Szerző: Bodnár Ádám

2008. október 21. 12:29

Két új windowsos okostelefon a HP kínálatában

Két új windowsos okostelefon érkezését jelentette be a HP. Az iPAQ Voice Messengert és a iPAQ Data Messengert egyaránt üzleti felhasználóknak szánják elősosorban, afféle flottatelefonnak olyan cégekhez, ahol fontos lehet a mobil eszközök integrálása a vállalati infrastruktúrába.

[HWSW] Két új windowsos okostelefon érkezését jelentette be a HP. Az iPAQ Voice Messengert és a iPAQ Data Messengert egyaránt üzleti felhasználóknak szánják elősosorban, afféle flottatelefonnak olyan cégekhez, ahol fontos lehet a mobil eszközök integrálása a vállalati infrastruktúrába.

A Voice Messenger és a Data Messenger közötti legfontosabb különbség a kialakításban rejlik. Míg előbbi készülék inkább hanghívásokra van kihegyezve, és a mobiloktól megszokott gombokkal rendelkezik, utóbbit teljes QWERTY billentyűzettel is ellátták, hogy az üzenetek, levelek pötyögése a lehető leggyorsabb legyen. A Voice Messenger kijelzője 2,4 hüvelykes, a Data Messenger érintőképernyője némileg nagyobb, átlója 2,8 hüvelyk. Mindkét megjelenítőn 320x240 képpontnak van hely.

HP iPAQ Data Messenger

A két okostelefon számos jellemzője megegyezik. Mindketten tudnak 3G hálózatokra csatlakozni, támogatják a 7,2 megabites HSDPA adatkapcsolatot, van bennük Wi-Fi, Bluetooth és GPS-vevő is. A telefonok hátoldalán 3,1 megapixeles fényképezőgép található, amelyhez LED-vaku is tartozik. Ha valaki kifutna a 128 megabájtnyi beépített memóriából, SD-kártyán további 8 gigabájttal "etetheti" a telefonját.

A telefonokon Windows Mobile 6.1 operációs rendszer fut, ezen pedig a legfontosabb mobil üzleti alkalmazásoknak is jutott hely, mint amilyen a Microsoft Office Mobile vagy az Outlook Mobile, emellett a HP előre telepít számos saját fejlesztésű alkalmazást, valamint PDF-olvasót és az Opera Mobile webböngészőt is. A Voice Messenger novembertől kapható az Egyesült Államokban, az ára 449 dollár lesz, a Data Messenger csak decemberben kerül a boltokba 549 dolláros áron.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról