:

Szerző: zimi

2008. október 10. 13:30

Megjelent a világ első A/3-as, színes, multifunkciós fotónyomtatója

Korábban már beszámoltunk a Brother első A/3-as méretű tintasugaras multifunkciósáról, az MFC-6490CW nem csak a gyártó, de a piac első ilyen készüléke is volt. Ugyanebben a méretben dolgozik a DCP-6690CW, mely a fotósok számára kártyaolvasót és érintőképernyős menüt is kínál.

[HWSW] Korábban már beszámoltunk a Brother első A/3-as méretű tintasugaras multifunkciósáról, az MFC-6490CW nem csak a gyártó, de a piac első ilyen készüléke is volt. Ugyanebben a méretben dolgozik a DCP-6690CW, mely a fotósok számára kártyaolvasót és érintőképernyős menüt is kínál.

Mindeddig csak önálló nyomtatókat (SFP) láthattunk az A/3-as tintasugaras piacon, multifunkciósok terén az A/4-A/3 mérethatárt elsőként a Brother lépte át. A DCP-6690CW a nagyobb nyomtatási méret adta előnyöket a többfunkciósoktól megszokott extra képességekkel egészíti ki. Faxmodult ugyan nem tartalmaz, de A/3-as lapolvasót és automatikus dokumentumadagolót igen, így többlapos dokumentumok beolvasása és másolása sem probléma, a beolvasás történhet USB-kulcsra is.

Fotósok irányába kacsingattak a tervezők a beépített multiformárumú kártyaolvasóval, mely az xD- és SDHC-kártyákat is ismeri. Kártyáról vagy közvetlenül csatlakoztatott (PictBridge és USB Direct Print) fényképezőgépekről számítógép használata nélkül is nyomtathatunk a gyártó specifikációi szerint. Könnyű kezelhetőséggel kecsegtet a széles, 4,2 hüvelykes képátlójú LCD monitor, melyen érintéssel vezérelhető a készülék menüje.

Brother DCP-6690CW

A Brother fixfejes, négy külön tintás nyomtatóművére támaszkodik a készülék, maximális felbontása 600x1200 dpi. Két papírtálcát is tartalmaz, összesen 400 lap kapacitással. Névleges nyomtatási sebessége 35 monokróm illetve 28 színes vázlatminőségű A/4-es oldal percenként. Akárcsak a korábban bemutatott MFC-6490CW, az új DCP-6690CW is többféleképpen használható: közvetlenül USB 2.0 kapun, illetve Ethernet- vagy Wi-Fi-csatlakozással.

Egyelőre itthon nem elérhető a készülék, megjelenése év végére tehető. Képességeiről és teljesítményéről hamarosan, még a hazai piaci termékindítást megelőzően részletes tesztben számolhatunk be.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 06:30

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.