Szerző: zimi

2008. október 2. 12:53

Igényes megjelenésű tintasugaras multifunkciós nyomtató a Delltől

A Dell Photo P703w fotó önálló funkciókat is kínál és vezeték nélküli hálózatra is csatlakoztatható, ugyanakkor tintakonfigurációja legalábbis szokatlan.

[HWSW] A Dell Photo P703w fotó önálló funkciókat is kínál és vezeték nélküli hálózatra is csatlakoztatható, ugyanakkor tintakonfigurációja legalábbis szokatlan.

Kifejezetten fotónyomtatásra tervezték a Dell Photo P703w-t, pontosabban nyomtatásra, beolvasásra és másolásra. Az önálló használatot segítendő 3 hüvelykes LCD képernyővel látták el, ami lehetőséget ad a képek kiválasztására, vágására és forgatására PC nélkül. Kártyaolvasóról, PictBridge-portjára csatlakoztatott fényképezőgépről vagy Bluetooth-on keresztül mobiltelefonról is nyomtathatunk, no és természetesen számítógépről is.


Közvetlenül memóriakártyára is szkennelhetünk.

A gyártó 31, illetve 26 lapos percenkénti nyomtatási sebességet ad meg (monokróm illetve színes). Legfeljebb 1200x1200 dpi felbontással dolgozik a nyomtatómű, a jobb fotóárnyalatok érdekében nem három, hanem 5 alapszínből, keret nélküli fotó nyomtatására is képes. Sajátos kétpatronos tintarendszert alkalmaz a Dell, egy fix nyomtatófejjel. Egyik patron csak a feketét, a másik együttesen az 5 fotótintát tartalmazza. Ilyen számú tinta cseréjének egymáshoz kötése kérdésessé teheti a készülék gazdaságos üzemeltetését, ugyanakkor teljesebb képet majd a kapacitások és kellékanyag árak ismeretében alkothatunk.

Érdekes vonása a Dell Photo P703w-nek, hogy a már felsorolt csatlakozási lehetőségek mellett alapkiépítésben illeszthető Wi-Fi (802.11b/g) hálózatokhoz, így más modelleknél szabadabban elhelyezhető. Az új modell támogatja a Windows 2000, XP és Vista operációs rendszereket, sőt, a 64 bites Windows XP-hez is találunk a csomagban meghajtóprogramokat. A készülék hazai forgalmazásáról, áráról még nem kaptunk hírt.

Magyarország egykor pezsgő startup-szcénáját is meglehetősen zilálttá tették az elmúlt évek eseményei, a friss HWSW weekly adásban arra teszünk kísérletet, hogy vendégeink segítségével megértsük a mögöttes folyamatokat.

a címlapról