Szerző: zimi

2008. október 8. 13:52

Percenként 30, közel fotóminőségű lapot nyomtat az új HP Color LaserJet CP3525

Irodai munkacsoportos feladatra szánja legújabb CP3525 kompakt nyomtatóit a HP, de olyan nyomatminőséggel kecsegtetnek az új modellek, ami az elődeiknél szélesebb feladatkörben teszi használhatóvá őket.

[HWSW] Irodai munkacsoportos feladatra szánja legújabb CP3525 kompakt nyomtatóit a HP, de olyan nyomatminőséggel kecsegtetnek az új modellek, ami az elődeiknél szélesebb feladatkörben teszi használhatóvá őket.

Olyan minőséget ígér a gyártó, amivel felvállalható kis példányszámú, fotóval illusztrált marketinganyagok elkészítése is. A HP múlt héten megrendezett stuttgarti bemutatóján volt alkalmunk néhány próbanyomatot készíteni, így meggyőződhettünk arról, hogy valóban fotóhoz közelítő minőséget kapunk 90 grammos fehérített papíron. A legolcsóbb 80 grammos papíron is minőségelőnyt élvez a készülék sok más eddigi modellhez képest, bár maximális fényességre itt nem számíthatunk.

Az új generációs ColorSphere tonernek és az ImageREt 3600 technológiának köszönhető a jó színminőség és árnyalatképzés, de ezeket a technológiákat más, kisebb asztali modellekben is alkalmazták már. A CP3525-sorozat azonban már munkacsoportos felhasználásra termett, 5-15 fős felhasználóig, színesben és fekete-fehérben is 30 lapos nyomtatási sebességével és magas teherbírásával. Ajánlott havi terhelhetősége 1500-5000 oldal, legfeljebb 75 ezer oldalas csúcsterhelés megengedett.

HP Color LaserJet CP3525

A printer többféle kiszerelésben kapható, minden modell rendelkezik USB 2.0 és gigabites Ethernet-csatlakozással, 250 lapos tálcával, 100 lapos többcélú adagolóval, EIO-porttal merevlemez vagy speciális hálózati adapterek illesztéséhez. A készülékek támogatják a PCL 6 és PostScript 3 emulációk használatát és a PIN-kódos nyomtatást is, memóriájukba pedig kiegészítő merevlemez nélkül is tölthetünk fel dokumentumokat (az alapmodellben nem, csak némi bővítést követően). A CP3525dn változat duplex egységgel és 128 megabájtos bővítéssel rendelkezik, a CP3525-öt pedig további 128 megabájttal és egy 500 lapos kiegészítő tálcával készítették fel az intenzívebb használatra. Minden modellre jellemző az azonnal bemelegedő égetőmű használata, amivel 17 másodperc alatt készül el az első nyomat.

Itthon még nem elérhető a CP3525 sorozat, így a pontos hazai árak és kellékanyag-költségek még nem ismertek. Gazdaságosságot illetően bizakodásra ad okot, hogy kapható 10500 oldal kapacitású fekete és 7000 oldalas színes kompakt kazetta is a készülékhez (a gyárilag mellékelt kazetták kapacitása 3000 oldalas), ezen felül csak a tonerhulladék-tartályt és az égetőművet kell nagyon hosszú távon cserélni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról