távközlés archívum - 2008 június

2008
június

0

Válaszolt a Pannon 3G-kampányára a T-Mobile: jelentős kedvezmény és megemelt adatforgalom

2008. június 30. 16:27

Nyári akcióval igyekszik mobil internet ügyfélkörét bővíteni a T-Mobile, egyben a meglévőket meggyőzni, nem érdemes másfelé nézelődni. A cég hűségszerződés kötése mellett fél évig féláron adja a szolgáltatást, a következő két hónapban pedig többszörösére emeli az adatforgalmi limitet, ami egy reakciónak tekinthető a Pannon hasonló kampányának fényében.

0

Letörné a belföldi mobilozás árát is az Európai Unió

2008. június 27. 13:11

Nem hagyja nyugton a telekommunikációs szektort Brüsszel. Miközben Damoklész kardja az adatroaming díjak drasztikus megvágásának nagyon is valós, sőt valószínű veszélyével fenyegeti a mobilszolgáltatókat, a Bizottság most újabb előterjesztéssel állt elő, mely a vállalatok belföldi bevételeit veszélyezteti a telefonálás sokkal olcsóbbá tételével.

0

Bemutatta két új okostelefonját a Motorola

2008. június 25. 15:48

A Motorola hivatalosan is bemutatta új okostelefon-duóját, mindkét készülék Linux operációs rendszert futtat. A MOTOMING 1600 és MOTOMING 1800 között csak parányi eltérés van.

0

A Ricoh frissített nagylátószögű Caplio GX fényképezőgépein

2008. június 25. 10:50

A Ricoh ma jelentette be legújabb felsőkategóriás kompaktját, a GX 200-at, amely többek között 12 megapixeles felbontást és 24 milliméteres nagylátószöget kínál. Az újdonság átnézeti keresővel nem rendelkezik, de felszerelhető rá egy extraként vásárolható elektronikus kereső.

0

A Motorola bemutatta 5 megapixeles fotómobilját

2008. június 23. 10:26

A Motorola új, ZN5 fotómobiljáról már korábban is szivárogtak ki nem hivatalos információk, ezen felül fotókat is láthattunk már róla. A telefon bejelentését a gyártó tegnap este Pekingben hivatalosan is megejtette. A Motorola ZN5 a telefongyártó első olyan készüléke, amelyet a Kodakkal karöltve fejlesztett, a Kodak a képérzékelőt, illetve a komplett képalkotó modult adta a vékony mobilba. A mobil legelőször júliusban a kínai piacon jelenik meg, Európába még idén, az év végén érkezhet eddig még nem ismertetett fogyasztói áron.

0

Hazánkba érkezett a SanDisk Fuze zenelejátszója

2008. június 19. 13:59

Oldalunkon már adtunk hírt a SanDisk új Fuze zenelejátszójáról, amely az Apple iPod nano lejátszójának piaci tortájából haraphat jókora szeletet. Az újdonság mostantól hazánkban is kapható, igaz először csak a középső, 4 gigabájtos változat.

0

Beindult Európa első kereskedelmi mobil WiMAX hálózata

2008. június 19. 13:14

Európában elsőként indult be kereskedelmi mobil WiMAX hálózat tegnap Amszterdamban. Az egyelőre csak a városközpontot lefedő hálózaton a Worldmax holland operátor kedvező áron kínál mobil szélessávú internethozzáférést. A kontinensen működő többi hálózat a WiMAX fix verzióját alkalmazzák, telepített végponti eszközökkel.

0

Kiszivárogtak a Nikon D700 tükörreflexes váz technikai részletei

2008. június 19. 10:58

Egyre közelebb kerülünk a szeptemberi Photokina 2008 rendezvényhez. A Nikon már hiába takargatja az eddig titokban tartott új tükrös vázát, mert az elkészült hivatalos brossúrák lapjai, rajtuk a részletes technikai adatokkal kiszivárogtak a világhálóra.

0

A Samsung két új mobiltelefonnal jelentkezett

2008. június 18. 16:37

A Samsung két új, hagyományos burkolattal ellátott mobiltelefont jelentett be. A két vékony mobil azok számára lehet érdekes, akik ódzkodnak a szétcsúsztatható, illetve a kinyitható készülékformáktól.

0

A televíziós hirdetések piacára hatol be a Microsoft

2008. június 18. 12:22

Egy magánkézben lévő amerikai céget vásárolt fel a Microsoft, mely televíziós reklámok célzott elhelyezésében segíti a hirdetőket. Redmond ezzel tovább bővíti hirdetési rendszerének médiumportfolióját, amivel egyre vonzóbbá kíván válni az ügynökségek és vállalatok körében.

0

Olcsóbban telefonálhatnánk, de a fogadott hívások után is fizetni kellene az EU szerint

2008. június 17. 16:25

[Techworld] Viviane Reding infotársadalmi EU-biztos teljes egészében átalakítaná az európai mobilpiac árképzési modelljét, nem csak a roamingoló telefonhívások, az adatroaming és a külföldről küldött SMS-ek árát szabályozná, hanem az összekapcsolási díjakat is. A körülbelül ezredére csökkentett díj jó hír lenne, az azonban nem, hogy ennek hatására a fogadott hívások is fizetőssé válthatnak. Ismét.

0

Új mobilok egész sorát jelentette be a Sony Ericsson

2008. június 17. 14:48

A Sony Ericsson pár órával a szingapúri bejelentés után már hazánkban is bemutatta vadonatúj készülékeit. Az újdonságok a belépőszinttől a csúcsfotós mobilig lefedik a teljes palettát, azonban a rég várt Xperiára a nyár végéig még várni kell.

0

A Nokia hivatalosan is bejelentette E66 és E71 okostelefonjait

2008. június 16. 16:10

A mai napon a Nokia végre bejelentette két új okostelefonját. Az E66 és E71 a külsőt illetően némileg eltérnek egymástól, azonban egyaránt megtalálható bennük a HSDPA adatátvitel lehetősége, a vezeték nélküli hálózati modul, a microSD bővítőhely, illetve egy 3,2 megapixeles, autofókuszos fényképező, továbbá mindkét készülék alkalmas a GPS helymeghatározásra is.

0

Zöld szellemben készültek a Samsung új telefonjai

2008. június 16. 13:41

[Techworld] Két új mobiltelefont mutatott be a Samsung, melyek zöld szellemben születtek, a készülékekben felhasznált műanyagokat növényi alapból, kukoricából készítették. A W510 a koreai gyártó első ilyen telefonja, mely emellett mentes olyan kártékony nehézfémektől is, mint az ólom, vagy a higany.

0

Játéktelefon érkezik a Sony Ericssontól?

2008. június 16. 10:58

Holnap, június 17-én több Sony Ericsson mobiltelefon mutatkozik majd be, melyek közül most a mozgásérzékelőt alkalmazó játékok futtatására is alkalmas F305 modell technikai részletei szivárogtak ki az internetre.

0

A felszabaduló frenkvenciákra is beszivároghat az új mobilgeneráció, az LTE

2008. június 11. 13:07

[eWeek] A Motorola legújabb tervei szerint univerzális platformot készít 2009-re, mely egyszerre támogatja majd a WiMax vezeték nélküli hálózati adatátvitelt, illetve a harmadik és negyedik mobilgeneráció közötti LTE-t. A támogatott frekvenciák között megtalálható lesz az újabb 700 MHz-es spektrum is, melyet idén tavasszal árverezett a Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC).

0

Olcsóbb lehet a WiMax egy új szövetségnek köszönhetően

2008. június 10. 14:34

[eWeek] Egy új szövetség próbál rendet tenni a WiMax vezeték nélküli adatátviteli szabvány körüli káoszban, a tegnap megalapított Open Patent Alliance az egyes szabadalmak licencelését teszi könnyebbé, átláthatóbbá. A jogdíjakkal kapcsolatos költségek így kiszámíthatóbbak, tervezhetőbbekké válnak.

0

Napokon belül érkezik a Samsung új MP3-lejátszója, a "zenélő kavics"

2008. június 6. 13:49

Dinamikus hangzás, egyedi design és több mint tizenhárom óra lejátszási idő jellemzi a Samsung S2 MP3-lejátszót, amely már Magyarországon is elérhető. A zenelejátszó az iPod Shuffle és a Creative Zen Stone által kitaposott utat járja, ráadásul a Samsunghoz közel álló Bang & Olufsen BeoSound 2 exkluzív külsejű lejátszójával a külsőt illetően igen szoros rokonságot mutat.

0

Szabványosítják a femtocellákat, a mobil adótornyokat

2008. június 5. 16:13

[Techworld] A mobilszolgáltatók és készülékgyártók gyors megegyezésre jutottak -- ez igen ritka mostanában --, hogy fel kell gyorsítani a femtocellák piacra érkezését, ennek pedig egyik feltétele egy szabvány létrehozása. A fentomcellák otthonokba telepíthető mini adótornyok, melyek jelentősen javíthatják a harmadik generációs mobilhálózati lefedettséget és akár extra szolgáltatások bevezetésére is lehetőséget nyújthatnak.

0

Másodpercenként 300 képet lő a Sanyo új kamerája

2008. június 5. 14:28

A Sanyo frissített Xacti sorozatán, amelynek legújabb tagja számos extra lehetőséggel örvendeztetheti meg majd használóját. Az újdonság többek között alkalmas másodpercenként 300 képkockát rögzíteni, emellett rendelkezik arckövető üzemmóddal is.

0

Az E-TEN négy új Glofiish okostelefont jelentett be

2008. június 4. 15:11

Az E-TEN frissített Glofiish sorozatán, amelynek alkotói közé most négy új mobil is érkezett. A telefonok között található két SIM kártyát fogadó, mobiltévézni, illetve HSDPA adatkapcsolatra képes készülék is.

0

Beck György: a virtuális mobilszolgáltatók üzletileg nem vonzóak

2008. június 3. 18:19

Beck György, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója szerint a virtuális mobilszolgáltatók (MVNO) hiányának oka, hogy az erre elkészített üzleti tervek nem elég vonzóak. Az idő múlásával ráadsául egyre zsugorodik az ilyen cégek mozgástere.

0

Megállíthatatlnul olvad a mobilpiac értéke, véli a Vodafone

2008. június 3. 16:30

A Vodafone Magyarország pénzügyi mutatóin is nyomott hagyott a mobilpiaci árak eróziója. Beck György vezérigazgató szerint ezt a tendencia hosszabb távon sem változik meg az értéknövelt szolgáltatások terjedése ellenére sem, a mobilkommunikációs költések reálértéke folyamatosan csökken.

0

Olcsó öt megapixeles, autofókuszos mobillal jelentkezett az LG

2008. június 2. 16:03

Piacon az LG eddigi legolcsóbb öt megapixeles kamerával szerelt mobiltelefonja, amely a kedvező ár ellenére az élességet autofókuszos rendszer segítségével méri. A mobil természetesen nem éri el a belépőkategóriás mobilok árainak mélységeit, de jó vételnek tűnik.

0

A Motorola extrém környezetbe szánt mobilt mutat be

2008. június 2. 12:36

A Motorola a Verizon mobilszolgáltató push-to-talk szolgáltatásának bevezetésére időzíti extrém környezeti viszonyok közepette is helytállni képes V750 mobiltelefonjának piacra érkezését.