vállalati it archívum - 2008 január

2008
január

0

Valódi termékké vált és már kapható a Sun konténerbe szerelt adatközpontja

2008. január 31. 16:41

Immár hivatalos termékként rendelhető a Sun konténerbe épített adatközpontja, a Black Box, amely végül Modular Datacenter S20 néven került be a vállalat kínálatába. A Modular Datacenter S20-ra már számos megrendelés érkezett különféle ügyfelektől, többek között az egészségügyből, iparvállalatoktól, távközlési szolgáltatótól, illetve egy atomfizikai kutatóközpontból.

0

Már nem a biztonság miatt aggódnak leginkább az informatikai vezetők

2008. január 30. 14:07

[VNUnet] Egy új felmérés szerint az informatikai vezetők ma már nem a biztonság miatt aggódnak a legjobban, hanem a hálózat rendelkezésre állása miatt. Egy 400 IT-vezető bevonásával készített felmérés szerint a rendelkezésre állás mellett a legtöbb fejfájást és álmatlan éjszakát a hálózat teljesítménye, valamint a jogszabályoknak való megfelelés (compliance) okozza.

0

Csak a harmadik negyedévben érkezik az SQL Server 2008

2008. január 28. 09:36

A Microsoft a harmadik negyedévre halasztotta az SQL Server 2008 végleges változatának kiadását, a február 27-én esedékes Los Angeles-i premieren csak egy feature complete, vagyis a végleges verzió összes szolgáltatásával rendelkező előzetessel (CTP) szolgál majd, amelyet a második negyedévben követ a megjelenésre szánt verzió változat (RC), az ősszel pedig a végleges termék. Az eddig kiadott előzeteseket több mint 100 ezerszer töltötték le.

0

Időgép a Microsoft Office 2007 kezelőfelületéhez

2008. január 24. 10:10

Az Office 2007 egyik legellentmondásosabb újdonsága a kezelőfelület, amelyet teljesen átszabott a Microsoft. A cég szerint a ribbon sokkal hatékonyabb munkavégzést tesz lehetővé, de a legtöbb felhasználó inkább szidja mint dícséri az áttervezett menürendszert. Az Addintools olyan szoftvert tett elérhetővé , amellyel az Office 2007 menüjét visszaküldhetjük 2003-ba, lecserélhetjük a korábbi változatból megszokottra.

0

Virtualizációban erősít a Microsoft

2008. január 22. 09:51

Virtualizációban erősít a Microsoft: a cég felvásárolta az asztali környezetek virtualizációjával foglalkozó Calista Technologies vállalaton, módosított egyes szoftvereinek licencfeltételein, illetve elérhetővé tett olyan megoldásokat, amelyek virtualizált környezetek kiépítését segítik.

0

Generációváltás a Dell blade-szervereinél

2008. január 21. 14:05

Új szerverekkel egészítette ki blade-kínálatát a Dell, az M-sorozatú konfigurációk egyelőre csak kiegészítik a PowerEdge 1955-ös sorozatot, hamarosan azonban végleg felváltják. A cég láthatóan komolyan gondolja a blade-piac meghódítását, az új szerverek és a hozzájuk tartozó keret megtervezésébe 55 ezer emberórát öltek, a fejlesztés során pedig 30 szabadalmat jegyeztettek be.

0

Új Toshiba okostelefonok kerülnek márciustól az európai szolgáltatókhoz

2008. január 21. 11:43

A korábban felröppent híresztelések most hivatalosan is megerősítést nyertek a Toshiba okostelefonjaival kapcsolatban. A vállalat nem kevesebb mint három készülékkel erősíti a jelenleg piacon kapható modellek sorát. A Toshiba Milánóban jelentette be múlt hét végén három új mobiltelefonját, melyek közül az első kettő az okostelefon kategóriában indul, harmadik pedig egy USB kapcsolatra képes mini, amely modem és telefon egyben. Az új készülékek márciustól kerülnek az európai szolgáltatókhoz.

0

Bárki belenézhet a .Net Framework kódjába

2008. január 21. 11:29

Korábbi ígéretéhez híven a Microsoft a múlt héten megnyitotta a .Net osztálykönyvtárak forráskódját, ezáltal betekintést engedve a fejlesztőknek a keretrendszer működésébe. A Visual Studio 2008-cal (csak a teljes változatokkal, az Expresszel nem) a programozók már úgy debuggolhatják a .Net Framework kódját , mintha az a sajátjuk lenne, még a Micrososoft programozóinak megjegyzéseit is láthatják.

0

Az IBM csinál üzleti telefont az Apple iPhone-ból

2008. január 21. 10:49

A tegnap kezdődött Lotusphere 2008 rendezvényen az a hír járja, hogy hamarosan az Apple iPhone-ra és az iPod touchra is megjelenik az IBM e-mail és csoportmunka-kliense, a Lotus Notes, emellett a Windows és Linux után az Apple Mac OS X operációs rendszert futtató gépeken is elérhető lesz, valamint a Symphony ingyenes irodai csomag is megjelenik Apple Mac-re.

0

Olcsó blade rendszert dob piacra az Intel

2008. január 17. 17:40

Blade szerver platformot mutatott be az Intel, mely nyílt iparági specifikációknak megfelelő. A vállalat célja ezzel az, hogy a hagyományos formátumokhoz hasonlóan sztenderdizálja a blade kivitelű szerverek szegmensét is, melyet jelenleg a HP és az IBM dominál sajátfejlesztésű, zárt megoldásaikkal. A lépés elsősorban a kisebb szerverszállítók és rendszerintegrátorok számára kínál lehetőséget, hogy blade megoldásokkal jelenjenek meg a piacon.

0

Penryn processzorokkal frissítette X61 notebookját a Lenovo

2008. január 16. 11:33

A gyártók sorban jelentik be a CES-en bejelentett, 45 nanométeres csíkszélességű Intel Penryn proesszorra épülő noteszeiket Ezek között található meg a Lenovo is, aki az X61 sorozatának tagjait frissítette.

0

A vállalatok közel fele már megkezdte az áttérést Windows Vistára

2008. január 15. 11:46

A vállalatok közel fele már a Vistára való áttérés valamely ciklusában tart -- derül ki az amerikai CDW informatikai kereskedő által hétfőn nyilvánosságra hozott felmérésből , amely 700-nál is több informatikai vezető megkérdezésén alapul.

0

Új HP ProLiant szerverek kis- és középvállalatoknak

2008. január 15. 09:22

Négy új kis- és középvállalati szervert mutatott be a HP, a ProLiant család új tagjai között két Xeon-alapú és két Opteron-alapú gépet találunk. A konfigurációkat úgy állította össze a HP, hogy a szerverek helytakarékos kialakításban és kedvező áron nyújtanak nagy teljesítményt, emellett az üzemeltetésük is egyszerű legyen, a cég szerint ugyanis szervervásárlásnál ezek a legfontosabb szempontok a célcsoport számára.

0

Flash meghajtók az EMC csúcskategóriás tárolójában

2008. január 14. 13:18

Az EMC szerényen csak annyit állít magáról, hogy örökre megváltoztatta a nagyvállalati adattároló eszközök piacát azzal, hogy flash memórián alapulú meghajtókat is elérhetővé tett a csúcskategóriás Symmetrix DMX-4 tömbjében, amelyek később talán a CLARiiON és Celerra termékcsaládhoz is rendelhetők lesznek.

0

ASUS kommunikátor a láthatáron

2008. január 10. 16:23

A Nokia Communicator sikerein felbuzdulva az ASUS is bemutatta hasonló megoldását, az M930W modellszámmal ellátott, QWERTY billentyűzettel is felszerelt mobil mindenesét. A készülék csukott állapotban sokkal jobban mutat az Nokia E90-nél, kinyitva azonban nagyobb belső kijelzőre számítottunk.

0

Körvonalazódnak az Intel 2009-es terméktervei

2008. január 9. 17:28

[Digitimes/HKEPC] Az Intel következő generációs processzorcsaládja, a Nehalem az idei negyedik negyedévben érkezik, elsőként a teljesítményéhes piaci szegmensekben, így vélhetően a kétutas Xeonok és csúcskategóriás asztali változatok, legalábbis a tajvani Digitimes és a hongkongi HKEPC egybevágó ismeretei szerint, melyek alaplapgyártóktól származnak. Ezt követően 2009 első félévében kerülnek piacra az alsóbb szegmensekbe és notebookokba szánt változatok, melyek között lesznek integrált grafikus chipet tartalmazó változatok is.

0

Kis- és középvállalatoknak szánja CLARiiON AX4 tárolóját az EMC

2008. január 9. 11:27

Kis- és középvállalatoknak szánt hálózati tárolóberendezéssel jelentkezett az EMC. Az iSCSI és Fibre Channel felületen csatlakoztatható, a márciusban esedékes szoftverfrissítéssel akár 60 terabájtig is bővíthető CLARiiON AX4 a nagyvállalati vevők körében rendkívül népszerű igásló, az EMC CLARiiON CX3 architektúrájára épül.

0

Megérkezett a Toshiba várva várt ultrahordozható notesze, a Portégé R500

2008. január 8. 16:45

Több hónapos csúszást követően a Toshiba végre Magyarországon is bemutatta a várva várt Portégé R500 ultrahordozható gépét, mely a világ egyik legkönnyebb notebookja. Az R500 egyszerre mérnöki bravúr, és csalódás: a gép rendkívüli technikai paramétereihez nem illő ház és megjelenés társul.

0

Frissítette munkaállomását és szerverét az Apple

2008. január 8. 16:13

Frissítette Mac Pro és Xserve gépeit az Apple, a legújabb változatokban 2,8 GHz-es, 3 GHz-es vagy akár 3,2 GHz-es Intel Xeon Harpertown processzor is dolgozhat -- a korábbi leggyorsabbakban még 65 nanométeres csíkszélességgel gyártott hipek működtek, a mostani frissítéssel viszont megérkeztek a tegnap bejelentett 45 nanométeres Xeonok az Apple masináiba, ami alkalmazástól függően 10-20 százalékos gyorsulást jelent.

0

Európa ötödik legerősebb szuperszámítógépét állítják üzembe Skóciában

2008. január 7. 09:22

Hatvan teraFLOPS teljesítményű szuperszámítógépet üzemelnek be hamarosan az Edinburgh-i Egyetemen, a HECToR (High-End Computing Terascale Resource) kódnevű gép 113 millió fontba, azaz hozzávetőleg 38,5 milliárd forintba került, az üzemeltetése pedig évente mintegy 5-8 millió fontot (1,7-2,7 milliárd forintot) emészt majd fel.

0

Izraeli céggel és EMC-s aggyal erősít a tárolórendszerek területén az IBM

2008. január 3. 16:07

Az IBM egy nem nyilvános, ám bennfenntes források szerint 300-350 millió dollárhoz közeli összegért megvásárolta az adattárolási megoldásokkal foglalkozó, magánkézben levő izraeli XIV vállalatot, amely a Nagy Kék tárolási megoldásokkal foglalkozó System Storage részlegébe olvad bele.