Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Quadro CX: professzionális gyorsítókártya Adobe Creative Suite 4 felhasználóknak

Koi Tamás, 2008. október 20. 08:42
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az Adobe októberben piacra kerülő Creative Suite 4 (CS4) alkalmazáscsomagját használó professzionális felhasználók számára kialakított videovezérlővel bővítette Quadro termékcsaládját az NVIDIA.

hirdetés
[HWSW] Az Adobe októberben piacra kerülő Creative Suite 4 (CS4) alkalmazáscsomagját használó professzionális felhasználók számára kialakított videovezérlővel bővítette Quadro termékcsaládját az NVIDIA.

Az NVIDIA Quadro CX kifejezetten az Adobe CS4 bizonyos komponenseinél bevezetett új, a grafikus feldolgozóegységre építő folyamatokat gyorsítja. A PCI Express foglalatba passzoló videokártyával a szoftvercsomag CUDA-kompatibilis beépülői révén egyebek mellett felgyorsítható az Adobe Premiere Pro CS4 H.264 kódolási folyamata, illetve a legtöbb effektus számítása, az elkészült anyagok pedig a kártya DisplayPort és 10 vagy 12 bites SDI-kimenetén keresztül nézhetők vissza.

A kártya az Adobe Photoshop CS4 legtöbb képmanipulációs műveletének és feldolgozási folyamatának számításában is besegít a processzornak, így gyorsabb lehet a zoomolás, a képforgatás, a színkonverzió és az ecsetekkel kapcsolatos különböző műveletek (átméretezés, előnézet stb). A Quadro CX emellett az Adobe After Effects CS4 több effektjének használatát is gyorsítja.

NVIDIA Quadro CX

A 192 CUDA feldolgozóegységből felépülő grafikus processzort tartalmazó Quadro CX-ek 1,5 gigabájtnyi GDDR3 memóriát kapnak -- a képpuffer 384 bit széles interfészen kapcsolódik a GPU-hoz, a teljes memóriasávszélesség 76,8 gigabájt másodpercenként. A maximális teljesítmény érdekében akár két Quadro CX vezérlő is összekapcsolható SLI-üzemmódban. Az Adobe Creative Suite 4 programcsomag felhasználói számára ajánlott Quadro CX már kapható: a professzionális gyorsítókártya 2000 dollárba kerül a tengerentúlon.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!