vállalati it archívum - 2008 október

2008
október

0

Öt tipp a gyorsabb nyomtatáshoz

2008. október 27. 12:21

Az idő pénz, így jó minél hatékonyabban kihasználni. Mindennapi irodai munkánk meghatározó hányadát töltjük nem csak a dokumentumok előállításával, de papírra vetésével is, így nem mindegy, hogy mennyi idő alatt végzünk a feladattal. Néhány praktikus fogással extra kiadások nélkül lendíthetünk az ügymeneten.

0

Symantec: felértékelődik a katasztrófa utáni helyreállítási tervek szerepe

2008. október 22. 14:37

A virtualizáció megjelenése és terjedése jelentősen átírta a katasztrófa utáni helyreállítási terveket is, ahogy a vállalatok egyre több alkalmazást és adatot kezelnek virtualizált környezetben -- derül ki a Symantec által 15 országban elvégzett kutatásból, amelynek során több mint ezer szervezetet vizsgáltak. Az eredményekből alapján a szervezeteknek komoly problémát okoz a folyamatok automatizálása, ennek hiánya pedig jelentős hibaforrás.

0

A 2009-es Centrinót demózta az Intel

2008. október 22. 13:13

Demózta 2009-ben érkező Centrino platformját az Intel a héten megrendezett tajpeji Intel Developer Forumon: a Calpella az integráció és energiahatékonyság egy új szintjére lép, ami vékonyabb, könnyebb és hosszabb üzemidejű notebookokat eredményezhet. Új technikai részletek nem láttak napvilágot, de a vállalat által kommunikált piaci megjelenés enyhe csúszás benyomását kelti.

0

Két új windowsos okostelefon a HP kínálatában

2008. október 21. 12:29

Két új windowsos okostelefon érkezését jelentette be a HP. Az iPAQ Voice Messengert és a iPAQ Data Messengert egyaránt üzleti felhasználóknak szánják elősosorban, afféle flottatelefonnak olyan cégekhez, ahol fontos lehet a mobil eszközök integrálása a vállalati infrastruktúrába.

0

Kapható a Netgear hatlemezes hálózati adattárolója

2008. október 17. 16:01

Új, akár hat merevlemezzel bővíthető hálózati adattárolóval (NAS) bővítette kínálatát a Netgear. A tavasszal bejelentett ReadyNAS Pro termékek a kis- és középvállalkozások centralizált hálózati tárolási szükségleteinek kielégítésére készült -- a gyártó ajánlása szerint legfeljebb 200 kliensig.

0

Belépett az üzletiszolgáltatás-menedzsment termékek piacára a Novell

2008. október 17. 15:23

Felvásárolja az üzleti szolgáltatások menedzselésére szolgáló szoftverek fejlesztésére szakosodott Managed Objects vállalatot a Novell. A nem nyilvános értékű készpénzes ügylet előreláthatóan a Novell első pénzügyi negyedévében zárul le, ami 2008 végét vagy 2009 legelejét jelenti.

0

Szerverekbe szánt SSD-vel jelentkezett az Intel

2008. október 16. 17:37

Megkezdte szerverekbe és tárolórendszerekbe szánt SSD-inek szállítását az Intel. A vállalat még az augusztusi Intel Developer Forumon lebbentette fel a fátylat erről a termékvonalról, ami mostantól vált elérhetővé, természetesen nem a végfelhasználók, hanem a szervergyártók számára.

0

Elődjénél sokkal tovább működik akkumulátorról a Toshiba Portégé R600

2008. október 14. 17:00

Talán az egyik legvitatottabb noteszgép-design a Toshiba tavaly bemutatkozott Portégé R500-as modellje, mely leginkább a különösen könnyű szerkezetével hívta fel magára a figyelmet. Az utódra mostanáig kellett várni -- a design alig változott, a mérnökök egyedül a gép belső felépítését módosították az újabb Centrino 2 platformnak megfelelően.

0

Windows 7 néven kerül boltokba a Windows 7

2008. október 14. 09:11

Windows 7 néven kerül piacra a Windows 7. A Microsoft asztali Windowsokért felelős termékmenedzsere, Mike Nash tegnap a Windows Vista blogban repítette világgá a hírt, miszerint a vállalat az operációs rendszer kódnevét használja majd terméknévként is.

0

Egyre többe kerül árammal ellátni az adatközpontokat

2008. október 13. 16:47

Nyugat-Európában a szerverek üzemeltetésére fordított energia tavaly 1,6 milliárd eurót tett ki, ami 13 százalékkal több mint egy évvel korábban -- derül ki az IDC jelentéséből. A gépek fogyasztása összesen 16,3 terawattórát tett ki (ennyiből Nagy-Britannia teljes közvilágítás-hálózatát két évig lehetne működtetni).

0

Újabb programozási nyelv a Microsofttól

2008. október 13. 14:46

Hamarosan új programozási nyelvre alapuló fejlesztőeszközt ad ki a Visual Studióhoz a Microsoft, mellyel drasztikusan javítható a programozók, de akár a teljes IT-részleg vagy cég produktivitása is. Az Oslo ugyanis a szoftverek működését szöveges és vizuális modellekkel is képes leírni, melyek mögött egy új deklaratív programozási nyelv, az M áll.

0

SonicWALL: hálózatbiztonsági készülék kis- és közepes vállalatoknak

2008. október 13. 13:59

Bemutatta kis- és középvállalatoknak szánt integrált hálózatbiztonsági készülékét a SonicWALL. Az NSA (Network Security Appliance) termékcsalád eddigi legkisebb tagja az NSA 240 egy berendezésben egyesíti a legfontosabb hálózatvédelmi eszközöket, mindemellett könnyen telepíthető.

0

Távoli hozzáférést kínál PC-nkhez a Dell

2008. október 10. 16:32

Távoli webes hozzáférést tesz lehetővé a Dell számítógépein, de a szükséges szoftver szabad letöltésével bármilyen PC-n. Az alapszolgáltatás ingyenes, a teljeskörű funkcionalitásért ugyanakkor fizetni kell.

0

Megjelent a világ első A/3-as, színes, multifunkciós fotónyomtatója

2008. október 10. 13:30

Korábban már beszámoltunk a Brother első A/3-as méretű tintasugaras multifunkciósáról, az MFC-6490CW nem csak a gyártó, de a piac első ilyen készüléke is volt. Ugyanebben a méretben dolgozik a DCP-6690CW, mely a fotósok számára kártyaolvasót és érintőképernyős menüt is kínál.

0

Power6 processzorokkal frissítette RISC-szervereinek kínálatát az IBM

2008. október 8. 11:57

Megérkeztek a Power6 processzorok az IBM teljes RISC-portfóliójába. A vállalat másfél éve jelentette be vadonatúj fejlesztésű processzorát, ami kezdetben csak a felső kategóriás Power 570-ben, később a csúcskategóriás Power 595 szerverben, illetve a szuperszámítógépes szegmensnek szánt Power 575-ben volt elérhető, de mostantól az összes Power szerverbe ez kerül, leváltva a korábbi Power5-öt. A kínálatba egy új gép is bekerült, a Power 570 és Power 550 közé illeszkedő Power 560.

0

A dolgozók nem csak eszközeiket, titkaikat is megosztják

2008. október 7. 16:28

Nemzetközi kutatást készített a Cisco annak felderítésére, milyen emberi hibák vezetnek ahhoz, hogy bizalmas vállalati vagy személyes adatok kerülnek ki a cégektől, gyakran illetéktelenek vagy éppen rosszakarók kezébe. A vállalat megbízásából az InsightExpress 10 országban több mint 2 ezer informatikai vezetőt, illetve dolgozót kérdezett meg, az eredmények országonként, illetve kultúránként eltérők, vagyis a a kockázatok is különböznek.

0

Heteken belül megérkeznek az X200-as ThinkPadek

2008. október 3. 17:12

Várhatóan október végén, november elején érkezik Magyarországra a Lenovo ultrahordozható vonalának legújabb generációja, a ThinkPad X200, X200s és X200 Tablet.

0

Letölthető a Microsoft hypervisora

2008. október 3. 14:56

Megjelent és ingyen letölthető a Microsoft Hyper-V Server 2008, a Microsoft virtualizációs köztesrégete, amely korábban csak a Windows Server 2008 egyik szerepköreként volt telepíthető, vagyis a virtualizációhoz elengedhetetlenül szükség volt a teljes szerver operációs rendszerre.

0

Kisvállalati SAN az IBM-től

2008. október 3. 13:50

Új képességgel bővítette a kimondottan kis- és középvállalatoknak szánt BladeCenter S infrastruktúrát az IBM, aminek segítségével egy megosztott SAN építhető ki. A Nagy Kék úgy véli, számos kis- és középvállalat eddig azért maradt távol a szerverek között megosztott tárolóhálózattól (SAN), mert létrehozása bonyolult és költséges, üzemeltetése pedig komoly szakértelmet kíván.

0

Már októberben megérkezhet az AMD új szerverchipje

2008. október 2. 16:04

Tajvani források szerint az AMD már októberben piacra dobja első 45 nanométeres csíkszélsségű szerverprocesszorait, a Shanghai kódnevű Opteronokat. Állítólag 2,3 és 2,7 GHz közötti változatokban jönnek a chipek, szám szerint összesen kilenc különféle változatban, amelyek közül öt a kétfoglalatos, négy pedig a négy- vagy többfoglalatos szerverekbe kerülhet.

0

Kicsik, könnyűek, kemények - jönnek a Panasonic ToughBookjai

2008. október 1. 14:14

Közhely, de igaz: Japán teljesen más világ. A felkelő nap országában nem csak a kulturális különbségek szembeötlőek az európai szem számára, de az üzletek polcain vagy az utcán sem a megszokott termékek láthatóak. Japánban a Heineken Asahi, a Nokia Sanyo, a T-Mobile vagy Vodafone helyett pedig NTT DoCoMo van. A legnépszerűbb üzleti notebook pedig: Panasonic. Kompaktak, könnyűek, de mindenekelőtt rendkívül ellenállóak a kegyetlen bánásmóddal szemben is.