vállalati it archívum - 2008 július

2008
július

0

Ingyenesen letölthető a Serif PagePlus SE kiadványszerkesztő szoftver

2008. július 31. 11:21

A népszerű Serif PagePlus kiadványszerkesztő alkalmazás régebbi változatát ingyenesen elérhetővé tette a fejlesztő cég. Mindössze egy e-mail címmel fizetünk a névjegyek, brossúrák, poszterek és egyéb üzleti jellegű kiadványok tervezésére szakosodott szoftverért.

0

Novell azonosságkezelési rendszer a Magyar Telekomnál

2008. július 29. 12:54

A Novell személyazonosság- és hozzáféréskezelési megoldását vezette be a Magyar Telekom. A legnagyobb hazai távközlési szolgáltatónál a 2007-ben elindított szervezeti átalakulással, a T-Com, a T-Online, a T-Mobile, a T-Systems és az Emitel összeolvadásával együtt kezdődött meg a korábbi elszigetelt jogosultságkezelési rendszerek konszolidációja.

0

Olcsó Inspiron számítógépek és HTPC-k a Dell kínálatában

2008. július 29. 10:43

[Engadget] Elsősorban a fiatal vásárlóközönségnek szóló újdonságokkal jelentkezik az iskolakezdési szezonra a Dell. Az amerikai számítógépgyártó kínálatában új, kedvező árfekvésű Inspiron notebook konfigurációk tűnnek fel, ezzel együtt megjelennek az áprilisban beharangozott, dizájnos Studio Hybrid asztali gépek és az egyszerűbb felépítésű Inspiron 518 desktopok.

0

Mikro-porózus fotópapír a HP-tól

2008. július 29. 09:14

Aki kicsit jártas a tintasugaras nyomtatásban, az tudja, hogy nem mindegy, hogy porózus vagy nedvszívó papírra nyomtatunk, és az sem, hogy vízfesték- (fye) vagy pigment-alapú tintával. Nyomtatóválasztáskor technológiai útelágazás elé kényszerültek a vásárlók az elmúlt 5-10 évben, e kényszer enyhülését ígéri a HP új tintái és az újratervezett Advanced Photo paper kombinálásával.

0

Fotószerkesztésre is alkalmas nagyképernyős hordozható nyomtató a HP-tól

2008. július 28. 14:35

Hordozható készülékek esetében szokatlanul nagy, 12 centiméteres képátlójú érintőképernyővel szerelték fel a Photosmart A636 fotónyomtatót. Legfeljebb 13x18 centiméteres fotókat készíthetünk vele, a gyártó az egyidejűleg megújult HP Advanced Photo Paper médián tapintásnak ellenálló és tartós nyomatokat ígér.

0

Itthon csupán néhány cég kínál on-line rendelhető ingyenes próbanyomtatást

2008. július 28. 08:26

Évekre kiható döntés a nyomtatóvásárlás, és a választásban természetesen nagy szerepe van a nyomatminőségnek is. Ebben segíthetnek a magazinok tesztjei, de mégsem nyújtják ugyanazt, mintha magunk próbálnánk ki a printereket. Ellátogathatunk persze nagyobb üzletekbe és bemutatótermekbe, ha van ilyen a közelben, de még kényelmesebb, ha on-line rendelünk tesztnyomatot. Segítségül hívtuk a Google-t, és úgy tűnik, hogy Magyarországon jelenleg sajnos mindössze néhány gyártó teszi lehetővé, hogy postán rendeljünk ingyenes próbanyomatot.

0

Egyre többen fontolgatják a Windows Vista mellőzését

2008. július 25. 13:01

A Windows Vista vállalati elterjedtsége továbbra is alacsony -- derül ki egy felmérésből, amelyet a Forrester Research publikált. Az elemzőcég 2300 vállalat összesen 50 ezer számítógépének adatai alapján azt találta, Vistát még csak a cégek 9 százaléka használ, és azokkal is jellemzően a Windows XP-nél régebbi operációs rendszereket váltották le, az XP népszerűsége tehát továbbra is töretlen.

0

Ma van a rendszergazdák megbecsülésének napja

2008. július 25. 10:55

Július utolsó péntekje világszerte a Sysadmin Day , azaz a rendszergazdák megbecsülésének napja. Idén kilencedik alkalommal tartják ezt az ünnepet azzal a céllal, hogy a rendszergazdák a felhasználók számára legtöbbször láthatatlanul végzett munkájukért legalább az év egy napján megkapják a nekik kijáró elismerést. A Sysadmin Day ötletét egyébként a HP egyik lézernyomtató-reklámja inspirálta: A szóban forgó hirdetésben az elégedett vállalati alkalmazottak ajándékokkal lepték meg a nyomtatót megvásárló rendszeradminisztrátort.

0

VMware: ingyen lesz az ESXi

2008. július 23. 09:58

A vártnál lassabban bővült a VMware bevétele a második pénzügyi negyedévében és a vállalat az év hátralevő részére is kedvezőtlen kilátásokkal szolgált -- a gazdasági körülmények miatt a vállalatok vonakodnak a nagy értékű megállapodások aláírásától. Az eredmények kapcsán rendezett elemzői telekonferencián bemutatkozott a VMware új vezetője, Paul Maritz, aki magabiztosan kijelentette, ismeri a Microsoft legyőzésének receptjét.

0

Hogyan takarékoskodhatunk a papírral?

2008. július 22. 10:22

Sok szó esik arról, hogyan takarékoskodhatnánk a tintával, miközben a papírköltségekre nem igazán figyelünk. Öt tippet adunk az alacsonyabb költségek és a környezetvédelem jegyében.

0

Automatikus frissítésként is elérhető a Windows megújult keresőmotorja

2008. július 22. 10:22

A napokban indul az automatikus terjesztése a Microsoft június elején kiadott új keresőmotorjának, a Windows Search 4.0-nak, ami a korábbi Windows Desktop Search utódja. A szoftvercég az új keresőmotor megjelenése kapcsán érkezett, alapvetően pozitív felhasználó visszajelzések miatt döntött úgy, hogy a szoftvert júliusban automatikus frissítésként is közzéteszi a Windows Update-en keresztül.

0

Új nagy teljesítményű, mégis keveset fogyasztó Ricoh nyomtatók érkeznek

2008. július 18. 11:10

Bemutatta új A4-es nyomtatócsaládját a Ricoh, melynek mindhárom tagját kis és közepes irodák vagy munkacsoportok számára tervezték. Az Aficio SP 4100NL / SP 4100SF / SP 4110SF irodai rendszerekkel kapcsolatban a nagy sebességet, a magas termelékenységet és a felhasználóbarát működést, valamint az alacsony TCO-t (Total Cost of Ownership, azaz teljes élettartamra összesített költségek) emeli ki a gyártó közleményében.

0

Csak a negyedik negyedévben jön a Virtual Machine Manager 2008

2008. július 17. 10:59

Csak a negyedik negyedévben érkezik a Microsoft Virtual Machine Manager 2008, amellyel már a Hyper-V virtualizációs köztesrégeten futó gépek is felügyelhetők. Áprilisban a Microsoft azt ígérte, a VMM 2008 legfeljebb két hónappal a végleges Hyper-V után érkezik, ez alapján augusztus végére meg kellett volna jelennie, miután a Hyper-V a tervezettnél korábban, június végén elérhetővé vált.

0

Megérkezett a Palm új windowsos okostelefonja

2008. július 15. 14:39

Elsőként az amerikai Sprint mobilszolgáltató kínálatában jelent meg a Palm új üzleti okostelefonja, a Treo 800w. A vállalat szerint a Windows Mobile 6.1 Pro operációs rendszert futtató készülék nem az Apple iPhone ellenfele, drágább is annál.

0

StorageTek: egy terabájt egy kazettán

2008. július 14. 13:55

A Sun Microsystems bemutatta a világ első szalagos egységét, amely 1 terabájt adat tárolására képes egyetlen kazettán. A StorageTek T10000B a korábbi T10000A-val írt kazettákat is képes olvasni, sőt, át tudja őket formázni 1 terabájt kapacitásúra. Az új meghajtó áráról és elérhetőségéről egyelőre nincs információ, de a Texas Advanced Computing Centerben üzemelő Sun szuperszámítógép mellett már 48 darab ilyen egység működik a bennfenntesek szerint.

0

A Fujitsu négymagos processzorára épülnek a Sun új szerverei

2008. július 14. 11:43

Bejelentette négymagos SPARC64 VII processzorra épülő, közös fejlesztésű szervereit a Sun Microsystems és a Fujitsu. A gépeket elsősorban olyan nagyvállalati alkalmazások alá szánják, mint a vállalatirányítási és ügyfélkapcsolati rendszerek, illetve üzleti intelligencia és adattárházak. Emellett akár HPC környezetbe is ajánlja őket a Fujitsu és a Sun.

0

Olcsó tárolókkal jelentkezett a Sun Microsystems

2008. július 10. 10:16

Új merevlemezes tárolókkal jelentkezett a Sun Microsystems, a J-sorozatú diszkdobozok kimondottan azokat a felhasználási területeket célozzák, ahol a nagy kapacitás mellett a legalacsonyabb ár a legfontosabb szempont -- a Sun szerint az 1 gigabájtra vetített költség akár 1 dollár is lehet.

0

Szállítja olcsó SSD-it a Samsung

2008. július 9. 13:40

Két hónappal a 256 gigabájt kapacitású, MLC (Multi-Level Cell) szervezésű flashalapú háttértár bejelentése után megkezdte a termékcsalád új, egyelőre kisebb tagjainak tömegtermelését a Samsung. Az MLC-s tárolók ugyan tipikusan lassabbak, mint az eddig szélesebb körben elterjedt SLC (Single-Level Cell) rendszerű NAND flashmemóriákból felépülő egységek, viszont sokkal olcsóbbak is. A Samsung elsőként 64 és 128 gigabájtos tárkapacitással dobja piacra ezeket az adattárakat, melyek a technológiából fakadó várhatóan kedvezőbb áruk miatt jelentős mértékben hozzájárulhatnak az SSD-k térhódításához.

0

Finomhangolta terabájtos merevlemezét a Hitachi

2008. július 9. 11:34

Újabb 3,5 hüvelykes merevlemezszériával jelentkezik a japán Hitachi, a cég asztali számítógépekhez fejlesztett Deskstar 7K1000.B termékcsaládjába tartozó csúcsmodell azonban ezúttal nem állít be kapacitásrekordot. A Deskstar 7K1000.B sorozat ellenben szinte minden tekintetben túlteljesíti közvetlen elődjét, a mindössze két tagból álló 7K1000 modellcsaládot.

0

Bárki használhatja a Credit Suisse saját fejlesztésű virtualizációs felügyeleti rendszerét

2008. július 8. 17:59

Virtuális gépeket felügyeletére szolgáló szoftvermegoldással lépett elő a DynamicOps. A Virtual Resource Management nevű terméket a Credit Suisse-nél három éve kezdték fejleszteni, és már két éve használják. A termék annyira jól sikerült, hogy a Credit Suisse egy új vállalatot hozott létre a továbbfejlesztésre, illetve a szoftver értékesítésére.

0

November 12-én érkeznek a kis- és középvállalati Windows Serverek

2008. július 8. 09:38

A Microsoft a houstoni partnerkonferencián bejelentette, hogy november 12-én adja ki a kisvállalatoknak szánt Windows Small Business Server 2008-at, illetve a közepes cégek számára tervezett Essential Business Server 2008-at. A tesztelők a jövő héttől érhetik el a végleges termékek összes funkcióját tartalmazó, megjelenésre szánt változatokat (RC).

0

Még egyszerűbben konfigurálhatók a Dell blade szerverei

2008. július 7. 11:33

A Dell július eleje óta hivatalosan is megkezdte az új blade szerver keretével kompatibilis FlexAddress szoftver forgalmazását, ami függetleníti a szervereket a MAC-címüktől és a Fibre Channel WW nevüktől, ezáltal lehetővé téve a gépek cseréjét, hogy a hálózati beállításokat módosítani kellene.

0

Elbúcsúztatja a Latitude D notebookszériát a Dell

2008. július 7. 10:01

Az Intel Centrino 2 platform érkezésével a Dell búcsút vesz az ikonikus Latitude D notebook-sorozattól, amelyet az E széria vált fel. A kiszivárgott információk és képek szerint az új gépek szakítanak a Latitude modellek eddigi formavilágával, és a Dell XPS-sorozattal elkezdett, majd az Inspiron Studióval folytatott, élesebb, szögletesebb, modernebb külsőt kapnak.

0

Megjelent az Adobe Reader 9

2008. július 2. 10:50

Az Adobe egy hónappal az Acrobat 9 dokumentumkezelő szoftvercsalád megjelenése után elérhetővé tette ingyenes PDF-olvasó szoftverének, az Adobe Readernek legújabb változatát. Az új, 9-es verzióval már az új Acrobattal létrehozott, interaktív elemeket, vagy animációt tartalmazó fájlok is megtekinthetők.

0

A repülőterek a notebook-tolvajok legkedveltebb vadászterületei

2008. július 1. 09:32

Egy felmérés szerint az amerikai repülőtereken évente több mint 600 ezer notebook tűnik el, a legtöbbnek a biztonsági ellenőrzés körüli kavarodásban veszti nyomát a tulajdonos. A Ponemone Institute a Dell megbízásából 46 szövetségi állam több mint 100 repülőterén és majdnem 900 utazó üzletember körében végzett felmérést a nyomtalanul eltűnő notebookokról.