vállalati it archívum - 2008 május

2008
május

0

Egy kazettával akár 15000 oldal: Ricoh SP C420DN lézernyomtató

2008. május 30. 14:00

Ha valaki igazán sokat nyomtat, annak már érdemes odafigyelnie a költségekre is, hiszen a vállalati dokumentumok készítése a cég összforgalmának 3 százalékát is felemésztheti. A Ricoh megoldása a komolyabb irodai igényekre tervezett Aficio SP C420DN.

0

Felvásárlással erősít a teljesítménymonitorozás terén a VMware

2008. május 29. 14:16

Teljesítménymonitorozó céget vásárol fel a VMware, mely iparági vélemények szerint jelentős változásokat eredményez majd a piacon. A vezető x86-os virtualizációs vállalat a B-hive Networksöt olvasztja magába, az ügylet értéke nem nyilvános.

0

Ingyenes rendszergazdai képzés: fókuszban a csoportmunka

2008. május 29. 13:55

Továbbra is kirobbanó az érdeklődés a Microsoft ingyenes rendszergazda-képzése iránt, a májusi rendezvényeken több mint 1500-an vettek részt. A szabad helyek gyorsan fogynak, a meghirdetett tíz időpontból már csak az utolsó négyre lehet jelentkezni. Június folyamán Budapesten kívül még Pécs, Debrecen és Miskolc városában lehet részt venni az ingyenes szakmai képzésen, amire a www.microsoft.hu/IT oldalon lehet jelentkezni.

0

Valójában két szerver a HP új blade szervere

2008. május 29. 13:14

Új blade szervert és egy nagy blade keretet jelentette be a HP, amelyet elsősorban számításintenzív alkalmazások futtatására szánt installációkhoz szán, de természetesen bárki profitálhat belőle, akinek fontos a lehető legnagyobb teljesítmény-sűrűség.

0

2010-ben érkezik a Windows Vistára épülő Windows 7

2008. május 27. 14:33

Legkorábban 2010 elején érkezhet piacra a Microsoft következő generációs asztali operációs rendszere, a Windows Vista utóda, amelyet egyelőre csak Windows 7 néven szoktak emlegetni -- árulta el a CNetnek adott interjújában Steven Sinofsky, aki Jim Allchin távozása óta a Windowsok fejlesztését irányítja.

0

Hasznos a Vista felhasználóit őrületbe kergető User Account Control

2008. május 27. 14:29

[Techworld] Szinte minden Vista felhasználót az őrületbe kerget az operációs rendszer User Account Control (UAC) képessége, ez a funkció azonban a tesztek szerint rendkívül hasznos a rootkitek ellen. Egy nemrég készült felmérés szerint 30-ból egyetlen rootkit sem tudott feltűnés nélkül, felhasználói interakció nélkül áthatolni ezen a védelmi vonalon.

0

Magyarul is megtanult az SAP új ügyfélkapcsolati szoftvere

2008. május 26. 12:07

Az SAP bejelentette, hogy magyar nyelven is elérhető az SAP CRM 2007, amelyet még tavaly decemberben mutatott be a cég. Az új rendszer erőssége a felhasználói felület egyszerűsége és az integrált üzletifolyamat-platform érték. Erre megérte várni -- kommentálta a megjelenést Tracsek Ferenc, az SAP Hungary CRM-szakértője.

0

Újdonságok az EMC Worldön: deduplikációt mindenkinek!

2008. május 20. 11:17

Két új tárolótömböt és egy adat-deduplikálásra képes virtuális szalagkönyvtárat, valamint a NetWorker mentési szoftver középvállalatoknak szánt, egyszerűsített licencelésű verzióját mutatta be a Las Vegasban rendezett EMC World konferencián az adattárolási megoldások legnagyobb gyártója.

0

Jövő év elején érkeznek a négymagos Itanium szerverek

2008. május 19. 17:45

Év végén kezdi az Itanium processzorcsalád következő generációjának, a Tukwila kódnéven ismert chip szállításait az Intel, közölte ma a vállalat, az erre épülő új szerverek pedig jövő év elején érkeznek a gyártóktól.

0

Magyar VMware felhasználói közösség alakult

2008. május 15. 13:37

Bár alkalmazása több évtizedre tekint vissza, a virtualizáció napjaink informatikájának egyik slágere, ugyanis az ezredfordulót követően megszűnt a ritka mainframe és a csúcskategóriás UNIX-rendszerek egzotikus eszköze lenni. A virtualizáció új feladatok és kihívások elé állítja a legtöbb szakembert, ennek hatására alakult meg a magyar VMware User Group.

0

Már 15 és 20 kVA kivitelben is elérhető az APC Smart-UPS RT szünetmentes tápegysége

2008. május 14. 14:24

Az APC bemutatta adatközpontokba szánt, 12U méretű Smart-UPS RT 15kVA és 20kVA szünetmentes tápegységeit. A kettős konverziójú online szünetmentes tápegységek rugalmas elektromos konfigurációt kínálnak 1:1, 3:1 vagy 3:3 bemeneti-kimeneti vezetékezéssel, így használatuk szükségtelenné teszi a szerverterem vagy a hálózati szekrény átkábelezését.

0

Kipróbálhatók az új kisvállalati Windows Serverek

2008. május 14. 12:09

A Microsoft az év második felére ígéri a Windows Server 2008-ra épülő kis- és középvállalati szervertermékeit, a Windows Small Business Server 2008-at és a Windows Essential Business Server 2008-at, amelyek előzetes változatait mától próbálhatják ki az érdeklődők . Az előzetes verziókkal együtt a termékek pontos összetevőit, és az árát is bejelentette a Microsoft.

0

A Sun szervereibe is megérkeztek a négymagos Opteronok

2008. május 14. 09:26

A Sun Microsystems is csatlakozott azon szervergyártók sorához, amelyek négymagos Opteronokra épülő gépeket dobnak piacra. A vállalat áprilisban mutatta be új opteronos gépeit, azonban akkor még csak kétmagos chipekkel lehetett őket rendelni, de mostantól négymagos lapkákkal is elérhetők. Az AMD négymagos szerverprocesszorainak termelése felfutóban van, a Sun a HP-t és a Dellt követi a vezető szerverszállítók sorában.

0

Nem a Microsoft hibája a Windows XP SP3 folyamatos újraindulása

2008. május 13. 16:17

Nemrég jelent meg a Windows XP harmadik, egyben utolsó szervizcsomagja, mely a legtöbbek számára semmiféle látható változást nem hoz magával -- leginkább a kód karbantartásának tekinthető. Nem így azonban néhány felhasználónál, akik az SP3 telepítését követően végtelen újraindítási ciklusba keveredhetnek. A Microsoft dokumentációja alapján leginkább számítógépgyártók vagy rendszergazdák könnyen orvosolható hanyagságáról van szó, semmint komoly hibáról.

0

Seagate: a Fibre Channel kihal, a SAS diszkeké a jövő

2008. május 9. 15:23

A vállalati felhasználásra szánt merevlemezek terén a 2,5 hüvelykes méretű, Serial Attached SCSI felületű meghajtóké a jövő -- mondta a minneapolisi Compellent C-Drive konferencián John Bornholdt, a Seagate egyik értékesítési képviselője.

0

Új ultrahordozható noteszgépe van a Toshibának

2008. május 9. 14:18

A Toshiba a közelmúltban frissítette noteszgép-kínálatát, mely során a Qosmio és Dynabook, valamint Portégé tablet sorozatát újította meg. A gyártó nem sokáig dőlt hátra, a héten bemutatta 13,3 hüvelykes kijelzővel szerelt újdonságát, a Potrégé M800-at.

0

Mainsoft: Lotus Notes integráció SharePointtal

2008. május 9. 10:06

A Mainsoft új fejlesztésének hála, a Lotus Notes a korábbinál egyszerűbben integrálódhat a Microsoft SharePointtal, így a felhasználók majdnem ugyanazokat a szolgáltatásokat vehetik igénybe, amelyeket az Office-ban is megtalálhatnak.

0

Opteron-alapú Dell szerverek kimondottan virtualizációra

2008. május 8. 15:23

Két Opteron-alapú szervert mutatott be a Dell, amelyeket kimondottan virtualizációs platformként kíván értékesíteni. A gépek előre telepítve tartalmazzák a VMware ESXi 3.5 vagy a Citrix XenServer Dell Express Edition hypervisort, de a Microsoft Hyper-V megjelenésekor azzal is rendelhetők majd.

0

ESET: fájl- és levelezőszerver, illetve átjáróvédelem Linuxra, BSD-re és Solarisra

2008. május 6. 08:52

Az ESET bejelentette szervervédelmi termékeinek új generációját: a Linuxon, BSD-n és Solarison futó fájl- és levelezőszerver, valamint átjáróvédelmi szoftverek már támogatják a 64 bites operációs rendszereket is, a lehető legnagyobb biztonságról pedig a ThreatSense heurisztikus motor legújabb, 3.0-ás verzióját kapták.

0

A Dell kedvező árú Vostro noteszeket küldött piacra

2008. május 5. 11:31

Az Egyesült Államokban május elsejétől vásárolható meg a Dell Vostro notebook-sorozatának két új modellje. A noteszgépeket a gyártó 13,3 és 15,4 hüvelykes kijelzővel tálalja, amelyeket egy 17 hüvelykes óriás is követhet május közepén.

0

A vártnál hamarabb megjelenhet a Microsoft hypervisora

2008. május 5. 09:09

A múlt heti Interop rendezvényen a Microsoft bejelentette, az eredetileg augusztusra ígért Hyper-V virtualizációs köztesréteg fejlesztése annyira jól halad, hogy akár 1-2 hónappal a tervezett időpont előtt megjelenhet.