevet vezet be grafikus vezérlőkből álló portfóliójába az AMD: az ATI FirePro teremékcsalád az évek óta piacon lévő FireGL vezérlőkhöz hasonlóan professzionális felhasználásra, CAD és DCC környezetekhez készült. Az egyelőre nem világos, hogy a FirePro sorozat megjelenése után továbbra is készülnek-e FireGL termékek, vagy az évtizedes múltra visszatekintő márka végleg eltűnik a süllyesztőben.

0

Gyártásba ment a Microsoft SQL Server 2008

2008. augusztus 7. 09:36

Elkészült és gyártásba ment a Microsoft új adatbáziskezelője, az SQL Server 2008 -- jelentette be egy tegnap esti webcaston Ted Kummert, a Microsoft Data and Storage Platforms részlegének vezetője. Az MSDN- és TechNet-előfizetők már elérhetik a szoftver végleges változatát, amelyből egy ingyenes próbaverziót is kiadott a redmondi cég.

0

2009 a Linux desktop éve lesz - már megint?

2008. augusztus 6. 16:50

Újabb rohamra készülnek a Microsoft-ellenes erők a Windows egyeduralmának megdöntésére. Az IBM a Canonical (Ubuntu), a Novell (SUSE) és a Red Hat Linux-disztribútorokat gyűjtötte zászlaja alá, hogy az elmúlt évtized sikertelenségét követően 2009-et a Linux desktop évének nyilvánítsák.

0

Megjelent a Konica Minolta belépő szintű színes bizhub multifunkciós lézernyomtatója

2008. augusztus 6. 09:53

A C200lite a Konica Minolta bizhub sorozatának abszolút belépő modellje, melyet olyan középvállalkozásoknak szánnak, melyek most váltanak monokrómról színesre. Minden lényeges funkciót tartalmaz, amit az azonos osztályú készülékektől megszokhattunk, különlegességeként a fénymásolásban újoncok számára is egyszerű kezelhetőséget és az energiatakarékosságot említi a gyártó.

0

Tablet kivitelben is érkezik a Lenovo X200

2008. augusztus 5. 15:08

Közel az összes információ kiszivárgott a Lenovo X200 noteszgépének tablet változatával kapcsolatban, még annak ára is olvasható egy hongkongi weboldalon.

0

Frissítette Clariion sorozatát az EMC, itt a negyedik generáció

2008. augusztus 5. 14:18

Az EMC frissíti középkategóriás Clariion tárolóit, a negyedik generációs termékek a korábbinál nagyobb kapacitásúak, és már flash meghajtókkal is rendelhetők. Az EMC elsőként a csúcskategóriás Symmetrix tárolóit szállította az STEC által gyártott SSD-kkel, most a technológia a középkategóriás Clariion sorozatba is megérkezett.

0

Gartner: a szabványok hiánya a blade-ek terjedésének egyik gátja

2008. augusztus 4. 15:29

A szerverpiac legsebesebben növekedő szegmense a blade-eké, egyelőre mégse várható, hogy átvegyék az uralmat az adatközpontokban -- vélik a Gartnernél. Az elemzőcég szerint ezeknek a kiszolgálóknak a tömeges térnyerését számos tényező hátráltatja, ezek közé tartozik a szabványok hiánya és a rendkívül gyors technológiai váltás is.

0

Heteken belül itt a MySQL 5.1

2008. augusztus 4. 12:55

Bár a Sun Microsystems már áprilisban bejelentette a MySQL nyílt forrású adatbáziskezelő 5.1-es változatát, az a mai napig nem jelent meg. Úgy tűnik, a szoftver fejlesztésének utolsó simításai kissé elhúzódnak, a legfrissebb hírek szerint a MySQL 5.1 csak pár hét múlva lesz mindenki számára általánosan elérhető.