vállalati it archívum - 2008 december

2008
december

0

Kipróbáltuk a Ricoh Aficio GX3050sfn zselés multifunkcióst

2008. december 29. 12:19

Nyomatminőségben és alkalmazási területeit tekintve valahol a lézernyomtatók és a tintasugaras nyomtatók között foglal helyet a Ricoh legerősebb A/4-es zselés multifunkciósa, amely a szerkesztőségünk vendége volt.

0

Elérkezett a desktopvirtualizáció ideje: itt a VMware View

2008. december 22. 14:18

Bár a PC-k adatközpontba költöztetése és virtualizálása egyáltalán nem új koncepció, a technológia és a piac csak az elmúlt időben érett meg rá -- ez a konklúziója az új VMware desktopvirtualizációs megoldás magyarországi bemutatójának. A VMware View elsősorban nem a távoli virtuális gépek használhatóságát, hanem a menedzselhetőségét javítja, drasztikusan csökkentve a tárhelyigényt és a licencköltségeket.

0

Két kijelzővel ellátott, profiknak szánt ThinkPad a Lenovo választékában

2008. december 22. 10:23

A noteszgépek körében egy meglehetősen szokatlan kiépítésű modellel bővíti grafikusoknak és tervezőknek szánt ThinkPad W700-as munkaállomás-sorozatát a Lenovo. Az augusztusban érkezett széria legújabb üdvöskéje ugyanis a számítógépek mezőnyében elsőként két kijelzőt kínál a felhasználónak.

0

Átlátszó festékkel dolgozó különleges digitális nyomda a Canontól

2008. december 18. 09:54

A Canon bejelentette imagePRESS C1+ ötszínű, közepes kapacitású digitális nyomdájának európai bevezetését. A készülék átlátszó toner moduljának köszönhetően a nyomdagépen belül képes speciális felületet (finisht) adni a nyomatoknak. Az olajmentes fixálással dolgozó eszköz ofszet minőségű nyomatokat produkál.

0

Lyukas betűkkel akár a tinta vagy a toner ötödét megtakaríthatjuk

2008. december 17. 17:58

Festékmegtakarítás címén sok megoldás juthat eszünkbe, de legkevésbé arra gondolnánk, hogy betűkészleteinket kicserélve spóroljunk. Az utrechti (Hollandia) SPRANQ kreatív kommunikációs ügynökség szerint nem ártana újratervezni betűkészleteinket a takarékosság jegyében.

0

A CES-en debütálhat a Palm új, Linux-alapú operációs rendszere

2008. december 16. 10:55

Minden jel arra utal, hogy egy hónapon belül debütálhat a Palm fogyasztói piacra szánt okostelefonjain a cég régóta várt, új generációs mobil operációs rendszere. A Nova becenéven futó platformot várhatóan a Las Vegas-i Consumer Electronics Show kiállításon mutatják majd be, egy új készülékkel együtt.

0

Olcsóbb nyomtatás szoftverrel: megjelent a Canon uniFLOW Output Manager 4.0

2008. december 16. 10:22

A Canon bemutatta nyomtatáskezelő rendszere, a uniFLOW Output Manager legfrissebb, 4.0 verzióját. Az NT-Ware által fejlesztett megoldás biztonsági szempontból is hatékonyabb nyomtatás-felügyeletet biztosít. Univerzális felügyeleti eszközként az uniFLOW Output Manager 4.0 egyszerre kezeli a PCL és Postscript nyomtatókat és tippet is ad az olcsóbb nyomtatáshoz

0

Átfogó biztonsági eseménykezelő és logelemző a Novelltől: itthon is elérhető a Sentinel

2008. december 11. 16:43

Magyarországon is elérhető a Novell átfogó biztonsági információ- és eseménykezelő (Security Information and Event Management, SIEM) szoftvere, a Sentinel, amely a különféle IT-eszközökből származó naplófájlok valós idejű elemzésével igyekszik megkönnyíteni a zökkenőmentes és biztonságos üzemeltetésért aggódó vezetők dolgát.

0

Új digitális nyomdagép a Xeroxtól

2008. december 11. 14:48

A vállalat termékskálájának új zászlóshajóját vezette be a Xerox Magyarország Kft. a nagyteljesítményű, íves technológiát alkalmazó Xerox iGen4 digitális nyomdagéppel, amely az előző generációs iGen3 sikereire épít. A fejlesztéskor elsősorban arra koncentráltak a Xerox mérnökei, hogy az iGen4 kevesebb leállással, így végő soron olcsóbban üzemeltethető legyen.

0

Magyarországon is elérhető lesz az Epson nyomtatók webes flottafelügyelete

2008. december 9. 15:51

Még a Photokina alkalmával jelentette be az Epson myEpsonPrinter.eu szolgáltatását, amely a nagy ormátumú nyomtatók, vagy nyomtatókból álló flották távoli menedzselését és hatékonyabb támogatását teszi lehetővé. A szolgáltatás hamarosan itthon is elérhetővé válik.

0

Végre megjelent és letölthető a MySQL 5.1

2008. december 9. 10:00

A Sun Microsystems végre bejelentette a MySQL 5.1 adatbázis általános elérhetőségét, mely a legalaposabban kitesztelt az eddigiek közt. A szoftver előzetes változatban már régóta hozzáférhető volt, azonban a végleges verziót a lehető legtüzetesebb vizsgálatnak akarta alávetni a Sun a kiadás előtt, hogy elkerüljék az olyan kínos hibákat, amelyek a MySQL 5.0 megjelenését beárnyékolták. A vállalat most úgy határozott, a MySQL 5.1 megérett az éles bevetésre.

0

Öt új lapolvasót jelentett be a Xerox

2008. december 8. 09:57

A Xerox bejelentette új DocuMate 515, DocuMate 150, DocuMate 262i, Documate 765 és Travel Scanner 100 lapolvasóit, amelyek változatos igényeket fednek le az okmányarchiválástól a névjegykártya-olvasásig.

0

Windows-mentesítő virtualizált asztali környezet az IBM-től

2008. december 5. 12:15

A Virtual Bridges és a Canonical segítségével olyan virtualizált asztali munkakörnyezetet jelentett be az IBM, amely lényegesen olcsóbb mint egy Microsoft Windowsból és Office-ból álló megoldás. A megoldást elsősorban nagy szervezeteknek ajánlja az IBM, a közlemény a pénzügyi szolgáltatókat és kormányzati szerveket emeli ki példaként.

0

Hazai piacra szabott, Dynamics NAV-alapú vállalatirányítási rendszerrel jelentkezik a rEVOLUTION

2008. december 4. 14:40

2009 elején érkezik a rEVOLUTION Software saját fejlesztésű kiegészítőivel testreszabott Microsoft Dynamics NAV csomag, amelyet kimondottan a hazai kis- és középvállalatoknak szán a cég. A vállalat a saját fejlesztésű ügyviteli alkalmazások készítésével megszerzett tapasztalatait felhasználva úgy egészítette ki és dolgozta át a Dynamics NAV-ot, hogy az még könnyebben használható legyen.