:

Szerző: Bodnár Ádám

2008. szeptember 11. 14:24

Egycsapásra 80 millió Nokia mobiltelefon lett Exchange-kompatibilis

A Nokia összes Series 60 3rd Edition platformot futtató okostelefonja tud majd Microsoft Exchange-hez csatlakozni anélkül, hogy ehhez a vállalatoknak külön infrastruktúrát kellene létrehoznia.

[HWSW] A Nokia összes Series 60 3rd Edition platformot futtató okostelefonja tud majd Microsoft Exchange-hez csatlakozni anélkül, hogy ehhez a vállalatoknak külön infrastruktúrát kellene létrehoznia.

A finn mobilgyártó több mint 40 készülékéhez elérhető az a szoftver, amely ezt biztosítja, ezzel egycsapásra mintegy 80 millió piacon levő telefon lesz egycsapásra kompatibilis az Exchange ActiveSync-kel. A Nokia üzleti mobiljaira korábban is letölthető volt az Exchange ActiveSync kliens, mostantól azonban az összes S60 3rd Edition telefonra elérhető, és a jövőben megjelenő E- és N-sorozatú készülékekre előre fel is telepítik.

Hozzáférés a céges postafiókhoz bárhonnan

Azok a Nokia-tulajdonosok, akiknek a vállalata Exchange-et használ, többféle módon beállíthatják a Mail for Exchange-et készülékeiken: az e-mailt beállító kiegészítő programmal a kezdőoldalon, a Letöltések (Download) könyvtárból elindítva az alkalmazást, vagy akár a Beállítás Varázsló (Settings Wizard) segítségével. Az alkalmazás sikeres telepítése után, a felhasználó aktuális e-mail adatainak beállításával azonnal hozzáférhet irodai levelezéséhez, naptárjához, címlistájához, teendőinek listájához vagy céges mappáihoz.

Az Exchange Server 2007-hez kapcsolódva a Mail for Exchange segítségével olyan alkalmazásokat futtathatunk, mint például az Autodiscover, amely leegyszerűsíti a beállítási folyamatot. Az Autodiscover használatakor a postafiókkal kapcsolatos adatok (e-mail cím, jelszó, domain, felhasználónév) megadása után az elfoglalt felhasználók közvetlenül mobiltelefonjukról állíthatják be irodán kívüli automatikus válaszleveleiket, vagy kérhetnek külföldi barangolásaikkor szinkronizálást.

Nokia Mail for Exchange

Bár az Exchange ActiveSync protokoll sokféle készülékkel kompatibilis, a Nokia-felhasználók olyan beállításokat is használhatnak, amelyek jelenleg nem hozzáférhetőek a más eszközökön. Ilyenek például az e-mail fontosságának (prioritásának) beállítása, az értesítés az egymással ütköző megbeszélésekről, a globális címlista, vagy a mindenféle típusú csatolt fájl letöltése és szerkesztése.

Online webtárhely

A finn mobilgyártó nem csak az üzleti, hanem az otthoni felhasználókra is gondolt. Az Ovi.com szolgáltatáscsomag olyan elemekkel bővült, amelyek segítségével a fogyasztók egy online tárhelyre menthetik a mobiltelefonjukban tárolt naptárbejegyzéket, címjegyzéket és jegyzeteket, így azok akkor sem vesznek el, ha a készülék tönkremegy, esetleg ellopják. Az online tárolt adatokhoz természetesen bárhonnan hozzá lehet férni, és szerkeszteni is lehet azokat. Az Ovi.com szolgáltatás egyébként mostantól univerzális webtárhely is egyben, a felhasználók 10-30 gigabájtos tárterületet bérelhetnek a Nokiától.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 05:24

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.