:

Szerző: Dojcsák Dániel

2008. szeptember 19. 11:05

Szupergyors SSD-k a Super Talenttől

A kaliforniai székhelyű Super Talent fellebbentette a fátylat legújabb, harmadik generációs SSD-családjáról. A MasterDrive OX sorozat a teljesen új, többcsatornás SATA-II vezérlővel és megnövelt írási/olvasási sebességgel hívja fel magára a figyelmet.

[HWSW] A kaliforniai székhelyű Super Talent fellebbentette a fátylat legújabb, harmadik generációs SSD-családjáról. A MasterDrive OX sorozat a teljesen új, többcsatornás SATA-II vezérlővel és megnövelt írási/olvasási sebességgel hívja fel magára a figyelmet.

Az új 2,5 hüvelykes MasterDrive OX meghajtók a többszintű memóriacelláknak (MLC) köszönhetően 150 MB/sec olvasási és 100 MB/sec írási sebességre képesek. Az OX modellek három változatban kerülnek majd forgalomba, a 32, 64 illetve 128 gigabájtos tárkapacitással, 150, 260, illetve 420 dolláros áron. A bejelentésnek része a kéttagú PX család is, melyben egyszintű memóriacellák (SLC) kaptak helyet.


Több, gyorsabb, olcsóbb

Ugyan az SLC modulokkal kisebb kapacitást tudnak felmutatni, hisz csak 32 és 64 gigabájtos modellek érkeznek, viszont 170 MB/sec olvasási és 130MB/s írási sebességre képesek. Az extra teljesítmény természetesen az árban is megmutatkozik hiszen 500 illetve 850 dollárt kérnek darabjukért. Érdekes módon az MLC-alapú meghajtókra a gyártó csupán egy év garanciát vállal, míg az SLC megoldásokra három évet.

A közel 20 éve memóriagyártással foglalkozó Super Talent nem csupán a 100 élő szabadalmával dicsekedhet, hanem azzal is, hogy jelenleg az egész iparon belül az egyik leggyorsabb flash-alapú meghajtó származik tőlük, habár a szintén mostanság bemutatott Intel illetve Micron termékek sebességét éppen nem érik el. A fejlesztési ritmus viszont szembetűnő, ami a közeljövőre nézve még nagyobb teljesítményű meghajtókat jelent egyre elfogadhatóbb áron.

"Az új harmadik generációs SATA vezérlős SSD-meghajtóinkkal a teljesítményt egy olyan új magasságba emeltük, ami bármely merevlemezt megszégyenít. Ráadásul a MasterDrive SSD-k saját piacukon belül a legköltséghatékonyabb megoldásnak számítanak" -- mondta Joe James, a Super Talent marketingvezetője. A gyártóknak, illetve felhasználóknak pedig nem is kell sokáig várni az új termékekre, hiszen a bejelentéssel egyidőben megindult a forgalmazás, így a hét végére már a kereskedőknél is megtalálhatóak lesznek, legalábbis az Egyesült Államokban.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 06:35

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.