Szerző: Koi Tamás

2008. szeptember 24. 10:44

Mérföldkő az Adobe történetében a Creative Suite 4 megjelenése

Az Adobe történetében soha nem jelent meg eddig olyan átfogó tartalomelőállító szoftvercsomag, mint a tegnap bemutatott Creative Suite 4, mely tizenhárom különálló termékből, tizennégy integrált technológiából és hét szolgáltatásból áll.

[HWSW] Az Adobe történetében soha nem jelent meg eddig olyan átfogó tartalomelőállító szoftvercsomag, mint a tegnap bemutatott Creative Suite 4, mely tizenhárom különálló termékből, tizennégy integrált technológiából és hét szolgáltatásból áll.

Az Adobe Creative Suite (CS) család legújabb változata, melyet októberben vehetnek használatba a fejlesztők, hat különböző programcsomagban válik elérhetővé, ezzel együtt megjelenik a csomagban lévő mind a tizenhárom alkalmazás teljes verziós önálló frissítése is, így külön megvásárolható lesz egyebek mellett a Photoshop CS4, a Photoshop CS4 Extended, az InDesign CS4, az Illustrator CS4, a Flash CS4 Professional, a Dreamweaver CS4, az After Effects CS4, valamint az Adobe Premiere Pro CS4 is.

A hat programcsomag -- az Adobe Creative Suite 4 Design (standard és premium változatok), a Creative Suite 4 Web (standard és premium változatok), a Creative Suite 4 Production Premium, és a Creative Suite 4 Master Collection -- ezeknek az alkalmazásoknak a kombinációit tartalmazza. Utóbbi, az összes szolgáltatást magába integráló Adobe CS4 Master Collection a szoftvercég szerint a valaha létezett legátfogóbb kreatív környezet.

Az egyes csomagok részét képező InDesign CS4 új Live Preflight eszközével a tervezők elkerülhetik a gyártási hibákat, valamint egy új, testre szabható Link panel segítségével hatékonyabban kezelhetik az adatállományokat. A Photoshop CS4 és a Photoshop CS4 Extended termékek egyik legfőbb újdonsága a Content-Aware Scaling eszköz, mely automatikusan újraalkotja a képet az átméretezéskor és megőrzi a fontos területeket az új méretekhez történő alkalmazkodáskor.

A CS4 Production Premium Dynamic Link hivatkozáskezelésének továbbfejlesztett verziója lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a tartalmat áthelyezzék az After Effects CS4, az Adobe Premiere Pro CS4, a Soundbooth CS4 és az Encore CS4 termékek között, így a frissítések azonnal, renderelés nélkül is láthatók. A Flash CS4 Professional az objektumok esetében lehetővé teszi mozgásátmenetek használatát a kulcsképkockák helyett, így az új változattal jobban befolyásolhatók az animációs attribútumok, az új Bones eszközzel pedig valósághűbb animációk készíthetők az összekapcsolt objektumok között.

Az októberben megjelenő Adobe CS4 különböző változatai 1699-2499 dolláros áron kerülnek forgalomba a tengerentúlon. A programcsomag egyenként megvásárolható frissítéseiért cserébe 399-899 dollárt kér az Adobe.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról