Szerző: zimi

2008. október 28. 14:42

Megszakítás nélküli, zavarmentes nyomtatást ígérnek a Canon most megjelent nagy formátumú nyomtatói

Októberben három új nagy formátumú nyomtatóját kezdi el forgalmazni Európában a Canon. Az új eszközöket a számítógéppel segített tervezés (CAD), a térinformatikai rendszerek (GIS), valamint a nyomtatási szolgáltatók piacára ajánlja a gyártó.

[HWSW] Októberben három új nagy formátumú nyomtatóját kezdi el forgalmazni Európában a Canon. Az új eszközöket a számítógéppel segített tervezés (CAD), a térinformatikai rendszerek (GIS), valamint a nyomtatási szolgáltatók piacára ajánlja a gyártó.

A Canon imagePROGRAF iPF810 és Canon imagePROGRAF iPF820 modelleket még a drupa szakkiállításon mutatták be, mint ebben a termékkategóriában úttörő, 44 hüvelyk méretű, öt színnel dolgozó nagy formátumú eszközöket. A nyomtatók az A1-es nyomatokat 24, A0-ásakat pedig 47 másodperc alatt készítik el, ami kategóriájukban kiváló eredménynek számít.


Canon imagePROGRAF iPF605

A Canon imagePROGRAF iPF605 szerényebb, 24 hüvelykes méretben teszi lehetővé a nyomtatást 1200 dpi maximális felbontás mellett. Mindhárom modell öt színnel dolgozik, vízfesték és pigment alapú tintát is használ. A gyártó erre alapozva ígéri a nagy sebességű nyomtatás és a festéktakarékos működés ötvözését az alacsony üzemeltetési költségekkel. Közleményében a versenytársakhoz viszonyítva 50 százalékos termelékenység növekedést ígér a Canon vázlat módban, mintegy 30 százalékos tintafelhasználás mellett.

Az új nyomtatók akár 0,02 mm vékony vonalak nyomtatását is lehetővé teszik (CAD médián 0,1 százalékos tartománypontosság mellett), ami az épülettervek, térképek és műszaki tervek pontossága, valamint a költséghatékonyság miatt meggyőző érv lehet. Az eszközök támogatják a speciális HP GL/2 és HP-RTL fájlformátumokat. Mindhárom eszköz -- beleértve a Canon imagePROGRAF iPF605 modellt is -- képes szegély nélküli nyomtatásra, így a felhasználók a méretre vágás kiküszöbölésével időt takaríthatnak meg. A két nagyobb modellben (iPF810 és iPF820) a nyomtatás megszakítása nélkül, működés közben is cserélhető festéktartályok 330 ml és 700 ml tintát tartalmaznak. Az ismétlődő feladatok, a nyomtatási sor és legfeljebb 30 felhasználói fiók működtetését biztosítja a 80 GB méretű merevlemez mindkét nyomtatóban. A biztonság növelése érdekében letiltható a fájlok mentése, illetve a tárolt adatok biztonságosan törölhetők a merevlemezről.


Canon imagePROGRAF iPF810

A gyártó egy teljeskörű nyomtatásvezérlő (RIP) megoldást, az SCP DaylightCAD for Canon szoftvert mellékelik a készülékekhez. A teljes nyomtatási csomag segítségével lehetőség nyílik a megszakítások nélküli nyomtatásra asztali vagy hálózati használatban egyaránt. Pontos ár- és kellékanyag költség információk még nem elérhetőek az új modellekről.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról