vállalati it archívum - 2008 március

2008
március

0

Microsoft: az NVIDIA driverei okozták a legtöbb Vista-fagyást

2008. március 31. 13:29

Az NVIDIA meghajtóprogramjai okozták a Windows Vista kezdeti fagyásainak több mint negyedét, derül ki a Microsoft ellen a Vista Capable marketingkampány kapcsán folytatott amerikai közérdekű csoportos kereset egyik nyilvánosságra került periratából. A rendszerhibák okozói között nem sokkal marad el az AMD sem. A vállalatok szerint a korai problémákat mára orvosolták, Linus Torvalds szerint pedig az egész egyáltalán nem meglepő, de nem is Vista-specifikus.

0

256 gigabájtos SSD meghajtó a Super Talenttől

2008. március 27. 13:23

A flash kártyáiról és DRAM memóriamoduljairól hazánkban is jól ismert Super Talent bemutatta 256 gigabájtos SSD meghajtóját, mely fizikai méreteit tekintve 40 százalékkal kisebb a kategóriatársainál.

0

Rendkívül energiahatékony Xeonokat jelentett be az Intel

2008. március 26. 14:59

Gyártási fölényét kihasználva két rendkívül energiahatékony szerverprocesszort mutatott be az Intel tegnap. A Harpertown kódnéven ismert négymagos Xeonok alacsony tápfeszültséggel üzemelnek, aminek köszönhetően fogyasztásuk és hőkibocsátásuk drasztikusan alacsonyabb a normál modellekénél, miközben teljesítményük megfelelő marad.

0

VMware virtuális környezet menedzselése Windows PowerShellből

2008. március 21. 10:16

A VMware kiadta Virtual Infrastructure Toolkitjének windowsos változatát , amely lehetővé teszi a VMware virtuális infrastruktúra (Virtual Infrastructure, VI) egyes menedzsment-feladatainak automatizálását a PowerShellben megírt programocskák segítségével.

0

A Novell szerint a SUSE Linux Enterprise 11 lesz a legmegbízhatóbb operációs rendszer

2008. március 19. 11:37

A Novell évente megrendezett BrainShare konferenciájának egyik fő témája a SUSE Linux Enterprise 11 volt, amelyről most kezdte el az első információkat csepegtetni a vállalat. A fő fejlesztési csapásirányok: jobb megbízhatóság és rendelkezésre állás üzletkritikus környezetek számára, egyszerűbb migráció UNIX-ról, virtualizáció, Windows-kompatibilitás, és energiatakarékosság. A BrainShare 2008-on több mint 5500 szakember előtt beszélt a Novell először az új Linux-disztribúciójáról.

0

Valóságos óriás az Intel hatmagos Xeonja, a Dunnington

2008. március 17. 19:59

Mint arról február végén beszámoltunk, őszre hatmagos Xeon MP processzor érkezése várható négy- vagy többutas szerverek számára. Az Intel ma további részleteket is nyilvánosságra hozott egy demonstrációval egybekötött sajtókonferencián a közelgő chippel kapcsolatban, mely igazi monstrumnak ígérkezik a processzorok világában.

0

Újra van nyolcfoglalatos ProLiantje a HP-nak

2008. március 17. 15:49

A HP Tech@Work rendezvényen új, nagyteljesítményű x86-szervert mutatott be a HP, a ProLiant DL785 G5 egy nyolc darab négymagos Opteronra épülő kiszolgáló, amelyet elsősorban konszolidációs projektekhez, illetve igazán nagy teljesítményt igénylő alkalmazások futtatásához lehet ideális.

0

A világ első notebookja 128 gigabájtos SSD-vel

2008. március 17. 14:07

Az SSD-meghajtók térhódításának újabb fontos állomásához érkeztünk a Toshiba bejelentésével, mely szerint a 12 hüvelykes Dynabook SS RX1 mától 128 gigabájtos flash tárral is rendelhető -- egyelőre csak Japánban. A prémiumkategóriás Dynabook SS RX1 noteszgép ára azonban még maradt a csillagászati magasságokban.

0

HP Integrityn és Windows Server 2003-on fut tovább az OTP Bank SAP rendszere

2008. március 14. 15:24

Két nagyteljesítményű HP Integrity szervert vásárolt az OTP Bank, amelyek az SAP-modulok működését biztosítják. Az éles rendszer eddig két szerveren futott, de a megnövekedett teljesítményigénnyel már nem tudtak lépést tartani, ezért a bank a lecserélésük mellett döntött, és egy Itanium-alapú szerverre konszolidálta az SAP-t. A most beindított rendszer szolgálja ki az OTP néhány hazai leányvállalatának az igényeit is, és a tervek szerint számos külföldi leányvállalat SAP-támogatását az ezzel kívánják megoldani.

0

Tesztelhető a Red Hat Enterprise Linux 5.2

2008. március 13. 16:29

Bétaváltozatban már tesztelhető a Red Hat vállalati Linux-disztribúciójának 5.2-es változata, amely elsősorban az asztali alkalmazások és a virtualizáció terén hoz újdonságokat. Az RHEL 5.2 már a 2.6.18-84.el5 Linux kernelre épül.

0

Gőzerővel dolgozik az AMD, hogy őszre bevethetővé tegye a Shanghait

2008. március 12. 15:25

[Digitimes/HWSW] Az AMD közölte partnereivel, hogy 45 nanométeres processzor prototípusainak már javában folyik a tesztelése, írja a tajvani Digitimes. A szokás szerint meg nem nevezett alaplapgyártói források augusztus-szeptember magasságára várják a Shanghai első próbapéldányait.

0

Akár 160 gigabájtos SSD jöhet hamarosan az Inteltől

2008. március 12. 13:13

Tavaly láttak napvilágot az Intel Z-P140 SSD termékvonalával kapcsolatos híradások, e meghajtók maximum 16 gigabájtnyi kapacitással és 30 megabájt írási, valamint 40 megabájt másodpercenkénti olvasási sebességgel szálltak szembe a jelen jóval gyorsabb megoldásaival. A helyzet változni látszik, 80-tól 160 gigabájtig kerülnek majd forgalomba az új generációs megoldások, melyek jellemzői a 100 megabájt olvasási és 70 megabájt írási sebesség lesz.

0

Az EMC RecoverPoint 3.0 már helyi és távoli replikációt is végezhet egyszerre

2008. március 12. 11:55

Bejelentette a RecoverPoint adatvédelmi szoftverének 3.0 változatát az EMC. A verzióváltással érkező legfontosabb újdonság, hogy a RecoverPoint már egyszerre képes lokális és távoli replikációt készíteni ugyanarról az adatról, ezt a funkciót állítólag az ügyfelek kérésére építették be a szoftverbe. Elsősorban pénzügyi téren működő cégeknek volt az a kifejezett kívánsága, hogy az adataikról egyszerre készülhessen egy helyi másolat, valamint egy távoli, amelyet aztán katasztrófa-visszaállítás esetén lehet bevetni.

0

A Dell bemutatta első keménykötésű noteszgépét

2008. március 10. 11:57

A Dell bemutatta első ütés- és időjárásálló noteszgépét, mely a rázkódás elleni védelem, a magas- és alacsony hőmérsékletű helyeken történő üzem, valamint az ütésállóság oldaláról maradéktalanul megfelel az amerikai katonai szabványnak. A Latitude XFR D630 ára borsos, közel négyezer dollárért merészkedik a terepre.

0

Centrino Atomos a Panasonic strapabíró UMPC-je

2008. március 6. 14:52

A Panasonic ütésálló, zord körülmények között is használható Toughbook noteszgép-sorozata egészül ki egy, a jelenleg is látogatható CeBIT rendezvényen kiállított UMPC-vel. Az új hordozható számítógép lelke a napokban Centrino Atomra átkeresztelt Menlow platform.

0

A Samsung belép a vállalati noteszgépek és a nyomtatók piacára

2008. március 4. 12:10

A Samsung a csúcsra tör minden szegmensben, a monitorok piaca mellett vezető szerepre törekszik a nyomtatók, illetve a vállalati noteszgépek szektorában is. A Hannoverben március 4-től 9-ig nyitva tartó CeBIT kiállításra és vásárra a gyártó kifejezetten vállalati felhasználásra szánt P-sorozatú noteszgépeit, illetve két MultiXpress nyomtatóját is magával hozta.