:

Szerző: zimi

2008. szeptember 29. 12:34

Két új nagyformátumú nyomtatót mutatott be az idei Photokina kiállításon a Canon

Fényképészek és poszter-készítők számára kínálnak megoldást a Canon imagePROGRAF termékcsaládjának legújabb modelljei. A fényképészeknek az imagePROGRAF iPF6200 modellt szánja a gyártó, az imagePROGRAF iPF6000S pedig a poszter-és feliratkészítőket célozza meg.

[HWSW] Fényképészek és poszter-készítők számára kínálnak megoldást a Canon imagePROGRAF termékcsaládjának legújabb modelljei. A fényképészeknek az imagePROGRAF iPF6200 modellt szánja a gyártó, az imagePROGRAF iPF6000S pedig a poszter-és feliratkészítőket célozza meg.

A/1 méretű nyomtatásra is alkalmas az imagePROGRAF iPF6200, mely 12 különféle színű pigmentfestéket használ, így az árnyalatképzéssel várhatóan nem lesznek problémái. Sebessége figyelemre méltó, a gyártó specifikációi szerint a szegély nélküli nyomatokat is megközelítőleg egy perc alatt állítja elő. A beépített színkalibrációnak köszönhetően nincs szükség külső kalibráló eszközökre, ezt önállóan elvégzi a készülék. Maximális felbontása 2400x1200 dpi, ami a soktintás színkeveréssel együtt már professzionális fényképekhez is megfelel, a nyomatokra pedig akár 100 éves színtartósságot is vállal a gyártó. A Canon imagePROGRAF iPF6200 az imagePROGRAF sorozat többi eszközéhez hasonlóan három – egy tekercs és két kézi – adagolóval rendelkezik..

A Canon imagePROGRAF iPF6000S egy kissé más területet céloz meg, lévén nyolc színű pigmentfestékkel dolgozó, A1 méretű nyomtatásra képes nagyformátumú nyomtató, amelyet kifejezetten feliratok és poszterek előállítására terveztek. Az új eszköz megközelítőleg 1 perc alatt készíti el a nagy méretű nyomatokat.

Mindkét készülékhez mellékelik többek között a Digital Photo Front Access, az Adobe PhotoShop Plug-in, valamint a Canon poszterkészítő PosterArtist Lite szoftvert. Az imagePROGRAF iPF6200 és imagePROGRAF iPF6000S modellek a Canon szabadalommal védett technológiájának köszönhetően 30 százalékkal kevesebb tintát fogyasztanak, ennél fogva az előző modellekhez képest alacsonyabb üzemeltetési költségeket és nagyobb mértékű megtérülést biztosítanak. Mindkét modellhez 80 gigabájtos merevlemez tartozik, amely jelentősen megkönnyíti a nagyobb nyomtatási feladatok tárolását és feldolgozását.

A Canon fokozottan koncentrál a professzionális célú, nagy formátumú nyomtatók piacára, csak 2007-ben 11 új készüléket mutatott be és ezzel 40 százalékos növekedést ért el az értékesítésben ezen a szakterületen. A két új imagePROGRAF modell esetében konkrét ár és hazai megjelenési időpont még nem ismert.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 02:35

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.