:

Szerző: Bodnár Ádám

2008. október 21. 15:00

SAP: kisvállalati ERP-bevezetés egyetlen nap alatt

Az SAP Hungary partnerhálózatában elérhető a kisvállalatok számára kidolgozott SAP Business One vállalatirányítási rendszerének (ERP) egynapos bevezetési csomagja.

[HWSW] Az SAP Hungary partnerhálózatában elérhető a kisvállalatok számára kidolgozott SAP Business One vállalatirányítási rendszerének (ERP) egynapos bevezetési csomagja.

A korábban 4-30 napig tartó bevezetési idő és ennek megfelelő implementációs költség csökkentését az tette lehetővé, hogy az eddigi, különböző igények alapján testreszabott megoldás mellett megjelent egy előre definiált működésű csomag. Az SAP ezzel a modellel azokat a hazai cégeket célozza meg, amelyeknek nincsenek specializált folyamataik. A társaság becslései szerint a célcsoport mintegy 20 ezer vállalkozást tesz ki.

Az SAP Business One ára nettó 690 ezer forint, ebben az árban a licencdíj (egy felhasználós) mellett a felhasználói kézikönyv és egyévnyi támogatási szolgáltatás ára foglaltatik benne. A további professional licencek ára nettó 350 ezer forint, egy pénzügyi vagy logisztikai felhasználó hozzáférési jogosultsága pedig 129 ezer forintba kerül. A termék "egyszerveres" megoldás, hardverigénye minimális, akár egy erős PC-n vagy notebookon is futtatható -- tudtuk meg a cégtől. A szoftver előre definiált adatbázissal, paraméterezéssel és jogosultságbeállítással kerül a felhasználókhoz, a telepítést követő esetleges finomhangolás pedig a mellékelt kézikönyv alapján elvégezhető -- állítja az SAP.

"Magyarországon ezzel azon kisvállalatok ERP-igénye válhat valóra, akik korábban nem érhették el az SAP esetenként több millió forintos befektetést igénylő megoldását" -- mondta Kézdy Gergely, az SAP channel managere az első referenciaügyfélnél tartott éles indulást követően. Az "egynapos" Business One-t választó cégek a későbbiekben, akár a méretük növekedésével vagy a tevékenységük változásával párhuzamosan testre szabdhatják a szoftvert az SAP-partnerek segítségével.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 08:36

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.