Szerző: Koi Tamás

2008. október 17. 16:01

Kapható a Netgear hatlemezes hálózati adattárolója

Új, akár hat merevlemezzel bővíthető hálózati adattárolóval (NAS) bővítette kínálatát a Netgear. A tavasszal bejelentett ReadyNAS Pro termékek a kis- és középvállalkozások centralizált hálózati tárolási szükségleteinek kielégítésére készült -- a gyártó ajánlása szerint legfeljebb 200 kliensig.

[HWSW] Új, akár hat merevlemezzel bővíthető hálózati adattárolóval (NAS) bővítette kínálatát a Netgear. A tavasszal bejelentett ReadyNAS Pro termékek a kis- és középvállalkozások centralizált hálózati tárolási szükségleteinek kielégítésére készült -- a gyártó ajánlása szerint legfeljebb 200 kliensig.

A ReadyNAS Pro, a ReadyNAS termékcsalád legújabb és leggyorsabb tagja, legfeljebb 6 TB hálózati tárhelyet biztosít -- a felhasználók Windows, Linux és Macintosh platformok alól érhetik el az adattárolókat, mely fájlok megosztására és biztonsági mentésére egyaránt bőséges terepet kínál. A Netgear új hálózati tárolói támogatják a RAID 0, 1, 5, 6, valamint az X-RAID2 üzemmódokat, a redundáns adatelérést emellett kettő Gigabit Ethernet port is szolgálja.

A kompakt, akár az asztalon elhelyezhető házzal rendelkező ReadyNAS Pro termékek hat darab zárható, menet közben cserélhető lemeztálcájuk révén legfeljebb hat SATA II merevlemezt támogatnak. Az adattárolókhoz a három USB 2.0 porton keresztül külső USB-meghajtókat, nyomtatókat és akkumulátoros szünetmentes tápegységeket lehet csatlakoztatni.

Netgear ReadyNAS Pro

A ReadyNAS Pro a szokásos webalapú felhasználói felülettel és beállítási varázslóval konfigurálható, emellett LCD-kijelzővel is rendelkezik, amely jelzi a rendszer működési paramétereit, illetve az esetleges a hibákat, amikről figyelmeztető e-mail is kérhető. A ReadyNAS Pro hálózati adattárolók a gyártó szerint nem csak rendkívül biztonságos adattárolást, hanem gyors adatelérést is nyújtanak: a Netgear saját mérései szerint a NAS-ek másodpercenként 108 MB-os sebességgel olvashatók és 102 megabájttal írhatók.

A Netgear ReadNAS Pro három változatban kerül forgalomba októberben: az 1,5 TB-os megoldás három 500 GB-os, a 3 TB-os példány három 1 TB-os, a 6 TB-os csúcsmodell pedig hat 1 TB-os Serial ATA II merevlemezt tartalmaz. A legolcsóbb példány 2000 dollárba kerül a tengerentúlon, ötéves standard jótállással.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról