távközlés archívum - 2008 március

2008
március

0

Egyre népszerűbbek a Wi-Fi-s telefonok

2008. március 31. 11:59

[Techworld] Az Infonetics Research adatai szerint 2007-ben igen népszerűek voltak a vezeték nélküli vezérlővel szerelt, üzleti ViIP-telefonok, melyekből a cég szerint tavaly világszerte 682 ezer darabot értékesítettek az előző évi 358 ezer darabbal szemben.

0

A kábelmodemes internet népszerűbb itthon, mint az ADSL

2008. március 28. 11:27

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) legfrissebb gyorsjelentése szerint népszerűbbnek tűnik itthon a kábelmodemes internetezés a hagyományos telefonvonalon nyújtott ADSL-lel szemben. A tendencia folytatódik: februárban alig emelkedett az ADSL-előfizetők száma, míg a kábelmodemes szolgáltatók 3 százalékkal növelték ügyfeleik számát.

0

Olcsóbb Blu-ray meghajtókat hoz a Sharp diódagyártásának bővülése

2008. március 26. 17:07

[Nikkei/Digitimes] A növekvő kereslet hatására megnöveli kék lézer-dióda termelését a Sharp, a világ harmadik legnagyobb gyártója a területen. A Digitimes alapján a tajvani meghajtógyártók várakozása szerint ez gyorsíthatja a Blu-ray terjedését azáltal, hogy szélesebb körben válnak hozzáférhetővé az ilyen termékek.

0

Április bolondja lehet a Windows Mobile 6.1

2008. március 26. 14:08

A Pocket Lint információi szerint április elsején, bolondok napján érkezik meg végre a Windows Mobile operációs rendszer legújabb, 6.1-es változata. Az új szoftverről a Las Vegas-i CTIA Wireless konferencián lebbenti majd fel a már nem is olyan sokat takaró fátylat Robbie Bach, a Windows Mobile csapat vezetője.

0

Már 41 városban képes 7,2 megabitre a T-Mobile HSDPA-hálózata

2008. március 26. 09:55

A T-Mobile közleménye szerint már 126 városban nyújt szélessávú mobilinternetet ügyfeleinek, melyet a szolgáltató számításai szerint a lakosság több mint 53 százaléka érhet el. A 126 városból 41-ben a 7,2 megabit/s-os sebességre képes modemek és telefonok akár sebességelőnyt is nyújthatnak.

0

Elstartoltak a hazai digitális műsorszóró pályázatok

2008. március 25. 15:53

A Nemzeti Hírközlési Hatóság ma kiírta az öt digitális földfelszíni televízió műsorszóró hálózat, valamint egy, a VHF-sávban működő digitális rádió műsorszóró hálózat üzemeltetési jogosultságára vonatkozó nemzetközi tenderét. A sajtótájékoztatón Pataki Dániel, az NHH elnöke elmondta, hogy a tender eredményhirdetése 2008 nyarán várható, ennek megfelelően a digitális földfelszíni műsorszórás még az idei évben elindulhat Magyarországon.

0

Már nem akadály a másolóknak a Blu-ray második védvonala sem

2008. március 25. 08:29

[DailyTech] Már a második, erősebbnek hitt védvonal sem akadály a SlySoft fejlesztette AnyDVD HD alkalmazásnak: a tavaly júniusban bevezetett BD+ védelmet is könnyedén kijátssza a szoftver, lehetővé téve a lemez tartalmának másolását, lementését. Különösen kellemetlen ez annak fényében, hogy számos stúdió pont az erősebb másolásvédelem miatt választotta a Blu-ray formátumot a HD DVD-vel szemben.

0

Egymásra licitálnak HSDPA-lefedettségben a hazai szolgáltatók

2008. március 21. 09:55

Folytatódik a mobilinternet-háború itthon: alig egy nappal azt követően, hogy a Vodafone megelőzte a Pannont a HSDPA-val lefedett települések számát illetően, a Pannon gyorsan bejelentette, hogy a novemberi 81-ről 156-ra növelte a villámgyors mobilinternettel ellátott települések számát.

0

Okostelefonokról is tájékoztat a magyar Windows Mobile oldal

2008. március 20. 14:58

Elindult a magyar nyelvű Windows Mobile weboldal: az egyre népszerűbb okostelefonokról, tenyérgépekről és az azokon futó Windows Mobile operációs rendszerről a www.microsoft.hu/windowsmobile , vagy www.microsoft.hu/mobile oldalakat megtekintve tájékozódhatunk mostantól magyar nyelven.

0

A windowsos telefonokra is megérkezik az Adobe Flash Lite

2008. március 17. 12:10

A Microsoft licenceli az Adobe Flash Lite technológiát, így az hamarosan része lehet a Windows Mobile operációs rendszernek és az Internet Explorer Mobile böngészőnek is. Ezzel a windowsos okostelefonok felhasználói számára egy nagyságrenddel javulhat a webböngészés élménye, ugyanis az asztali gépükhöz hasonlóan végre a mobiljukon is megjelenhetnek a Flash animációk, amelyek ma már szinte minden weboldalon megtalálhatók.

0

Digitális tévétuner a Huawei új HSDPA-modemében

2008. március 13. 17:09

[Coolest Gadgets] Újabb HSDPA-modemmel bővítette kínálatát a Huawei, mellyel már nem csak mobilinternetezhetünk, de akár digitális tévéadásokat is nézhetünk a noteszgépünkön. A szappantartóra hasonlító E510 USB-modem egyelőre ismeretlen időpontban kerül a boltokba.

0

Japánban a boltokba szállított mobilok 60 százalékával tévézhetnek

2008. március 12. 14:54

Hét év alatt mennybe mentek Japánban a harmadik generációs mobilkészülékek a Nomura Research adatai szerint: az NTT DoCoMo 2001-ben indította el harmadik generációs szolgáltatását a szigetországban, 2008 januárjára pedig teljesen kiszorították a 3G-s, fejlett készülékek a korábbiakat a boltok polcairól.

0

Mától nézhetők a T-Kábel nagyfelbontású csatornái

2008. március 11. 14:33

Tűéles, nagyfelbontású képet és térhatású hangot nyújt a T-Kábel ma útjára indított, hazánk első kereskedelmi HD-csomagja, mely nem csak Budapesten és agglomerációjában, hanem Dunakeszin és Esztergomban is elérhető a T-Kábel lefedettségi területén. A HD-adásokra természetesen csak akkor érdemes előfizetni, ha LCD-tévénk, vagy nagyfelbontású plazmatelevíziónk van.

0

Az Ericsson szerint a Wi-Fi hotspotok úgy avulnak el, mint a telefonfülkék

2008. március 11. 10:02

A Wi-Fi hotspotok hamarosan ugyanolyan elavultak lesznek, mint a telefonfülkék -- vélekedett a European Computer Audit, Control and Security Conference-en tartott előadásában az Ericsson marketing-igazgatója. Johan Bergendahl szerint a mobil szélessáv gyorsabb ütemben terjed, mint a telefónia eddig bármikor.

0

Három nagyfelbontású csatornával bővül hó végétől a UPC kínálata

2008. március 10. 12:26

Megkezdte a HD-televízióadások digitális továbbításának tesztelését a UPC Magyarország, mely még ebben a hónapban, várhatóan a hónap végén kereskedelmi szolgáltatássá is előléphet. A műszaki teszteket követően Budapesten, Debrecenben, Pécsen, Miskolcon és Székesfehérváron lehet majd előfizetni az első nagyfelbontású adásokra.

0

A mobilhálózatok jövőjéről rendeztek fórumot Budapesten

2008. március 7. 15:43

Hazánkban, Budapesten rendezték meg a 43. UMTS Fórumot, melyet Winkler János, a T-Mobile vezetője nyitott meg. Az aktuális témák között helyet kapott a mobiltévézés és a femtocellák kérdése, de szó esett a következő, negyedik generációs mobilhálózatokról is.

0

Mindössze néhány trójai felelős a spamekért

2008. március 4. 16:02

A spamek 85 százaléka hat bothálózatból érkezett februárban, állapította meg a Marshal biztonsági vállalat legutóbbi jelentése, sőt az egyik rivális átmeneti leállása miatt az egyik hálózat közel 40 százalékos részesedést kaparintott meg.

0

Fejlesztette gerinchálózatát az Externet

2008. március 3. 19:17

Hálózatfejlesztést végzett az Externet, amit előfizetői számának emelkedésével magyaráz. A cég BIX-kapcsolatának sávszélességét 10 gigabit/másodpercesre, míg külföldi vonalát 2 gigabitesre növelte. A szolgáltató a forgalom további növekedésének lekezelésére egy nagyteljesítményű Cisco routert is vásárolt.